tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:51/313)

Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem 121

soli, dwie łyżki oliwy z oliwek, olej lub oliwa z oliwek – tyle, aby było możliwe smażenie na głębokim tłuszczu. Farsz: 400-500 g filetów z kurczaka, 200 g pieczarek, 150 g tartego sera mozarella, 1 cebula, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, czosnek. Przygotowanie: Do ciepłej wody wsyp drożdże instant, łyżeczkę mąki oraz pół łyżeczki cukru. Wymieszaj i odstaw(...)godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie możesz przygotować farsz . Filety z kurczaka pokrój bardzo drobno. Oprósz solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę pokrój drobno. Podsmaż filety z kurczaka , a następnie dodaj warzywa. Dopraw solą, pieprzem, a także pietruszką i czosnkiem. Na samym końcu dodaj tarty ser, zmniejsz ogień i wymieszaj farsz. Kiedy ciasto urośnie i będzie miękkie

Rozdomowiona
Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem 174

soli, dwie łyżki oliwy z oliwek, olej lub oliwa z oliwek – tyle, aby było możliwe smażenie na głębokim tłuszczu. Farsz: 400-500 g filetów z kurczaka, 200 g pieczarek, 150 g tartego sera mozarella, 1 cebula, przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, czosnek. Przygotowanie: Do ciepłej wody wsyp drożdże instant, łyżeczkę mąki oraz pół łyżeczki cukru. Wymieszaj i odstaw(...)godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie możesz przygotować farsz . Filety z kurczaka pokrój bardzo drobno. Oprósz solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę pokrój drobno. Podsmaż filety z kurczaka , a następnie dodaj warzywa. Dopraw solą, pieprzem, a także pietruszką i czosnkiem. Na samym końcu dodaj tarty ser, zmniejsz ogień i wymieszaj farsz. Kiedy ciasto urośnie i będzie miękkie

Rozdomowiona
Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem 160

godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie możesz przygotować farsz . Filety z kurczaka pokrój bardzo drobno. Oprósz solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę pokrój drobno. Podsmaż filety z kurczaka, a następnie dodaj warzywa. Dopraw solą, pieprzem, a także pietruszką i czosnkiem. Na samym końcu dodaj tarty ser, zmniejsz ogień i wymieszaj farsz. Kiedy ciasto urośnie i będzie miękkie(...)smaż tak, aby zarumieniły się z jednej i z drugiej strony. Gotowe! :) Pierogi smażone, czyli panzerotti czy calzone świetnie smakują z sosem czosnkowym lub BBQ. Artykuł Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Zapiekanka makaronowa 75

Dzisiaj polecam zapiekankę makaronową Składniki: 200g makaronu świderki 2 filety z kurczaka papryka 2 pomidory cebula 2 ząbki czosnku olej 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka przyprawy do kurczaka 250 ml bulionu sera mozzarella tarty opcjonalnie ser żółty tarty Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w pióra, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na oleju. Kurczaka podsmażyć(...)przyprawą do kurczaka, następnie dodać warzywa pokrojone w paski i dusić przez  około 15 minut. Do podduszonych warzyw dodać bulion i przecier pomidorowy. Wszystko razem jeszcze chwile podusić do odparowania znacznej ilości płynu. Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać powstałym sosem. Posypać tartym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut. Artykuł

Pomysłowa kuchnia
kotlet z piersi z warzywami na parze... 151

kapusta biała 1 ćwiartka, marchewki 6 sztuk, kalafior 1 ćwiartka, czosnek świeży 1 główka, pierś z kurczaka 1 podwójna, jajko 1 sztuka, panierka do kurczaka Prymat 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba, bułka tarta 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki obrane młode warzywa: marchew, kapusta, kalafior, ziemniaki, czosnek - wszystko włożyć do parowara - dodałam też połowę piersi do parowara(...)talerzu drugą połowę piersi rozbić delikatnie tłuczkiem przez woreczek jajko roztrzepać widelcem i włożyć pierś na 10 minut pierś z jajka obsypać panierką do kurczaka i na gorącym oleju smażyć na złocisto tartą bułkę wsypać na suchą patelnię i z 1 minutę podgrzewać, wlać olej rzepakowy i chwilę zrumienić - tak przygotowana tarta bułka nie wchłonie

W Mojej Kuchni Lubię
klopsiki drobiowe w kurkowym sosie 117

łyżki bułki tartej kurki świeże lub w słoiku  (dałam 0,5 l ) sól,pieprz,wegeta mała śmietana mąka masło do smażenia 2 ząbki czosnku liść laurowy ziele angielskie PRZYGOTOWANIE:   Z kurczaka wyciągnęłam kości, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam w maszynce. Do mięska dodałam przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wymieszałam

Darcia w kuchni
Sałatka z brokułami, fetą i migdałami 1536

inne przepisy z brokułami : Sałatka z brokułami, kurczakiem i papryką Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem Brokuły w cieście i bułce tartej Kieszonki francuskie z brokułami i fetą The post Sałatka

Kulinarne Przeboje
Tarta grzybowa 152

sól, pieprz pierś z kurczaka w zależności od wagi ale ok 500 gram przyprawa do kurczaka wędzona papryka żółty ser na ciasto: 150 gram mąki 100 gram masła 1 łyżka śmietany kwaśnej 1 jajko Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy(...)maśle do miękkości, więc kilka minut. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy placek o wielkości naszej formy do tarty. Wykładamy nim tartę lekko uklepując i podpiekamy w piekarniku 10 minut w 180 stopniach. Składamy tartę. Na podpieczony spód kładziemy kurczaka, grzyby, żółty ser i zalewamy to wszystko masą śmietanową jajeczną. Masę doprawiamy solą i obficie pieprzem. Pieczemy 30 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Pałeczki kurczaka w serowej panierce 421

Składniki: 1 kg pałeczek z kurczaka szklanka startego sera 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy. Ze wszystkich stron oprószamy solą(...)pieprzem. Kurczaka przekładamy do rondla, wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajko roztrzepujemy widelcem, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę ziemniaczaną, dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Na koniec wrzucamy ser i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka zanurzamy w masie serowej i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym

magiczna kuchnia Kasi
pyszne kotlety z piersi kurczaka w jogurtowej marynacie... 72

papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna 1 szklanka, bułka tarta 1 szklanka Duże piersi z kurczaka pokroić na cieńsze kotlety, w misce wymieszać jogurt, kucharka, paprykę słodką, czosnek granulowany, pieprz mielony, natkę pietruszki, kotlety w marynacie dobrze wymieszać i do lodówki(...)godzin. Kotlety z marynatą obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z mąką. Od razu opanierowane kotlety kłaść porcjami na gorący olej rzepakowy. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, po usmażeniu wszystkie kotlety dać do patelni i nakryć pokrywką, duisić z 5 minut na średnim ogniu - doskonałe kotlety z piersi kurczaka, marynowane w jogurcie z przyprawami są doskonałe

W Mojej Kuchni Lubię
Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 148

Składniki: Pierś z kurczaka łyżka miodu sól pieprz czosnek jajko łyżka mleka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kotlety z piersi kurczaka rozbić delikatnie tłuczkiem. Czosnek rozgnieść w prasce i wklepać go w mięso, następnie je posolić oraz popieprzyć, na koniec polać miodem. Tak przygotowane piersi odstawić na co najmniej 15 minut lub na całą noc do lodówki

Pychotkaaa
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w suszonych pomidorach 168

pomidorów tarty ser sól, pieprz, tymianek, opcjonalnie przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy wzdłuż na plastry. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni (najlepiej grillowej) i smażymy kurczaka okolo 10 minut do zrumienienia z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem lub przyprawą do kurczaka. Makaron gorujemy al dente (około 6 minut). Odlewamy i wrzucamy do miski(...)pokroić ją w kostkę. Łączymy makaron i warzywa z majonezem. Dokładnie mieszamy i wykładamy na spód naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy usmażonego kurczaka. Każdy kawałek smarujemy z wierzchu 1 lub 2 łyżeczkami pasty z suszonych pomidorów, obsypujemy tartym serem i odrobiną otartego tymianku. Wkladamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni na mniej więcej 15-20 minut

Gotuj z Rumcajsem
Panierowane roladki z kurczaka z serem i pieczarkami. Wychodzą przepyszne. PRZEPIS 211

robimy je na obiad, wszyscy proszą o dokładkę. Przepis na roladki z kurczaka z serem i pieczarkami Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 1 cebula, 4-5 pieczarek , kopiasta łyżka startego sera żółtego (tym razem użyliśmy pomarańczowego Mimolette, ale może być inny), jajko, mąka pszenna, bułka tarta, olej, sól, pieprz, będziesz potrzebować też folię spożywczą. Składniki na jedną(...)bułce tartej . Smaż na niezbyt gorącym oleju, aby temperatura zdążyła przeniknąć do środka, a panierka za szybko się nie zrumieniła – smażenie powinno trwać minimum 8 minut. Najlepiej zrobić to na głębokim tłuszczu lub na większej ilości oleju, ale pod przykryciem. Usmażoną roladkę przecięliśmy na pół i podaliśmy ze smażonym ziemniakami. Artykuł Panierowane roladki z kurczaka z serem

Kulinarna Polska
Cordon bleu 240

smak jak wiemy, w kuchni jest najważniejszy ;) Składniki: 1 filet z kurczaka 2 plastry szynki 2 plastry sera żółtego 1 jajko 2 łyżki mleka bułka tarta mąka sól pieprz Przygotowanie: Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół. Rozbijamy cienko. Opruszamy solą i pieprzem. Na rozbity i doprawiony filet nakładamy szynkę i ser żółty. Całość składamy jak kieszonkę. Panierujemy

Jacob Tastes
Szaszłyki z mięsnymi kulkami 163

moich przepisów to podzielcie się proszę swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Mięsne kulki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 1 mała cebula papryka słodka sól pieprz 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia Pierś z kurczaka skręcić przez maszynkę do mięsa, a następnie  zmielić cebulę. Wbić

O kuchni z uczuciem