Mielonka drobiowa - mięso w słoiku

Mielonka drobiowa - mięso w słoiku

Przepis na : śniadanie

Mielonka drobiowa wykonana z mięsa z udek kurczaka z dodatkiem czosnku i przypraw. Przygotowana i pieczona w słoikach a'la domowa konserwa, tylko że bez konserwantów i sztucznych e-dodatków. Wychodzi pyszna w smaku, z galaretką na wierzchu.  Jest też bardzo prosta w przygotowaniu i każdy sobie z nią poradzi. Może wydawać się, że jest to pracochłonne, bo mięso przygotowuje się przez kilka dni, ale naszej pracy jest naprawdę niewiele. Taka domowa konserwa to doskonała alternatywa dla kupnych wędlin, b...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, ciasteczka, kolacja, zupa, obiad, kurczak, tort, torty, udka z kurczaka, udka , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, galaretka, chleb, przetwory, pieczone udka, ciasto z galaretka

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.