najlepiej jednak jakiś w typie świderków, żeby sos mocno się oblepił 2 puszki krojonych pomidorów 2 pojedyńcze, filety z piersi kurczaka mały pęczek świeżej bazylii 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżeczka brązowego cukru tarty parmezan do posypania 1 łyżka octu balsamicznego sól, ostra papryka do smaku oliwa z oliwek Filety kroimy
Ogrodnik w podróżysiekanym mięsem z piersi kurczaka, cukinią, porem i zieloną pietruszka. 4 średniej wielkości papryki 300 gramów fileta z piersi kurczaka 200 gramów cukinii 20/30 gramów pora 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki bułki tartej sól pieprz szczypta sproszkowanego czosnku Odcinamy górną część papryki tak ok.2 cm, odkładamy. Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać(...)Mięso siekamy bardzo drobno, przekładamy do miski. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, por kroimy drobniutko przekładamy do miski z mięsem. Dodajemy przyprawy, śmietanę, bułkę tartą i posiekaną natkę. Całość dokładnie mieszamy. Gotowym farszem wypełniamy przygotowane wcześniej papryki. Przykrywamy górną odciętą częścią. W garnku rozgrzać olej, włożyć nafaszerowane papryki, krótko podsmażamy 2,3 minuty na średnim ogniu
Andzia Pichcimoże być super dodatkiem do wszystkich sałatek i wielu zup, które mają w swoim składzie zwykły ryż. Tarty kalafior zamiast ryżu można dodać do gołąbków - smakują rewelacyjnie. Smażony ryż z kalafiora doskonale pasuje do curry z kurczaka i wielu innych dań kuchni indyjskiej i tajskiej oraz do ryb i drobiu. Ryż kalafiorowy może być
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPamiętam, że bardzo je lubił. Myślę, że Wasze dzieci, też je polubią :) Składniki: Na pulpety: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki ugotowanego ryżu 1 nie duża marchewka sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany Dodatkowo: olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia pulpetów Na sos: 500 ml przecieru pomidorowego ( miałam swojski) 1 szklanka bulionu sól, pieprz, bazylia suszona Wykonanie
Agusiowe smakołykinajbardziej lubicie z grzybów? Składniki: 1 kg grzybów leśnych 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 70 kaszy jaglanej 150 ml śmietanki 12 % 100 ml wody 3 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 cebule sól (1 łyżka) , pieprz (płaska łyżka), majeranek (2 łyżki) 1/2 łyżki kolendry łyżka maggi olej do smażenia
CynamonemPoOczachrównież obawiać „przykrego zapachu z ust” :) Konfiturę z cebuli możecie również wykorzystać np. do kanapki z wołowiną albo kurczakiem. Z całą pewnością posłuży jako smaczny dodatek. Składniki na burgera 200g mięsa wołowego 1 żółtko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz bułki do hamburgerów pomidor Składniki na konfiturę z cebuli 2 czerwone cebule 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka(...)Dodajemy cukier, miód i wino. Całość dusimy przez ok. 15 minut aż cebula będzie miękka. Domowy burger z konfiturą z cebuli – przepis Mięso wyrabiamy razem z żółtkiem, bułką tartą i przyprawami. Formujemy okrągłe burgery o grubości ok. 1-1,5 cm i smażymy z każdej strony przez ok. 2-3 minuty. W międzyczasie bułkę kroimy na połówki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 400g wołowiny z łopatki 200g fileta z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 ugotowane buraki 135g sera feta 1 łyżka kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 4 łyżki świeżej natki z pietruszki olej pieprz sól Panierka: 6 łyżek łuskanego słonecznika 6 łyżek sezamu 6 łyżek bułki tartej 3 łyżki majeranku szczypta mieszanki chilli Wykonanie(...)Ugotowane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mięso, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia, przełożyć do dużej miski. Następnie dodać pokruszoną fetę, jajko, starte buraki, natkę, bułkę tartą, kaszę mannę. Dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (ser feta jest dość słony). Z przygotowanej masy mięsnej uformować kotleciki, obtoczyć w panierce, a następnie obsmażyć z każdej
Szalona Kuchnia Ewelinynajbardziej lubicie z grzybów? Składniki: 1 kg grzybów leśnych 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 70 kaszy jaglanej 150 ml śmietanki 12 % 100 ml wody 3 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 cebule sól (1 łyżka) , pieprz (płaska łyżka), majeranek (2 łyżki) 1/2 łyżki kolendry łyżka maggi olej do smażenia
CynamonemPoOczachcoś prostszego i bardziej „swojskiego” – chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. Składniki: 3-4 nóżki z kurczaka (w zależności od wielkości) 150 g mąki pszennej 100 ml mleka 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej 3 jajka około 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Nóżki myjemy, osuszamy(...)jajkami, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Do drugiej miseczki (głębokiego talerza) wsypujemy 1/2 szklanki płatków kukurydzianych – gnieciemy je ręką, aby się bardziej rozdrobniły. Dosypujemy do niech bułkę tartą, mieszamy oba składniki. Nóżki najpierw maczamy w panierce na bazie mąki, mleka i jajek. Następnie obtaczamy w płatkach wymieszanych z bułką tartą. Smażmy na głębokim ogniu
Słodkie okruszkijest tak samo ;) Potrzebna jest tylko wielka chęć skonsumowania czegoś przepysznego :) Składniki dla 4 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykietu 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Szpinak należy rozmrozić na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki. Na patelni rozgrzewamy
Różne smaki w kuchnitartej. Nie żebym miała coś przeciwko, ale gdy nie przepadamy za staniem przy patelni gdy goście się schodzą na imprezę, to jest to niezłe wyjście z takiej sytuacji. Roladki drobiowe możemy przygotować wcześniej i na 30 minut przed podaniem włożyć do piekarnika. Na koniec pozostaje nam tylko poodwijać je ze sreberka Roladki drobiowe ze szpinakiem pierś z kurczaka
Pieguskowa Kuchniaubliżać. Dobrze doprawione są smaczną odmianę i odskocznią, od rutyny, lub tego co zazwyczaj. 2 piersi kurczaka szklanka żółtego sera 1/3 szklanki natki pietruszki 2 łyżki suszonej cebuli jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta U mnie zazwyczaj robi się te kotlety, jak mam resztki sera , jakieś ścinki okrawki. Takie podeschnięte kawałki doskonale się tu sprawdzą
Dieta moja pasjaSmakowały nam bardzo a dodatek warzyw jest dowolny, w moim przypadku była to cukinia, marchewka i koperek. 500g filetów z kurczaka 1/2 pęczka koperku 3 duże marchewki 1 duża cukinia 1 cebula 1 jajko L 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew i cukinię ścieramy na tarce. Koperek siekamy, cebulę kroimy w kostkę(...)Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. 3. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut
Szefowa kuchnipołączeniu z kaszą jaglaną to po prostu niebo w gębie Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 1 jajko 100 g kaszy jaglanej koperek przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czasami dodaje przyprawę do gyrosa bułka tarta olej Pierwszym krokiem jest zmielenie piersi. Następnie dodaję sól, pieprz, jajko, koperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną
Kuchnia Viki