Smażone udka z zupy...

Smażone udka z zupy...

Smażone udka z zupy...

Smażone udka z zupy... Zostaje Wam czasem mięso z rosołu lub innej zupy?! To taki mój sposób, jak już nikt nie chce jeść ;) Tu akurat udka z kurczaka... Ugotowane mięso studzimy (żeby zwarło i się nie rozpadało), oprószamy przyprawą do kurczaka i lekko wklepujemy. Panierujemy w mące, następnie jajko i bułka tarta wymieszana z sezamem. Smażymy na małym ogniu, na oleju na złoty kolor. Mi najbardziej smakuje z ketchupem albo sosem meksykańskim lub słodko-kwaśnym.  Jeśli trzymamy mięso w lodówce, musimy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pelusiowa Kuchnia

Autor

Paulina BrzózkaPaulina Brzózka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, tarta, udka , zupa, kurczak, sosy, rosół, bułki, udka z kurczaka, tarta na słodko, sos do kurczaka, kurczak po meksykańsku, kurczak słodko kwaśny, dania z kurczakiem, kuchnia meksykańska, zupa meksykańska

Inne przepisy z Pelusiowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.