Francuski pasztet z wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie
Codziennik KuchennySkładniki: FARSZ: rostbef wołowy 50 dag, kurczak 1,20 kg, majeranek 2 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki CIASTO: mąka tortowa 60 dag, woda ciepła 1,5-2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, masło miękkie 1 łyżeczka OKRASA: cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 8-10 plasterków chorizo 1 łyżka kaparów 3-4 suszone pomidory do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania Fileta przekroić wzdłuż na pół … Czytaj dalej Roladki z hiszpańskim akcentem
czarrna od kuchniSkładniki: -polędwiczki z kurczaka (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść) -1/3 szklanki mąki -1/2 szklanki bułki tartej -przyprawy (sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki) -jajko -olej Sposób przygotowania: Polędwiczki myjemy, odkrawamy błonę i oprószamy solą i pieprzem. Na talerzu szykujemy panierkę z mąki, bułki tartej i papryki ostrej i słodkiej. Obtaczamy
Magia jedzenia.mięso,z którego możemy tworzyć przeróżne i pyszne dania...wystarczą tylko chęci. Składniki: 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 30 dag startego sera żółtego 20 dag wędzonego boczku 2-3 jajka mąka pszenna,bułka tarta sól,pieprz Filety umyć,wysuszyć i przeciąć wzdłuż (na pół),delikatnie rozbić i doprawić pieprzem.Jeśli wędzony boczek jest słony filetów lepiej
Niespełnione zdolności kulinarnestanowią bardzo sycący obiadek. Ja podałam z surówką z czerownej kapusty, marchewki i jabłka . składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek sól ziołowa oregano 1 cebula olej do smażenia 1-2 jajka bułka tarta ser żółty do posypania Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać patelnię
Monia miesza i gotujeKluczem są wysokiej jakości składniki, które należy wykorzystać by mięso miało właściwy, bogaty smak ;) CORDON BLEU Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 8 plastrów sera typu emmentaler - 4 plastry dobrej jakości szynki wędzonej lub suszonej - mąka - bułka tarta - jajko - olej - pieprz - sól Przygotowanie: Piersi przekrawamy wzdłuż i lekko rozbijamy przez folię. Solimy i pieprzymy z obu stron, na brzegu
Życie zamknięte w smakuwyjścia na słońce. Dania takie jak to są wtedy zbawieniem, ponieważ są po pierwsze sycące, po drugie nie zapychające, po trzecie szybkie w zrobieniu, a po czwarte zwyczajnie pyszne :) Zapraszam do wypróbowania. Składniki: 50dag piersi z kurczaka skórka otarta z połowy limonki łyżeczka soku z limonki 10 czarnych oliwek 10 pomidorków koktajlowych 2 garści świeżego szpinaku szczypiorek przyprawa
ChilliJemypanierowanych roladek. Niech nikt nie mówi, że nie zawinę roladek czy tam że się nie da ;) Składniki: 1 pierś z kurczaka 4-5 suszonych pomidorów 1 kilka mozzarelli sól, pieprz zioła prowansalskie 1 duże jajo bułka tarta do odtoczenia Przygotowanie: Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Mozzarellę i pomidora kroimy w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach
Kuchnia po mojemuSezon szparagowy w pełni. Chyba najbardziej lubimy szparagi prosto z wody z bułką tartą i masełkiem, no ale warto czasem zmienić przyzwyczajenia, aby spróbować pysznych zapiekanych kotletów z piesi kurczaka, szparag i sosu beszamelowego. Do przygotowania 4 kotletów: 2 piersi z kurczaka 250 g szparag 4 plastry żółtego sera sól, pieprz, przyprawa do kurczaka słodka papryka
Jadło i czytadłomięciutkie i delikatne, po zamarynowaniu zyskują jeszcze więcej na smaku. Chrupiące długo marynowane polędwiczki SKŁADNIKI: 350 g polędwiczek z kurczaka 1 duże jajko lub dwa małe sól i pieprz 3/4 łyżeczki mielonych suszonych pomidorów bułka tarta do panierowania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do miseczki wbijamy jajko lub dwa małe, dodajemy sól, pieprz i suszone mielone pomidory, całość
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwymyślam nowe dania, te kule z jajkiem nawet przypadły im do gustu. Kule drobiowe z jajkiem SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajka - 4 szt natka pietruszki- kilka listków sól i pieprz tłuszcz do smażenia tarta bułka mąka jajko do panierki PRZYGOTOWANIE: Filet podzielić na 4 porcje, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka
Kuchnia Danusipomysł na rodzinny obiad i wspaniała alternatywa dla tradycyjnych drobiowych kotletów w panierce:)) Składniki na 4 kieszonki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz słodka papryka 8 pieczarek 1 cebula 1 papryka Do panierowania: 2 jajka bułka tarta olej Wykonanie: Każdą z piersi kroimy na pół, w każdej połówce ostrym nożem nacinamy filet, aby powstała tzw"kieszonka". Robimy
Walijskie Pichceniemięsa, egzotycznego ananasa i słodkiej żurawiny daje nam niezwykłe danie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Składniki - 2 filety z kurczaka - 4 plastry ananasa z puszki - 4 plastry sera żółtego - słoiczek żurawiny - sól, pieprz - jajko - bułka tarta - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć
Świat Smakuwirtualnej przestrzeni. Wracam i nadrabiam zaległości:) Na smaczny początek - drobiowe sakiewki z mozarellą i suszonymi pomidorami: Składniki: podwójny filet z kurczaka suszone pomidory z zalewy ser mozarella kapary (opcjonalnie) czosnek sól, pieprz do smaku jajko + bułka tarta Podwójny filet podzielić na dwie porcje, odciąć drobne kawałki, pozostałe rozbić na cieńsze płaty. Wysmarować zalewą z suszonych
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała