którą można przyrządzić wcześniej. Tartę można zamrozić i odgrzać w piekarniku lub mikrofalówce. Na święta wybieram tarty bezmięsne, bo świetnie pasują do pieczonego kurczaka lub wędliny na zimno. Poza tym tarta z feta jest tak pożywna, że można ją jeść i bez dodatków. Przepis na tartę jest prosty, tradycyjny spód z mąki, masła i wody. Reszta
codojedzeniamrożnego szpinaku sól, pieprz do smaku 1 ząbek czosnku 100 g serka topionego, gouda 2 łyżki bułki tartej 2 piersi z kurczaka sól, przyprawa do kurczaka paprykowa SOS: 200 ml śmietany 18 % ( może być również 30 % ) 1/2 szklanka mleka 3/2 % sól pieprz do smaku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżka mąki(...)czosnek podsmażamy na odrobinie oleju, na patelni. Nastepnie dodajemy rozmrozony szpinak, odrobinę wody, serek topiony i przyprawy. Mieszamy az składniki się połaczą a woda odparuje. Zakręcamy gaz, wsypujemy bułkę tartą, mieszamy i przekładamy wszystko do miski. Piersi rozbijamy na kotlety, przyprawiamy, na środek każdego kotleta kładziemy po łyżce farszu i zwijamy. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu
Kulinarne Fantazje Mariolimój przepis. SKŁADNIKI : 500 g piersi z kurczaka 100 g żółtego sera w plastrach 50 g sera blue sól, przyprawa do kurczaka kilka plastrów ananasa 2 jajka i bułka tarta do panierowania olej do smażenia dżem borówkowy do mięs(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso z kurczaka rozbijamy nie za cienko, doprawiamy przyprawami. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Kotlety odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kotlet kładziemy plaster sera, na to plaster ananasa, w środek ananasa wkładamy ser blue i przykrywamy następnym plastrem sera. Zapiekamy
Kulinarne Fantazje MarioliNazywany jest również kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na
Kulinarne Przebojeużyć ostrej musztardy, wtedy smak będzie bardzo wyrazisty. Składniki: pierś z kurczaka czosnek sól 2-3 łyżki musztardy 1/3 szklanki mleka mąka bułka tarta tłuszcz do smażenia Pierś z kurczaka pokroić na kotlety, każdy rozbić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i natrzeć mięso. Mleko wymieszać z musztardą. Kotlety panierować w mące, musztardzie z mlekiem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Pierś kurczaka oczyszczamy, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie wkładamy do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa(...)drugą piersią. 2. Przygotowujemy trzy talerze. Na jednym mieszamy mąkę z solą i pieprzem, na drugim rozbijamy jajko, a na trzeci wysypujemy bułkę tartą. Na patelni rozpuszczamy masło. Rozbitą pierś z kurczaka obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce. Smażymy po 4 minuty z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami (ziemniakami, puree, marchewką, sałatą itd...) Smacznego
My Culinary Artwyborne! (temp. 180°C, czas 25- 35 minut, grzanie dół + termoobieg) Wypróbuj również inne moje przepisy: 1. TARTA z truskawkami, jagodami i czekoladowym kremem 2. TARTA z truskawkami , krem budyniowym i bitą śmietaną 3. Dietetyczny obiad z kurczakiem i młodą kapustą 4. Risotto z ośmiornicą 5. Sałatka z młodych ziemniaków ze szparagami 6. Szparagi grillowane(...)szynce parmeńskiej z risotto 7. Sałatka z grillowanym kurczakiem i cieciorką 8. Orkiszowa tarta ze szparagami i boczkiem 9. Zielone pesto z grana padano i szparagami 10. Krewetki w sosie parmezanowym
SMYKWKUCHNIzapiekanka z kalafiora z kurczakiem okaże się bardzo wodnista. Nasz przepis na zapiekankę z kalafiora i kurczaka polecamy wszystkim, którzy szukają sprawdzonego pomysłu na pożywny obiad. Proste składniki oraz łatwe przygotowanie, to największe atuty tego dania. Zapraszamy na przepis! Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem Składniki: kalafior: 800 – 1000 g filet z kurczaka: 600 g papryka słodka: 1 łyżeczka mleko(...)pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem Przygotowanie: Filet z kurczaka dokładnie oczyszczamy i kroimy na niezbyt duże kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilkanaście minut do zamarynowania. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i podsmażamy kurczaka. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie tak, aby był
Kuchnia Na Wypasiepewno zdrowsze i chudsze. Składniki: drobiowe mięso z rosołu (albo od innej zupy) 2 jajka 1 cebula łyżka musztardy sól, pieprz przyprawa do kurczaka koperek oliwa do smażenia masło sklarowane bułka tarta Wykonanie: Mięso obieramy, usuwając kości, chrząstki i skórę. Cebule kroimy na kilka części. W maszynce do mięsa (lub melakserze) mielimy ugotowane mięso wraz z cebulą. Dodajemy(...)jajka, bułkę tartą, przyprawy: sól, pieprz, koperek, musztardę, trochę przyprawy do kurczaka. Gotowane mięso jest bardzo delikatne w smaku, więc musimy je dość mocno przyprawić. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu na każdym klopsiku układamy wiórek sklarowanego masła, przykrywamy patelnię pokrywką i czekamy
Walijskie PichcenieTajska zupa curry z kurczakiem Rozgrzewające curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym. Tajska zupa curry z kurczakiem przepis na rozgrzewające curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym. Tajska zupa curry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym świetnie smakuje o każdej porze roku, ale my najczęściej gotujemy ją jesienią i zimą. Po pierwsze zupa curry z kurczakiem świetnie rozgrzewa, po drugie, podobnie(...)łódzka zupa zalewajka , jest bardzo pożywna i smaczna. Możesz do niej dorzucić makaron lub ciecierzycę i dzięki temu zapewnić sobie dodatkową, solidną porcję białka. Po trzecie zupa curry z kurczakiem i mleczkiem kokosowym to proste danie jednogarnkowe, które zawsze się udaje. Ta zupa z kurczakiem curry stanie się Twoją ulubioną zupą. Rozgrzewające tajskie curry z kurczakiem i mlekiem
Cztery Fajeryprzekąskę imprezową. To panierowane małe papryczki z farszem z sera i kurczaka. Właśnie one zniknęły ze stołu najszybciej. Oczywiście poprosiliśmy o przepis, sami też takie zrobiliśmy. Przepis na faszerowane papryczki panierowane Składniki: Małe papryczki baby (właśnie takich użyliśmy), padron lub podobne na przykład ostre jalapeno, mięso z kurczaka wędzonego – z ćwiartki(...)piersi, tyle samo startego sera żółtego , 1 ząbek czosnku na farsz do około 6 papryczek. mąka pszenna, jajko, bułka tarta, olej. – Ilość składników dobieramy w zależności od liczny przygotowywanych składników. Jak zrobić panierowane papryczki? Mięso z kurczaka drobno posiekaj, ser zetrzyj, czosnek drobno posiekaj, następnie rozetrzyj z odrobiną soli na pastę – najłatwiej zrobić to krawędzią noża
Kulinarna Polskakolekcji pieczonych ziemniaczków i ulubionej surówki :) Polecam. Składniki - 8 pałek z kurczaka - 2 jajka - pól szklanki mleka - domowa wegeta lub inna ulubiona przyprawa do kurczaka - czosnek mielony - papryka mielona - bułka tarta Wykonanie W misce mieszam ( bełtam ) jajka z mlekiem i przyprawami, do mieszaniny zanurzam kawałki kurczaka i odstawiam w chłodne miejsce ( do lodówki ) na co najmniej pół
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki : miks sałat kiść pomidorów koktajlowych opakowanie oliwek 2 piersi z kurczaka przyprawa Gyros do kurczaka 30 dkg sera Raclette jajko bułka tarta żurawina Sos: sos francuski 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i przyprawiamy przyprawą Gyros, smażymy na patelni. Sos Francuski rozrabiamy z 2 łyżkami(...)czasie kroimy pomidorki. Do miksu sałat dodajemy oliwki i pomidorki koktajlowe oraz usmażone piersi z kurczaka. Sos wlewamy do całości. Ser kroimy na kilka plasterków moczymy w jajku i bułce tartej i smażywmy na patelni. Tak usamżone kawałki sera układamy wokół sałtaki. Kładzimemy na każdym kawałku sera trochę żurawiny. Smacznego
Lili w kuchniklasyczna, włoska propozycja. Doskonale współgra z makaronem - mnie przekonał i z pewnością zrobię go jeszcze nie raz:). 250g makaronu - u mnie spaghetti 200g fileta z kurczaka 50g masła 80g tartego sera grana padano 3 ząbki czosnku 100ml gorącej wody sól, pieprz duża garść rukoli 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Masło rozpuszczamy(...)mocno rozgrzanej patelni. Dodajemy filet z kurczaka pokrojony w kostkę i starty czosnek, podsmażamy do zarumienienia kurczaka. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię małymi porcjami wlewamy gorącą wodę cały czas mieszając sos. 3. Do sosu dodajemy makaron, mieszamy do połączenia składników. Dodajemy ser i ponownie mieszamy do jego rozpuszczenia. Na koniec dodajemy rukolę, ponownie mieszamy. 4. Makaron wykładamy
Szefowa kuchni