tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:158/313)

Drobiowe roladki ze szpinakowym nadzieniem, serowane z wody lub z patelni:) 242

szpinakożerców podwójna odsłona drobiowej roladki - zapraszam:) Drobiowe roladki ze szpinakiem S kładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 200 g szpinaku 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz,  opcjonalnie: olej, jajko i bułka tarta do panierki Szpinak poddusić na rozgrzanej patelni na maśle, dodać rozdrobnione ząbki czosnku i sól, wystudzić. Filety zemleć. Ubić pianę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Mięsne kąski obtoczone słonecznikiem :) 148

rąk, bo nie są tłuste i klejące! Śmieję się, że przypominają rafaello - tylko w wersji wytrawnej :D Zamiast bułki tartej czy kaszy manny do zagęszczenia dodałam wartościowe siemię lniane :) Składniki (ok. 20 kuleczek): - 300 g mielonej piersi z kurczaka - 1 małe jajko - 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego - sól, pieprz, ulubione zioła (bazylia, oregano, zioła prowansalskie), curry, pieprz cayenne

Zdrowie na języku :P
Kotleciki drobiowo warzywne 147

duże udko z kurczaka 1 mała cebula 1 mała marchewka 50 g mozzarelli w bloku 1 duże jajko 1,5 łyżki bułki tartej 100 g cukinii 1 garść świeżego szpinaku sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Japońskie kule na patykach. 438

Japanese balls on a sticks. Składniki. 1 pierś z kurczaka 2 plastry sera ementalera 1 łyżeczka sosu sojowego pieprz   2 paski papryki 2 paski ogórka 50 g bułki tartej 4 patyki Ciasto. 50g mąki 1 żółtko 2 łyżki wody sól Olej do frytury. Wykonanie. Pierś przekroić na 2 plastry, lekko rozbić, skropić sosem sojowym, posypać pieprzem. Na każdy

Kulinarny karnet Christophera
Kotlet pożarski light 759

Polecam Wam jednak przepis na Kotlet pożarski light z piekarnika, szczególnie gdy liczycie kalorie: 1 kg mięsa z udek kurczaka 2 jajka czerstwa bułka namoczona w mleku 2 łyżki masła natka pietruszki sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania Białka jajek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mięso mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy. Mięso

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 150

samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęc skonsumowania czegoś przepysznego :) Składniki dla 4 osób:   1 podwójma pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykieta 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko i bułak tarta do panierowania olej do smażenia Szpinak należy rozmrozic na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło

Słodkości i nie tylko
Chrupiące krokiety z gyrosem 880

pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli Farsz: 2 filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 cebula 2 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej 20dkg żółtego sera Panierka: pozostałe ciasto naleśnikowe 1 łyżka przyprawy gyros 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 szklanka bułki tartej Dodatkowo: olej do smażenia       *** Przygotowujemy naleśniki. Podane składniki(...)naleśników *** *** Przygotowujemy farsz. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w niewielką kostkę *** *** Kurczaka posypujemy przyprawą gyros, mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso wraz z cebulką pokrojoną w kostkę *** *** Usmażone mięso odkładamy do wystudzenia. W międzyczasie kroimy ogórki i paprykę w drobną kostkę *** *** Do wystudzonego kurczaka dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojony w kostkę lub starty

Blog z Apetytem
Pieczony mielony z kaszą i buraczkami 148

mięsa mielonego z piersi kurczaka, - ząbek czosnku (ok. 3 g), - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (ok. 8 g), - pół łyżeczki musztardy (ok. 5 g), - pół łyżeczki octu, - przyprawy: lubczyk, majeranek, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Buraka gotujemy do miękkości. 2. Kaszę gotujemy do miękkości. 3. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. 4. Cebulę kroimy w drobną(...)obracamy kotlety na drugą stronę). 8. Ugotowanego buraka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach i łączymy z resztą posiekanej szalotki, szczyptą soli, i octem. 9. Kotleciki podajemy z surówką z buraczków. Pieczony mielony jest bogaty w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które pełni funkcję budulcową, - β-karoten (pochodzący z marchewki), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - antocyjany (pochodzące

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dynia faszerowana kurczakiem z pomidorami 179

oliwek sól pieprz kilka gałązek tymianku Składniki na farsz: 2 małe piersi z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 20 g oliwy z oliwek 200 g pomidorów krojonych w sosie 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz tarty parmezan natka pietruszki Wykonanie: Dynię kroimy na pół. Wyciągamy pestki. Skrapiamy oliwą z oliwek(...)suszonego). Dynię wkładamy do piekarnika i pieczemy do miękkości czas 45 min temp. 180 stopni . Następnie wyciągamy dynie z piekarnika i oddzielamy delikatnie miąższ od skórki.   Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy na większe kawałki. Cebulę i czosnek wkładamy do naczynia Thermomix i miksujemy czas 15s/obr.5. Dokładamy pokrojone piersi kurczaka, sól, pieprz, pokrojoną drobno

Themo przepisy
Kurczak w zalewie octowo-pomidorowej 171

Był chrupiący kurczak ...a jak zostanie można zrobić w zalewie pomidorowej..pycha.. skrzydełka kostka rosołowa sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka bułka tarta Skrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z przyprawami.Wystudzić.Panierować w mące , roztrzepanych i doprawionych jajkach(...)liście laurowe, ziele angielskie 0,5 szklanki octu 1 łyżka soli 2,5 łyżki cukru 120 g przecieru pomidorowego Wszystkie składniki zalewy gotować około 8 minut,następnie ostudzić.Kurczaka ułożyć w pojemniku,zalać ostudzoną zalewą.Odstawić do lodówki,na 24 godziny

Moje domowe kucharzenie
Pasztet domowy 180

selera 1 mała marchewka 1 mała pietruszka 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 1 czubata łyżeczka soli składniki dodawane do pasztetu: 100 ml bułki tartej 2 jajka około półtora płaskiej łyżeczki mielonego czarnego pieprzu około pół płaskiej łyżeczki soli 1/3 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 czubate łyżeczki majeranku 1 czubata łyżeczka siekanej natki pietruszki(...)dokładamy pierś z kurczaka i nadal całość gotujemy 15 minut. Po tym czasie do garnka dokładamy wątróbkę i całość gotujemy jeszcze 5 minut. Mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru.  Mięso i wywar odstawiamy do wystygnięcia, warzywa wyrzucamy. Wystudzone mięso mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. Używamy sitka o drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka

Smak mojego domu
Niedzielny obiad – pikantny kurczak 263

Pikantny kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Przygotowanie jest bardzo proste, szybkie, nie wymaga zbyt wielu składników. Kurczaka możecie podać z dowolnymi dodatkami, choć moim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wytrawny placek pieczarkowy 145

kwaśnej śmietany Farsz 700 g mięsa (ja użyłam resztek z obiadu – gotowanej piersi z kaczki, piersi z kurczaka oraz mięso z indyka) 200 g pieczarek 6 jaj ugotowanych na twardo 4 średnie cebule szklanka rosołu (najlepiej drobiowy) 2 łyżki bułki tartej ząbek czosnku sól, pieprz Farsz: Mięso ugotuj (lub wykorzystaj mięso już ugotowane), a następnie zmiel. Cebulę w drobną(...)ilości oleju. Gdy cebulka ładnie się zeszkli dodaj posiekane jaja i mięso, całość podlej rosołem, dzięki czemu farsz nie będzie suchy. Całość wymieszaj, po czym dodaj resztę składników: bułkę tartą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, duś do miękkości. Ciasto: Z podanych składników wyrób ciasto. Powinno być elastyczne. Następnie podzieli je na dwie

365 dni dookoła kuchni
Sos chlebowy 95

podany z pieczonym mięsem drobiowym. Może to być pieczony w całości kurczak, indyk, pieczone udka lub podudzia. Przygotowanie sosu chlebowego to kwestia kilku minut. Składniki należy włożyć do garnka i gotować, aby smaki dodanych przypraw połączyły się ze sobą. W ostatnim etapie przygotowywania sosu dodawana jest bułka tarta, która sprawia, iż sos staje się gęsty. Już teraz zachęcam

MeCooks