Zostało mi z obiadu kotletów z piersi kurczaka, aby ich nie marnować pomyślałam, że warto by je jakoś przyrządzić, tak aby nie były znów odgrzewane. Skoro smażona rybka w marynacie z octem jest pyszna, to kotlety też powinny być. Nie myliłam się. Są znakomite zarówno do obiadu, do ziemniaczków, jak i przekąska np. na domowe przyjęcia.(nie boje się tego napisać-do wódeczki, dla chłopaków znakomite:)) Na pewno przygotuję na jakieś spotkanie ze znajomymi w większej ilości:) Kotlety (16 szt): 1 kg piersi z kurcz... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...