Przepis na : obiad
Jeśli lubimy smaki czosnkowo- imbirowe to takie mięso jest dla nas...Składniki : pierś z kurczaka około 2 cm imbiru 4-5 ząbków czosnku ( kto lubi może dać więcej) sól, pieprz, olej, jajko bułka tarta, mąka Przygotowanie: Umytą pierś kurczaka, pokroić wzdłuż i lekko potłuc, posolić Czosnek i imbir po obraniu pokroić jak najdrobniej i natrzeć tym mięso- może chwilę tak poleżeć Jajko wybijamy i roztrzepujemy, mięso maczamy w mące, w jajku, potem w bułce Na patelni rozgrzew... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula