Omlet z boczkiem i szpinakiem

Omlet z boczkiem i szpinakiem

Omlet z boczkiem i szpinakiem

Przepis na : śniadanie

Jedna z moich ulubionych propozycji śniadaniowych – omlet:) Jak zapewne zauważyliście często dodaję do niego tarty ser – uwielbiam taką wersję. Tym razem jednak pewna „nowość” w postaci dodatku kwaśnej śmietany. 4 duże jajka 4 łyżki mleka około 2-3 łyżki tartego sera (u mnie cheddar) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 70-100 g boczku w plasterkach garść szpinaku świeżego sól, pieprz   Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko. Mieszamy rózgą kuchenną. Następnie dodajemy starty na dużych ocz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.