Tarty z ricottą i szparagami
Tarty z ricottą i szparagami
Wczoraj na obiad przygotowałam tarty. Ich spód stanowi ciasto francuskie, a wnętrze ricotta z dodatkiem musztardy oraz szparagi, pomidor i kukurydza. Z podanej porcji wyszła jedna tarta o średnicy 20 cm i trzy małe tartaletki. I w tej mini formie polecam Wam je przygotować. Jeśli nie macie małych foremek na tarty, danie można przygotować w dużej prostokątnej blasze, pamiętając o kilkucentymetrowym rancie. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 250 g ricotty 2 jajka 4 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturaln... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, francuskie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, pomidor, szparagi, ciasto francuskie, mielone, jajko, jogurt, pieczenie, curry, pizza przepis, warzywa, pizza , obiad, ciasto z masa, ciasta z masa, mięso, mięso na obiad, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto na pizze, mielone z warzywami, pieczeń z mielonego, dania na gorąco, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz