Mini ruloniki z kurczaka w panierce
Mini ruloniki z kurczaka w panierce
Kolejne danie z kurczaka. Chciałam wykorzystać pierś, która mi została po rozmrożeniu opakowania, a jak wiadomo, nie mrozi się mięsa drugi raz. Powstało więc sześć drobiowych mini ruloników. Składniki: 1 pierś z kurczaka mąka jajko bułka tarta sól pieprz można dodać przyprawę do drobiu Mięso umyć, oczyścić z ewentualnych błonek, pokroić na kawałeczki i przyprawić Pierś obtoczyć w mące delikatnie formując ruloniki Następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej Ruloniki smażyć w głębokim oleju (u mnie to była fryt... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Autor
Szczęśliwa Kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, pierś, piersi, jajko, mięso, bułki, kurczak, drobiowe, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, drugie danie, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka
Inne przepisy z www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję