Mayishangshu – makaron z mielonym indykiem

Mayishangshu – makaron z mielonym indykiem

Klasyczne danie syczuańskie: mrówki wspinające się na drzewo:) Makaron ryżowy z mielonym indykiem to naprawdę super proste i pyszne. Czas : 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Mayishangshu tłumaczone jest jako “mrówki wspinające się na drzewo”, “mrówki skradające się na drzewo”, a to ze względu na skojarzenie jakie Chińczykom przywodził na myśl obraz tego dania, na który składa się makaron ryżowy otoczony drobinkami mielonego mięsa. Standardowo używa się wieprzowiny. My prop...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, makaron, sosy, indyk, tarta, rosół, mięso, wieprzowina, szpinak, kurczak, makaron ze szpinakiem, kurczak z makaronem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.