tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:49/313)

SOCZYSTE KOTLETY Z PODUDZI KURCZAKA 98

kurczaka, z mega grubą i kruchą panierką. Odkąd jadłam je pierwszy raz to sama bardzo często przygotowuję je w domu. Polecam :) Składniki: * 5 podudzi z kurczaka * 2 jajka * bułka tarta * sól * pieprz * olej do smażenia Wykonanie: Z podudzi wykroić kość oraz skórę (jeśli skóra nie jest zbyt tłusta to ją zostawiam). Mięso lekko rozbić tłuczkiem przez woreczek. Posypać

Zrób to smacznie
SMAROWIDŁO Z PIECZONYM KURCZAKIEM 197

sera żółtego sól i pieprz do smaku 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE:  Ugotowane na twardo jajka drobno siekamy. Pieczonego fileta z kurczaka drobno siekamy.  Rzodkiewki trę na tarce o grubych oczkach. Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach. Do miski przekładam wszystkie składniki, dodaję jogurt, majonez , sól i pieprz. Dokładnie mieszam. Przekładam do lodówki

Gotowanie Patki
Filety faszerowane serem, szynką i pieczarkami 991

Proste i wdzięczne danie z piekarnika. Możemy przygotować wszystko dzień wcześniej a kolejnego dnia po pracy tylko wstawić danie do piekarnika:).  2 filety z kurczaka 100g szynki  100g tartej mozzarelli 4-5 pieczarek  3 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka olej  1. Przygotowujemy farsz: szynkę, cebulę i pieczarki kroimy w kostkę. Czosnek drobno

Szefowa kuchni
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM I PESTO 299

piórka cebulę, następnie czosnek, przesmażamy. Wrzucamy pokrojonego w cieniutkie paseczki, oczyszczonego wcześniej kurczaka, doprawiamy, solą, pieprzem, papryką, smażymy do miękkości. CAŁOŚĆ : Naleśniki smarujemy odrobiną pesto, układamy kurczaka z cebulą, posypujemy tartym serem, zwijamy w rulony lub koperty. Układamy obok siebie w naczyniu do zapiekania, wierzch również smarujemy pesto, posypujemy resztą sera, zapiekamy ok. 10 minut ( aż ser się roztopi

Ostra na Słodko
Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami 168

efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu.  2 duże filety z kurczaka  250g pieczarek 100g tartej mozzarelli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej  1. Pieczarki drobno kroimy. Doprawiamy

Szefowa kuchni
Filety zapiekane z serem i pomidorami 156

Kiedy zwykły filet z kurczaka już nam się znudzi, spróbujmy go odmienić:) Dzięki warstwie sera i pomidorom zyskuje nowy smak.  2 filety z kurczaka 2 pomidory  100g tartego sera mozzarella sól, pieprz, zioła prowansalskie 1. Filety kroimy na mniejsze kawałki, rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Posypujemy serem, na wierzch układamy pokrojone w plastry pomidory

Szefowa kuchni
Drobiowe roladki nadziewane groszkiem, bazylią i orzeszkami 165

zdrowymi, bogatymi w witaminy i składniki mineralne warzywami oraz orzeszkami. Dzięki takim dodatkom całość tworzy potrawę o wyjątkowym i niezwykłym smaku. Składniki: 800g fileta z kurczaka sól pieprz jajka bułka tarta Farsz: 350g mrożonego zielonego groszku 100g liści świeżej bazylii 100g niesolonych orzeszków ziemnych 100g żółtego sera 80ml oliwy z oliwek sól morska pieprz Wykonanie: 1.  Filety(...)kurczaka pociąć na plastry, a następnie rozbić delikatnie tłuczkiem.  Z dwóch stron oprószyć solą i pieprzem. 2.  Groszek ugotować wg instrukcji na opakowaniu. 3.  Bazylię, orzeszki, żółty ser, oliwę z oliwek i groszek zmiksować razem  w blenderze do takiego stopnia żeby widoczne były niewielkie cząstki składników. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. 4.  Tak przygotowany

Szalona Kuchnia Eweliny
Klopsiki w meksykańskim sosie z jaśminowym ryżem. 173

mojej kuchni i bardzo go polecam.  Zapraszam :) Składniki: Klopsiki: 30 dag fileta z kurczaka 1 jajko 1 bułka pieprz ziołowy do smaku przyprawa do kurczaka do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia ewentualnie sól do smaku Dodatkowo 1 słoik sosu meksykańskiego 52 dag od JAMAR 20 dag ryżu jaśminowego Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy

Izabelawkuchni
Klopsiki z fasolką, pieczarkami i makaronem. 145

bardzo smaczna i wysokiej jakości. Bardzo ją polecam. Zapraszam:) Składniki: Klopsiki: 30 dag fileta z kurczaka 1 jajko 1 bułka pieprz ziołowy do smaku przyprawa do kurczaka do smaku bułka tarta do panierowania ewentualnie sól do smaku Dodatkowo : olej do smażenia i gotowania 25 dag pieczarek 25 dag makaronu rurki 1 puszka fasolki ,,Piękny Jaś '' od  JAMAR

Izabelawkuchni
Roladka z fileta z kurczaka z suszonymi pomidorami, oliwkami i mozzarellą 127

pisać- spróbujcie Składniki: 2 filety z kurczaka 1 kulka sera mozzarella 6 suszonych pomidorów 10 czarnych oliwek 3 listki bazylii świeżej sól pieprz 2 jajka bułka tarta mąka olej Filet z kurczaka kroję na cienkie kotlety, które rozbijam i lekko solę i pieprzę. Mozzarellę i oliwki kroję w plastry, suszone pomidory i bazylię cienko w kostkę. Mieszam składniki

MojaQchnia.pl
Domowe nugetsy 123

Dzisiaj w sklepie robiąc zakupy zapytałam moją młodszą córkę, co zrobić na obiad. Usłyszałam : – Nugetsy i frytki. – Nugetsy i frytki? – zapytałam. – Tak

Polska Zupa
KOTLETY Z KURCZAKA PANIEROWANE 122

Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko bułka tarta mąka sól  pieprz 5 dkg smalcu 3 dkg masła Sposób przygotowania:  Filety umyć, osączyć, wyjąc kości i z mięsa przygotować 4 kotlety. Mięso lekko pobić młotkiem, aby rozpłaszczyć kawałki mięsa, uformować okrągłe kotlety. Osolić je i popieprzyć, opanierować najpierw w mące, a następnie w jajku i tartej

Przepisy kulinarne babci Antoniny
SZASZŁYKI DO ZUPY 163

1pierś z kurczaka mała cukinii curry pikantna bułka tarta ,nie musowo 1 jajko olej do smażenia patyczki do szaszłyków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pierś kurczaka myjemy i osuszamy.Kroimy w większe kawałki.Cukinię myjemy i kroimy w grubą i szeroką kostkę wraz ze skórką.Posypujemy obficie curry .Mieszamy w misce mięso i cukinię razem i zostawiamy na 30 min .Nabijamy kolejno na patyczki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sos szpinakowy - do makaronu, kurczaka, tarty 127

rzygały". Dalsze tłumaczenia były zbędne :) Dziś zatem przepis na smaczny szpinak! Ten sos świetnie nadaje się do makaronu, połączony z żółtym serem świetnie będzie smakował na wytrawnej tarcie czy grillowanych piersiach kurczaka.  Składniki: 400g szpinaku (użyłam mrożonego szpinaku, ważyłam również mrożony) 4 ząbki czosnku 100ml wody 200ml śmietany kremówki 30% 100g mascarpone 1 łyżka mąki 1 łyżka masła

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania