dynię, ale równie dobra będzie taka przygotowana z mrożonej dyni. Składniki 500g dyni 3-4 ziemniaki cebula 2 ząbki czosnku odrobina tartego imbiru mała papryczka chilli 200g pomidorów z puszki 1 łyżeczka kurkumy 400 ml bulionu warzywnego 1 marchewka olej do smażenia sól pieprz Rozgrzewająca zupa z dyni – przepis W garnku z grubym dnem na odrobinie oleju szklimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację. Przepis bardzo łatwy, szybki, zdrowy i smaczny. SKŁADNIKI: - 250 gr. mieszanki warzywnej - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól wg.uznania - 1 zielona papryka - 4 łyżki żółtego sera tartego (wg. uznania) - 140 gr. szynki wieprzowej - 1 pomidor - 200 gr.fety - pieprz wg. uznania - 8jajek - 3-4 łyżki mleka - sól wg. uznania Uwagi
Rita creativetrójki. Kotleciki możecie podać z dowolnymi dodatkami. Ja zazwyczaj przyrządzam jakąś kolorową sałatkę lub tak jak w tym przypadku, podaje je na warzywnym spaghetti z fetą. 80 g kaszy jaglanej 80 g czerwonej soczewicy 80 g bułki tartej średnia cebula łyżka posiekanej bazylii łyżka posiekanej natki pietruszki łyżeczka mielonej papryki spora szczypta soli i pieprzu łyżka oleju do posmarowania(...)ogień, przykrywamy i czekamy 15 minut, aż woda się wchłonie. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Lekko przestudzoną kasze z soczewicą miksujemy z posiekaną cebulą, ziołami i przyprawami. Dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Zwilżonymi dłońmi, formujemy kotleciki. Smarujemy je olejem z obu stron i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut. Smacznego :) Artykuł Kotlety
Mienta blogszklanki białego wina 1 duża lub średnia cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki listków świeżego tymianki około 600 ml bulionu warzywnego 1 oliwa oliwy z oliwek + 3 łyżki masła 2 łyżki zimnego masła 3 łyżki tartego parmezanu + odrobina do posypania dania Wykonanie: Kurki oczyść, następnie je osusz. Odstaw. Większe grzyby – pokrój na mniejsze kawałki. Ps. Błyskawiczna metoda czyszczenia kurek
Moja pasja smakuPlacki ziemniaczane staropolskie z serem – kuchnia podkarpacka Na Podkarpaciu tarte ziemniaki to główny składnik wielu charakterystycznych regionalnych dań. Słynne w całej Polsce stały się już
Trzeci talerzjajeczne, kolorowe, lekkie, idealne na śniadanie lub kolację. Przepis łatwy, szybki, zdrowy i smaczny. SKŁADNIKI: 👌250 gr. mieszanki warzywnej 👌3 łyżki posiekanej natki pietruszki 👌sól wg.uznania 👌1 zielona papryka 👌4 łyżki zółtego sera tartego (wg. uznania) 👌140 gr. szynki wieprzowej 👌1 pomidor 👌200 gr.fety 👌pieprz wg. uznania 👌8jajek 👌3-4 łyżki mleka 👌sól wg. uznania WYKONANIE
RITA food channelosób: 500g mielonej szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 małe jajko Pęczek natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Dodatkowo: 500g pieczarek 300ml bulionu warzywnego 150ml słodkiej 30% śmietanki 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Olej rozgrzewamy i podsmażamy na nim drobno posiekaną połowę cebuli. Łączymy z mięsem oraz pozostałymi składnikami
Kuchnia w czekoladzieDziś u mnie placki z cukinii, które podałam z leczo warzywnym i kurczakiem z chorizo oraz z miską pełną sałat z aromatycznymi suszonymi pomidorami i tartym parmezanem. Wspaniały obiad. Placki z cukinii, dziś bez dodatku cebuli podaję także z jogurtem naturalnym i świeżo skrojonym koperkiem. Moje placki, tak jak z dyni polecam także same, chrupiące, delikatne, na obiad
Zasmakuj Kuchniprowansalskie, tymianek, sól, pieprz Sos przecier pomidorowy w kartonie 500g jogurt naturalny mały ząbek czosnku pół kostki rosołowej warzywnej bazylia świeża i suszona Kaszę gotuję według informacji na opakowaniu. Warzywa obieram, myję. Marchewkę trę na tarce o drobnych oczkach, a cebulę na grubszych, (można również cebulę drobno pokroić, ale to wersja dla mniej
Zdrowo i kolorowoszklanki ryżu arborio 1/2 szklanki białego wina 1 szalotka 2-3 ząbki czosnki 1/2 pęczka natki pietruszki około 400 ml bulionu warzywnego 1 oliwa oliwy z oliwek + 2 łyżki masła 2 łyżki zimnego masła 3 łyżki tartego parmezanu + odrobina do posypania dania Wykonanie: Grzyby mocz w chłodnej wodzie przez około 1/2 godziny. Następnie odsącz je na sitku. Pozostaw wodę
Moja pasja smakuprawie identyczny smak, a także kolor. Pyszna, lekka zupa krem z groszku ucieszy i oczy i podniebienie. Składniki: 1l bulionu warzywnego lub drobiowego 800-850g groszku mrożonego lub świeżego (łuskanego) sól, pieprz – do smaku tarty parmezan – kilka łyżek 4 łyżki smietany 18% 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła Wykonanie: W rondlu rozgrzać masło
Pociąg Do Kuchniogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Żółtko, kaszę jaglaną i bułkę tartą również dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy mięsno - warzywnej formować zgrabne kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać w temp.180 stopni przez około 40 minut (jeśli mięso jest
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieZostawiam Wam przepis na tartę i korzystając z pięknej letnie pogody, jadę cieszyć się wspaniałym weekendem... Ciasto: 250 g twarogu 1 jajko pół łyżeczki soli
Czerwień i błękitWczoraj na obiad przygotowałam tarty. Ich spód stanowi ciasto francuskie, a wnętrze ricotta z dodatkiem musztardy oraz szparagi, pomidor i kukurydza. Z podanej porcji
Czerwień i błękit