Lubię tradycyjne polskie dania. Kuchnię góralską także. Składniki na kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami (5 porcji): pierś z kurczaka około 500 g mąka jajko (jedno lub dwa) bułka tarta sól oscypek (po 3 plasterki na filet) pieczarki 500 g Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, podzielić na kotlety. Mięso ubić i posolić. Kotlety panierować(...)mące, jajku i bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na rozgrzanej patelni, nałożyć po trzy plasterki sera i przykryć. Smażyć pod przykryciem 2 - 3 minut do rozpuszczenia sera. Ja zaserwowałam kurczaka z frytkami (których dawno nie jadłam) i sałatką z kapusty kiszonej oraz domowej produkcji
Karola gotujeoliwy z oliwek - 1 łyżeczka bułki tartej Przygotowanie: Jedną kostkę rosołową Knorr rozcieramy z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Tak przygotowana marynata sprawi, że mięso będzie soczyste. Nacieramy nią kurczaka i smażymy około 15 minut obracając, co jakiś czas. Pomidory i mozzarellę kroimy w drobną kostkę, łączymy ze sobą dodając bułkę tartą. Przygotowany farsz układamy na usmażonej(...)piersi z kurczaka. Na patelnie wlewamy kilka łyżek wody i przykrywamy. Odparowujemy przez ok. 30 sekund do zagrzania farszu. Podajemy z ryżem i warzywami. Życzę smacznego
Kulinarne życietego wiórowaty kurczak i jałowe warzywa gotowane na parze. Nic bardziej mylnego! Wystarczy odrobina kreatywności, by z podanych składników wyczarować fajną sałatkę lub...tartę. Uwielbiam kaszę jaglaną za to, że jest tak uniwersalna i można zrobić z niej wiele ciekawych rzeczy (np. sushi , " sernik ", pudding owocowy ). Tym razem posłużyła jako główny składnik ciasta do tarty i świetnie się(...)roli sprawdziła. Do zrobienia farszu wykorzystałam kurczaka, cukinię, suszone pomidory i oliwki, jednak jest to danie na tyle uniwersalne, że spokojnie można poeksperymentować z ulubionymi dodatkami :) Składniki na 4 porcje: Ciasto 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 2 jajka 2 łyżki tartego sera, np. parmezanu sól, pieprz, papryka ostra w proszku Farsz: 300 g piersi z kurczaka marynata: 2 łyżki
Zawsze głodna!znikać zaraz po zdjęciu z patelni. Kotleciki siekane z pieczarkami są po prostu przepyszne. Przepis na kotleciki siekane z pieczarkami Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 250 gramów pieczarek, duża cebula, 3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania, 1 jajko, sól, pieprz, olej. Jak zrobić siekane kotleciki z pieczarkami? Cebulę drobno posiekaj, oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, razem(...)przesmaż na odrobinie oleju. Piersi z kurczaka pokrój w małą kostkę, następnie posiekaj, przełóż do miski, dodaj przestudzone pieczarki, wbij jajo, wsyp bułkę, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki, aby masa się schłodziła i stężała. Następnie formuj dłońmi małe i płaskie kotleciki, delikatnie obtaczaj w bułce i smaż na oleju przez kilka minut z każdej strony
Kulinarna PolskaZnudziły Wam się zwykłe panierowane filety w bułce tartej? Mam dla Was chrupiącego kurczaka. Fileciki w złocistych wiórkach kokosowych to dodatek do ryżu, a nawet ziemniaków. Sprawdzi się na imprezach jako przekąska jak i dla dzieci niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI
Kuchnia Paulettessprawdzony przepis na mięciutkie i bardzo soczyste kotlety z piersi kurczaka. Pyszny ,i sprawdzony przepis. Moja rodzinka uwielbia proste i smaczne obiadki. Zapraszam do wyoróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z piersi kurczaka – składniki 1 pierś z kurczaka sól,pieprz,czerwona papryka słodka 1 całe jajko mąka, tarta bułka oliwa do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety z piersi(...)kurczaka – sposób przygotowania Pierś myjemy,kroimy na 4 kawałki.Każdy rozbijamy tłuczkiem.Następnie solimy,pieprzymy i posypujemy papryką .Każdy kawałek obtaczamy w mące ,następnie w jajku a na koniec w tartej bułce .Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na ciemnozłoty kolor.Na koniec podlewamy wodą , przykrywamy i dusimy chwilę ok 2 minuty.Kotleciki są miękkie i soczyste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Olcia gotuje!tymi, którzy sałatkę znają, a jeszcze nie przygotowywali jej sami w domu. Do dzieła! Składniki na 4-5 porcji: – 400g piersi z kurczaka – 2-3 małe główki sałaty rzymskiej – 50g tartego parmezanu – 1 ogórek szklarniowy – 4 kromki razowego chleba (lub bezglutenowego) – 2 łyżeczki oliwy – 1 mały ząbek czosnku – 1/4 łyżeczki chili(...)siekamy i przekładamy do dużej miski, gdzie mieszamy ją z połową sosu i pokrojonym ogórkiem. Tak przygotowaną sałatę wykładamy na talerze. Dodajemy pokrojonego w plastry kurczaka i skrapiamy resztą sosu. Następnie całość posypujemy tartym parmezanem i chrupkimi grzankami . Smacznego! Artykuł Najlepsza sałatka à la Cezar pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongszczypiorek przyprawy: sól, pieprz przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki olej lub oliwa i łyżka masła do smażenia Przygotowanie: - Kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kilka mniejszych kawałków. - Mięso wkładamy do miski i doprawiamy przyprawami i mieszamy ... następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. - Naczynia do zapiekania smarujemy olejem lub oliwą(...)przycięty na rozmiar naczynia kawałek ciasta francuskiego - smarujemy rozbełtanym jajkiem za pomocą pędzelka, posypujemy papryką i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 8 min - temp. 180 stopni (środkowa półka). - Kurczaka smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju - zdejmujemy z patelni i kroimy na małe kawałki. - Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na łyżce masła. - Wyjmujemy naczynia i układamy
Alutka-Gotujeprzepis jest 50 przepisem opublikowanym na blogu i myślę, że i dalej pójdzie mi wszystko tak sprawnie jak teraz. Składniki: 2 piersi z kurczaka 50 g masła Natka pietruszki jajko mąka bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie: Miękkie masło rozcieramy z pietruszką, solą i odrobiną(...)pieprzu. Pierś z kurczaka nakrywamy folią spożywczą i odbijamy tłuczkiem na cienki płat, solimy, pieprzymy. Na bok ubitej piersi łożymy łyżkę masła i zawijamy jak burito: najpierw dwa boki do środka i następnie rolujemy, aby masło było w środku kotleta. Kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy
Kuchnia Łukaszafrytkami lub pieczonymi ziemniaczkami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 200g pieczarek, 1 cebula, 100g sera żółtego, 1 jajko, 1 szklanka bułki tartej, sól, pieprz, oregano, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Filety smażę na oliwie na rumiano
Tradycyjna kuchnia Kasiprostu nie ma pomysł na to co dobrego do jedzenia przyrządzić. Najbardziej popularnym mięsem, które większość z nas wybiera na obiad jest kurczak, zazwyczaj przygotowywany w panierce z bułki tartej i smażony na patelni. Ale ileż można jeść kurczaka w takiej postaci? Zbyt często przygotowywane dania obiadowe po prostu nam się przejadają, dlatego
Przepiski.plpodania ryż, tarty ser i natka Przygotowanie: Piersi myję, suszę i kroję w niedużą kostkę. Marynuję je w kilku łyżkach oliwy i przyprawach. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Warzywa obieram, cebulę i czosnek siekam w drobną kostkę, marchew, pietruszkę i selera trę na tarce o dużych oczkach. Na oliwie podsmażam kurczaka, gdy lekko zmieni kolor dodaję
Zasmakuj Kuchnibardzo ją uwielbiam. Składniki: filet z kurczaka - 1 podwójny śliwki węgierki - 6 szt + do dekoracji ser żółty wędzony - 4 plastry sól i pieprz przyprawa do kurczaka Panierka: jajko - 1 szt bułka tarta mąka olej do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry. Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut. Śliwki umyć
Kuchnia Danusismaku Przygotowanie kurczaka: Kurczaka kroimy w średnią kostkę, podsmażamy około 10 minut na małym ogniu. Po 10 minutach, do kurczaka dorzucamy posiekaną w kosteczkę cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek. Całość smażymy razem kolejne 10 minut. W miseczce mieszamy ze sobą śmietanę, mleko, żółtko i sól z pieprzem. Wlewamy do podsmażonego mięsa z dodatkami, wrzucamy tarty ser żółty, dusimy całość jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje, na koniec dopiero wsypując natkę pietruszki. Kurczak w sosie śmietanowym gotowy:) Możecie do sosu dodać inne, ulubione przyprawy, urozmaicając jego smak. Sos idealny do ryżu, czy kaszy, ale także podany z ziemniakami, będzie smakował wyśmienicie. Artykuł Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plZapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami to świetna alternatywa dla wszystkich którym znudziły się już standardowe kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej. Danie jest szybkie, łatwe w przygotowaniu, a do tego pyszne i kolorowe. Zasmakuje całej rodzinie! Zapiekaną pierś z kurczaka można podać na obiad w towarzystwie ziemniaków i surówki, albo jako samodzielne danie
e-PrzepisyKulinarne