tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:120/313)

Kurczak w marchewce 118

warto taką pierś z kurczaka przygotować dzień wcześniej aby mięso nasiąkło przyprawami ale nie jest to wymóg konieczny. Wcześniej przygotowaną pierś z kurczaka układamy na dnie naczynia żaroodpornego i na wierzch wrzucamy naszą tartą marchewkę. Górę smarujemy majonezem po czym zamykamy naczynie. Nasze naczynie wstawiamy do piekarnika na około 70 minut w temperaturze 200 stopni. Finito! Tak przygotowane

Blog kulinarny S9.PL
Chleb tostowy zasmażany na patelni z dodatkami 148

patelni z dodatkami 1 opakowanie chleba tostowego dowolna margaryna do smarowania 40 sera żółtego 1 pojedynczy filet z kurczaka przyprawa do fileta z kurczaka sól, pieprz 1 słoiczek papryki marynowanej szczypiorek jajko, mąka, bułka tarta do panierki Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem i posmarować margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać połową porcji sera

Gotuję Testuję
Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną 171

Składniki: 1 filet z kurczaka oscypek konfitura żurawinowa 1 jajko sól, pieprz słodka papryka bułka tarta Przygotowanie: Fileta przekroić na dwa kotlety i rozbić. Na każdego kotleta nałożyć po 2-3 … Czytaj dalej Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną

czarrna od kuchni
Kotlety pożarskie. 182

dziś bez sosu, podane z ziemniaczkami i surówką. Z podanych składników wyszło mi 5 kotletów. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej majeranek, sól, pieprz, czosnek granulowany Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Wykonanie: Piersi zmielić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle

Agusiowe smakołyki
Mięso mielone na patyku 172

jest ukryty kawałek sera, który dodatkowo nadaje tej potrawie smaku i wygląda bardzo efektownie Mięso mielone na patyku SKŁADNIKI 400g mielonej piersi z kurczaka 10 kawałeczków żółtego sera 5 długie wykałaczki 2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do mięsa dodać jajko, sól,i tyle bułki tartej żeby mięso się ładnie lepiło. Uformować

zielonacukinka
Mięso mielone na patyku 166

jest ukryty kawałek sera, który dodatkowo nadaje tej potrawie smaku i wygląda bardzo efektownie Mięso mielone na patyku SKŁADNIKI 400g mielonej piersi z kurczaka 10 kawałeczków żółtego sera 5 długie wykałaczki 2 jajka bułka tarta sól olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do mięsa dodać jajko, sól,i tyle bułki tartej żeby mięso się ładnie lepiło. Uformować

zielonacukinka
Wieprzowo-drobiowa rolada ze szpinakiem 135

surówką tworząc danie obiadowe ale również idealnie prezentuje się podana w formie przystawki lub przekąski. Składniki: Masa mięsna: 300g łopatki wieprzowej 300g fileta z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka lubczyku 1 łyżka majeranku sól pieprz Farsz: 600g mrożonego szpinaku 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki klarowanego masła 130g sera(...)doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i całość dokładnie wymieszać. 2. Masa mięsna: Mięso drobiowe, wieprzowe, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, lubczyk, majeranek , bułkę tartą i całość dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Masę mięsną przełożyć na pergamin, rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach 35 cm x 25 cm. Farsz

Szalona Kuchnia Eweliny
Botwinka z pulpecikami drobiowymi i makaronem. 132

smaku Na pulpeciki: 30 dag fileta drobiowego 1 bułka namoczona i odciśnięta w wodzie 1 jajko pieprz ziołowy do smaku przyprawa do kurczaka do smaku ewentualnie sól do smaku olej do smażenia bułka tarta do panierowania Na makaron: 25 dag makaronu mini rurki 5 warzyw sól do gotowania 1 łyżka oleju woda do gotowania Wykonanie: 1. Botwinka: Botwinkę

Izabelawkuchni
Francuskie faworki 181

migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak w cieście francuskim Wydrukuj przepis The post Francuskie faworki appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Zupa z tortellini i pomidorami 192

dowolnym nadzieniu  25 dag świeżego szpinaku puszka białej fasoli 50 dag pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi) 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu) 1 duża biała cebula 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć) 500 ml przecieru pomidorowego 2 litry bulionu  np. rosołu (można zastąpić wodą) szklanka kremówki 3 ząbki czosnku 2 łyżki

Pobite gary Barbary
Kolorowa tarta na spodzie kurkowym z kurczakiem, z warzywami i z kurkami 198

coś pysznego z nich zrobić. Szukałam różnych inspiracji na kurki, ale nie znalazłam tego, co by mnie zainteresowało i postanowiłam zrobić coś innego - tarta na spodzie kurkowym, a na to farsz z fileta z kurczaka, z papryki, cebulą, a to wszystko posypane startym parmezanem i mozzarellą. Ale żeby już nie przedłużać zapraszam po przepis ! Składniki: SPÓD

Gotuj z Mąką
Pulpeciki z przyprawą shoarma 119

chili. Zapach unosi się po całym mieszkaniu <3 Pulpeciki podaliśmy z delikatnym sosem pomidorowym i kaszą bulgur. Składniki 300 g filetów z kurczaka 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 jajko przyprawa shoarma bułka tarta olej do smażenia     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy

R'n'G Kitchen
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 212

kurczaka  1 ząbek czosnku 1 marchewka  1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżeczki pietruszki suszonej  0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego sól  Mięso wkładamy do miski, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz marchewkę startą na drobnych oczkach. Wbijamy jajko oraz wsypujemy bułkę tartą

Emskie Smaki
Uwertura – rosyjska sałatka z wędzoną śliwką 275

sałatkę dla domowników, to ją po prostu od razu mieszam :) Uwertura - rosyjska sałatka z wędzoną śliwką Składniki: 500 g mięsa drobiowego (filet z kurczaka, udko lub skrzydełka z indyka) 500 g pieczarek 200 g tartego żółtego sera (najlepiej ostra odmiana, np. cheddar) 200 g wędzonych śliwek 1 cebula 3 marchewki 2 łyżki masła ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania