tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:166/313)

Kremowa zupa serowa z chrupiącymi orzechami włoskimi i pietruszką 107

oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Zetrzyj na tarce ser. Odrobinę odłóż do lodówki – przyda się do dekoracji talerzy. W dość dużym garnku podgrzej wywar z kurczaka i do gorącego wywaru dodaj serki topione, zamieszaj kilkukrotnie, tak, żeby się rozpuściły. Cebulę obierz, a następnie pokrój dość drobno w kostkę. Pomidora sparz wrzątkiem, potem obierz ze skórki i pokrój(...)zupę. Na suchej patelni smaż przez chwilę orzechy włoskie. Przelej zupę do talerzy, posyp orzechami włoskimi, odrobiną tartego sera i pietruszki. Składniki 150 g sera cheddar 150 g sera ementaler 3 trójkąty serka topionego (bez dodatków) 2l wywaru mięsnego np. z kurczaka 200 ml mleka 3,2% 150 ml wytrawnego, białego wina 1 duży pomidor 1 duża cebula

Eat me! Fit me!
Spaghetti z kurczakiem, pieczarkami i cukinią w sosie jogurtowo-serowym 128

ciężkie;D (zawsze to jakieś wytłumaczenie;) Składniki (na 4 porcje): 480 g piersi kurczaka 400 g makaronu spaghetti 1 cukinia 1 pomidor 1 średnia cebula 155 g pieczarek 2 suszone pomidory 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam gęstego typu greckiego, Bakomy 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz, vegeta natur, słodka papryka, bazylia, lubczyk ząbek czosnku świeży koperek drobno(...)kostkę, cukinię w cienkie plasterki, cebulę w drobną kosteczkę, pomidora i obrane pieczarki też w kosteczkę. 2. Na patelni (lub rondelku) rozgrzej oliwę, podsmaż drobno posiekany ząbek czosnku, dodaj kurczaka, przypraw, mieszaj. 3. Na innej patelni podduś do miękkości warzywa, przypraw. Gdy będą miękkie dodaj usmażone mięso, wymieszaj delikatnie. Przed końcem dodaj jogurt, parmezan i drobno posiekany koperek

Zasmakuj Kuchni
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 131

przepisie z bloga fitmencook.com Kurczak w sosie teriyaki Składniki: 500 g polędwiczek drobiowych lub piersi z kurczaka 1 szklanka ryżu, np. czerwonego ½ opakowania mrożonki chińskie warzywa lub bukiet warzyw 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego imbiru 4 łyżki sosu teriyaki 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Mięso osusz, przełóż(...)przestudź, przełóż polędwiczki na deskę i przy pomocy dwóch widelców porwij na mniejsze kawałki. Dodaj do ryżu z warzywami. Wymieszaj. Dopraw do smaku sosem sojowym. Podawaj. Smacznego! Artykuł Środa: Kurczak w sosie teriyaki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Roladki z kurczaka z porem i cebulą w sosie serowym 194

wpływem sera, jednak jeśli będzie zbyt rzadki, możesz zagęścić go mąką. Składniki: 500 g filetów z kurczaka, 1,5 szklanki bulionu (może być także woda) 1 por (część biała i lekko zielona), 2 średnie cebule, 300 g śmietany 18%, 100 g sera tartego żółtego (np. mozarella, gouda), olej lub masło do podsmażenia, przyprawy: zioła prowansalskie, tymianek, pietruszka, sól, pieprz(...)taki sposób, aby można było je swobodnie zawinąć. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na każdy rozbity, cienki plaster fileta, nałóż farsz z pora i cebuli . Zwiń roladki z kurczaka i ułóż je w naczyniu żaroodpornym blisko siebie. Przygotuj teraz sos. Drugą cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na oleju lub maśle w małym rondelku. W trakcie dopraw ją solą, pieprzem

Rozdomowiona
Sznycle z indyka 71

Alternatywa dla schabowego i kotleta z piersi kurczaka                Składniki:         2 piersi z indyka ok. 500 g   2 łyżki papryki słodkiej   pieprz   sól   1 szklanka mąki   1 szklanka bułki tartej   1 łyżka masła   2 jajka   olej do smażenia

R'n'G Kitchen
Pyszne skrzydełka z piekarnika marynowane w majonezie, musztardzie i ketchupie. 89

kości. To najprostszy sposób na zrobienie drobiowych skrzydełek, są bardzo pyszne! Skrzydełka podałam z fasolką szparagową i bułką tartą z masłem . Pieczemy je wtedy na aluminiowych tackach. Polecam też skrzydełka BBQ , które mają specyficzny dymny posmak, albo pyszne Skrzydełka kurczaka z syropem klonowym. Ten przepis szczególnie wam polecam, ponieważ jest bardzo łatwy i wygodny. Nie ma znaczenia, która

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bryzol drobiowy 205

wieprzowego. Ale w wersji drobiowej jest równie smaczny. 4 porcje 450 gramów mięsa drobiowego(filet lub uda z kurczaka bez skóry i kości) sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki opcjonalnie wegeta 1 małe jajko 1 płaska łyżka bułki tartej mąka do panierowania 200-250 gramów cebuli 200 gramów pieczarek 40 gramów masła+2 łyżki oleju do smażenia

Andzia Pichci
Curry z kalafiora 90

bazie mleczka kokosowego lub jogurtu. Z dodatkiem pomidorów lub ananasa i kukurydzy, jednak zawsze obowiązkowy w sosie był kurczak. Tym razem postawiłam na wegetariańską wersję i zrobiłam curry z kalafiora. Jest to naprawdę świetna alternatywa dla kalafiora z bułką tartą, a braku mięsa w ogóle w potrawie nie zauważyłam. Pikantny sos na bazie jogurtu, słodkie pomidorki i przepyszny

Krylowa Kuchnia
Roladki drobiowe po gruzińsku 107

maja ogromny zbyt. Polecam, wbrew pozorom proste i szybkie danie. składniki na cztery osoby: 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 2 kulki mozzarelli 4 czubate, łyżeczki, pasty Ajwar 4 płaskie łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz do smaku 2 jajka bułka tarta do obtoczenia Klarowane masło do smażenia lub inny tłuszcz ale na maśle najsmaczniejsze Mięso rozklep najcieniej

Ogrodnik w podróży
Kotleciki Klarnetki 210

Kotleciki Klarnetki Pyszne szybkie kotleciki drobiowe, bardzo łatwe w przyrządzeniu z dodatkiem papryki. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Sól ·        pieprz ·        Papryka ostra ·        Jajko ·        Papryka czerwona(...)żółtego ·        3 łyżki maki ziemniaczanej ·          4 łyżki mąki pszennej ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        1 kg pieczarek

Kulinarna Chwila
Chrupiące paluszki z kurczaka + pieczone ziemniaczki 801

Poniżej zostawiam Wam też przepis na pieczone ziemniaczki. Polecam! Paluszki z kurczaka 500 g mięsa drobiowego  (piersi kurczaka lub mieszanka piersi i udek bez skóry i kości) 1 średniej wielkości cebula 1 małe jajko  3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz ok. 2 szkl. płatków kukurydzianych Sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki łagodnego ketchupu sól, pieprz Płatki(...)wałka do ciasta). Obraną cebulę kroimy na ćwiartki. Oczyszczone, pokrojone na mniejsze kawałki mięso oraz cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do mięsno-cebulowej masy dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zwilżonymi zimną woda dłońmi formujemy około 8-9 paluszków, które następnie otaczamy w płatkach. Smażymy na głębokim oleju, do zrumienienia (paluszki smażyłam

Smaki Na Talerzu
Pulpety drobiowe w sosie koperkowym 188

osób. Ilość pulpetów 12 sztuk. Czas wykonania 30 minut. Składniki: - 70 dag mielonego mięsa drobiowego, indyk lub kurczak - 2 pęczki koperku - 2 jajka - 1 czerstwa bułka namoczona w mleku lub dwie kromki chleba - sól - pieprz - gałka muszkatołowa - bułka tarta - olej lub smalec do smażenia Sos: - 1/2 szklanki słodkiej śmietanki, 12 % lub 30 % - 2 łyżki mąki - sól - pieprz - koper

Apetyczna babeczka
Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami 155

tradycyjne kotlety mielone i smakują fenomenalnie Ja przygotowałam je z wieprzowiny, ale będą równie smaczne z indyka lub kurczaka. Koszyczki z mielonego mięsa z warzywami Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie łopatka wieprzowa) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, papryka ostra, mielone ziele angielskie) po połowie czerwonej, zielonej(...)papryki. Przykrywamy i dusimy wszystko około 5-6 minut, co jakiś czas mieszając. Cukinię i pomidorki kroimy w plasterki. Do mięsa mielonego przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Następnie z mięsa formujemy kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W kulkach robimy dziurki tworząc koszyczki. Później uzupełniamy je papryką

PatiGotuje
Filet z kurczaka z szynką i serem w sezamowej panierce 212

serem. Do panierki dodałam też niewielką ilość ziaren sezamu. Drobna zmiana, a podziałała na korzyść. 4 pojedyncze małe piersi kurczaka kawałeczek żółtego sera (u mnie mozzarella, żółta, do pizzy) 4 plasterki szynki niewielkich rozmiarów 2 małe jajka 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki sezamu 3 łyżki mąki krupczatki sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oczyszczamy z ewentualnych(...)drugiej strony szynki). Do głębokiego talerza wbijamy jajka, rozbełtujemy je rózgą kuchenną, doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Na płaski talerzyk wsypujemy mąkę. Na trzecim talerzyku mieszamy bułkę tartą z sezamem. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej z sezamem. Mięso smażymy na złoto, na rozgrzanej większej ilości oleju, na średnim ogniu. Podsmażone mięso przekładamy

Smaki Na Talerzu