Warmińskiej Młynomag 1 płaska łyżeczka soli 1/2 szklanki mleka (125ml) 2/3 szklanki gorącej wody 2 łyżki oleju rzepakowego 1 jajko 700g gotowanego mięsa z kurczaka 300g lekko podpieczonych, pokrojonych pieczarek 2 cebule 3 łyżki bułki tartej 60ml oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: masło do omaszczenia uszek Barszcz: 2,5l ugotowanego rosołu drobiowo-wołowo-warzywnego (przecedzonego przez sito(...)gładkie ciasto. Odkładamy na ok 30 minut pod szklane naczynie podsypując blat mąką. 2. W tym czasie ugotowane mięso, cebulę oraz pieczarki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy bułkę tartą i smażymy na oleju ciągle mieszając, by się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 3. Ciasto dzielimy na 2 części, jedną pozostawiamy cały czas pod naczyniem
Kuchnia w czekoladziegotujemy rosół zostają nam czasami udka, wtedy najlepiej zjeść je w panierce, smażone na oleju. Chrupiące udka z kurczaka Składniki: - 2 udka ugotowane np. z rosołu - 1 jajko - bułka tarta - olej Przygotowanie: Udka moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej, ponownie moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej (dzięki
Kulinarne życiejuż nikt nie chce jeść ;) Tu akurat udka z kurczaka... Ugotowane mięso studzimy (żeby zwarło i się nie rozpadało), oprószamy przyprawą do kurczaka i lekko wklepujemy. Panierujemy w mące, następnie jajko i bułka tarta wymieszana z sezamem. Smażymy na małym ogniu, na oleju na złoty kolor. Mi najbardziej smakuje z ketchupem albo sosem meksykańskim lub słodko-kwaśnym
Pelusiowa Kuchniadokładnie przesączyć przez drobne sitko. Dobrze schłodzić, zamieszać przed podaniem. Brazylijska lemoniada z limonki – pyszna, prosta i bardzo szybka. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Zupa limonkowa z kurczakiem Babka limonkowa Lemoniada arbuzowa .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color
Pociąg Do Kuchnitrochę mało, aby usmażyć z niej tradycyjne kotlety. I wymyśliłam smaczne kotleciki z dodatkiem marchewki. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 mała marchewka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka bułki tartej sól pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania Wykonanie Mięso umyć , osuszyć. Można je skręcić przez maszynkę, ale ja zmiksowałam blenderem. Dodać
O kuchni z uczuciemSkładniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka papryka 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek Purée kukurydziane: 1 kg ziemniaków 1 puszka słodkiej kukurydzy 0,5 kubka słodkiej śmietany pieprz sól Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, rozcinamy wzdłuż
Luźna Kuchniawykorzystałam: 1 cukinię średniej wielkości Panierka to: 2 jajka, pieprz, sól, oregano, czosnek, trochę mleka (aby panierka nie była ciężka) Zamiast bułki tartej użyłam kupionej w sklepiej z orientalną żywnością panierki do chrupiącego kurczaka. Cukinię pokroiłam w plasterki, wymoczyłam w masie jajecznej, obtoczyłam w panierce i wrzucałam na dobrze rozgrzaną patelnie z olejem czosnkowym (własnej roboty). Nie smażyłam długo
Z butelką mleczka w tlemielonego mięsa (u mnie było to mięso z kurczaka) 1 średniej wielkości cebula 1 jajko ok. 3 łyżek bułki tartej (jej ilość zależy od tego, ile soku puszczą pieczarki) przyprawy: sól, pieprz, mielona słodka papryka, zioła prowansalskie Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane z ok. 1/4 szklanki mleka bułka tarta olej do smażenia Cebulę i pieczarki kroimy w dość
Ratunku obiadwegetariańskie. Składniki: 2 małe filety z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukini 6 szparagów Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki sosu marinara (według tego przepisu) lub passata pomidorowej 1/3 opakowania makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki cebuli w proszku 2 łyżeczki czosnku suszonego 2 łyżki tartego parmezanu Sól i pieprz Przygotowanie: Krok(...)środek makaron, połóż na nim warzywa. Posól je delikatnie. Na warzywach układaj filety z kurczaka. Polej całość łyżką oliwy. Zawiń papier jak cukierek i zwiąż na końcach mocno sznurkiem. Wstaw do piekarnia na 30 minut. Krok 5 Rozetnij wierzch każdej paczki i posyp całość tartym parmezanem – jedna duża łyżka na każdą porcję. Wstaw pod sam gril w piekarniku
Niedzielny kucharzwegetariańskie. Składniki: 2 małe filety z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukini 6 szparagów Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki sosu marinara (według tego przepisu) lub passata pomidorowej 1/3 opakowania makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki cebuli w proszku 2 łyżeczki czosnku suszonego 2 łyżki tartego parmezanu Sól i pieprz Przygotowanie: Krok(...)środek makaron, połóż na nim warzywa. Posól je delikatnie. Na warzywach układaj filety z kurczaka. Polej całość łyżką oliwy. Zawiń papier jak cukierek i zwiąż na końcach mocno sznurkiem. Wstaw do piekarnia na 30 minut. Krok 5 Rozetnij wierzch każdej paczki i posyp całość tartym parmezanem – jedna duża łyżka na każdą porcję. Wstaw pod sam gril w piekarniku
Niedzielny kucharzłyżek powideł śliwkowych 1/2 – 1 łyżki octu z czerwonego wina Śliwki kroimy na mniejsze części. Orzechy siekamy. Pierniczkowe serce trzemy na tarce na drobno. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Umyte, osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka nacinamy w ich najszerszej części tworząc tak zwaną kieszeń. Wypełniamy ją przygotowanym bakaliowo-pierniczkowym nadzieniem. Zewnętrzną część mięsa oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną
Smaki Na Talerzułyżki mąki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka masła cebula 300 g pieczarek sól pieprz 1 łyżka oleju Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i dusimy, aż się zredukują. Mocno doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w kawałki wielkości jednego kęsa, przekładamy do naczynia żaroodpornego, obsypujemy szklanką żółtego(...)mąką, zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika,solimy, następnie czekamy aż trochę przestygnie i wbijamy całe jajko i żółtko. Mieszamy. Polewamy mięso sosem, obsypujemy resztą sera i bułką tartą. Na wierzch kładziemy wiórki masła. Zapiekamy 25 minut w temp. 200 st. C. Na ostatnie kilka minut można zdjąć pokrywkę. Najlepiej smakuje z ketchupem. Smacznego
chwile dla mniełyżki (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo: parmezan - ok. 50g, tartego jogurt naturalny - do podania Wykonanie: Na patelni, na łyżce oliwy, podsmażamy drobno posiekaną cebulę przez kilka minut. Dorzucamy kaszę pęczak i smażymy razem przez kolejne 2-3 minuty. Dodajemy mięso mielone i paprykę. Podsmażamy do czasu aż kurczak lekko się zarumieni. Dolewamy wino (jeśli używamy) i gorący bulion. Gotujemy(...)koncentrat pomidorowy - 1-2 łyżki (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo: parmezan - ok. 50g, tartego Wykonanie: Na patelni, na łyżce oliwy, podsmażamy drobno posiekaną cebulę przez kilka minut. Dorzucamy kaszę pęczak i smażymy razem przez kolejne 2-3 minuty. Dodajemy mięso mielone i paprykę. Podsmażamy do czasu aż kurczak lekko się zarumieni. Dolewamy wino (jeśli używamy) i gorący bulion. Gotujemy
Pogotujmy.pl