tarta ser - 1005 przepisów (strona:40/67)

Gniazdka ziemniaczane z serem pleśniowym i boczkiem 210

patelnię. Całość chwilę podsmażamy i wlewamy wino. Następnie redukujemy płyn. Wyłączamy gaz i dorzucamy ziemniaki oraz pokrojony w kostkę ser. Delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę układamy w foremkach do tartaletek lub jeśli nie mamy, to w formie do tarty. Możemy poupychać więcej bo danie się zredukuje podczas pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na jakieś

Kolizje Smaków
Krokiety z grzybami i serem 286

dusić, aż woda całkowicie odparuje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać starty na dużych oczkach ser oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Farsz nakładać na usmażone naleśniki, składać w kopertę.  Panierka:   2 jajka,  szklanka bułki tartej.    Jajka rozkłócić, panierować w nich krokiety, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym

Z miłości do słodkości
Brownie z serkiem 204

serowa:  400 g białego sera,  2 jajka,  5 łyżek cukru pudru,  łyżka cukru waniliowego.  Ser zmielić. Zmiksować z jajkami oraz cukrami na gładką masę. 3/4 masy czekoladowej wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 24x27cm. Następnie wylać całą masę serową. Kłaść kleksy z reszty masy czekoladowej. Piec około 50 minut

Z miłości do słodkości
Domowa pizza 267

salami 500 g pieczarek lub grzybów leśnych 1 duża cebula 400 g sera żółtego 1 słoiczek papryki konserwowej (ok.300g) 1/2 słoiczka czarnych oliwek (75g)   Kiedy ciasto już wyrośnie smarujemy blaszkę do pizzy (34 cm) oliwą i posypujemy  bułką tartą. Jedno nasze ciasto wałkujemy na blaszce i nakłuwamy widelcem. Możemy też oczywiście zrobić pizzę na zwykłej blasze(...)przyprawiając solą, pieprzem i papryką czerwoną. Połowę układamy na pizzy. Następnie kładziemy połowę reszty naszych dodatków - szynkę i paprykę konserwową pokrojoną w kostkę, oliwki posiekane w krążki i utarty ser. Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni w piekarniku z termoobiegiem przez około 20 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
"Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku" - recenzja 156

doczekał się uporządkowania;) W sezonie grillowym, jeszcze zanim powstał mój blog, wypróbowałam przepis na serbską pljeskawicę - jest to łatwy, ale ciekawy sposób na przygotowanie grillowanego mięsa mielonego z żółtym serem. I było całkiem smacznie, więc pewnie w przyszłym roku jeszcze to powtórzę.  Źródło zdjęcia: www.signs.pl Niektóre z tych przepisów odnalazłam w książce "Smak łowi Makłowicz", innych nie widziałam wcześniej(...)nudne i przede wszystkim z łatwo dostępnych składników. Ja na początek zaznaczyłam do wypróbowania: - królika w sosie musztardowym - tartę pomarańczową - prawdziwki marynowane z miodem (będę musiała z tym trochę poczekać!) - żytni chleb litewski na maślance - kotlety wieprzowe w sosie z sera camembert Efekty wkrótce pojawią się na blogu :) Akcja Tesco nie atakuje nas z każdej strony, a myślę, że warto

Kraina Tysiąca Smaków
Zapiekanka a'la tarta z gotowanego kurczaka i warzyw 344

temperaturze około 180 stopni. Na podpieczonym cieście ułożyć kawałki mięsa, pokrojone warzywa  i posypać posiekaną natką pietruszki. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać sól i pieprz - wylać na zapiekankę. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać nim zapiekankę. Piec przez kilkanaście minut w temperaturze 180-190 stopni. Podawać z ulubionym sosem lub ketchupem :) Smacznego! * Kruche ciasto robię bardzo(...)szczyptą soli zagniatam na gładkie ciasto. Odstawiam do lodówki w zamykanym pojemniku i przez tydzień - półtora tygodnia mogę go użyć do zrobienia  na przykład  szybkiej tarty. Nie ma obaw, że takie ciasto się  zepsuje, gdyż nie w nim nic poza tłuszczem i mąką. Wielką zaletą takiego ciasta jest niezwykła kruchość i delikatność

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tagliatelle con Strogonow 168

tagliatelle  Arrighi   glassa di soia Ponti ser grana padano bądz parmezan listki bazylii do dekoracji Przygotujcie Strogonowa z powyższego przepisu .Warto zrobić go nieco więcej. Super z chlebem, super z tasiemkami. Ugotujcie tagliatelle według przepisu na opakowaniu.  Wyłóżcie na talerze. Dodajcie Strogonowa.  Po wierzchu posypcie obficie tartym grana lub parmezanem. Jako dodatku , użyłam glassy sojowej

Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni z pomidorowym indykiem i cukinią pod dyniowym beszamelem 160

Makaron nafaszerowałam mięsem z indyka w pomidorach, z dodatkiem tartej cukinii. Dodałam również kilka pomidorów z oliwy i zielone oliwki, bo prosiły się o niezwłoczne ich zużycie... Do beszamelu dodałam nieco zmiksowanej dyni. Dzięki temu zyskało lekko żółty kolor i dyniowy aromat. Składniki: 1 opakowanie makaronu cannelloni 150 g sera żółtego, startego na drobnych oczkach (użyłam Goudę, Ementalera

Czerwień i błękit
Roladki drobiowe z warzywami 277

często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany dzięki firmie IGLOTEX  przygotowałam z mrożonymi warzywami.  Roladki wyszły bardzo smaczne. Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI: filety drobiowe- 1 podwójne zupa jarzynowa warzywa- 1 opak natka pietruszki- 2 łyżki jajko - 1 szt mąka do obtoczenia bułka tarta tłuszcz sól i pieprz ostra papryka bazylia suszona

Kuchnia Danusi
TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ 151

Ciasto schładzamy w zamrażarce   przez 20 minut. Formę do tarty smarujemy masłem i posypać bułką tartą. Wierzch ciasta wykładamy papierem i obciążamy grochem lub kamyczkami. Pieczemy w temperaturze 180ºC około 15 minut. Przygotowujemy masę serową. Ser łączymy z żółtkami. Następnie dodajemy pozostałe składniki masy i dokładnie mieszamy. Podpieczone ciasto wyciągamy z piekarnika. Smarujemy konfiturą pomarańczową

Mania Gotowania
Brak tytułu 209

łyżki bułki tartej. Doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, jeśli masa jes zbyt rz adka - dodać więcej bułki tartej . Formować okragłe kotleciki, obtoczyć w pozostałej bułce i sma zyć na z łoto. Na sos: 3/4 szkl. śmietany 18% ser gorgonzoli - opakowanie szczypiorek 1 łyżka majonezu - ja użył a m Majonez czosnkowy Kętrzyński    Śmietanę podgrzać na patelni, dodać

kolorowotorcikowo
Drobiowe kieszonki z bazylią 191

jakich tylko chcecie , z każdym będzie smakowało wykwintnie. Składniki : dla 4 osób pierś podwójna z kurczaka  1 łyżka suszonej bazylii 1 kulka mozzarelli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej do panierowania sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso z kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć ( aby mięso było soczyste i aromatyczne należy namoczyć w mleku z suszoną bazylią). Podzielić(...)każdego rozbitego kotleta układamy po porcji mozzarelli. Porcje mięsa zwinąć aby przykryć kawałek sera w formie koperty i spiąć wykałaczką, aby kotleciki się nie rozpadły. Jajko rozbić na talerzyk, roztrzepać widelcem i każdy kotlecik namoczyć w jaku po czym obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z suchą bazylią. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z zapiekanymi ziemniaczkami

Słodkości i nie tylko
Wiosenna muffinkowa jajecznica 216

szczypiorek 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki groszku zielonego 30-40 dkg sera żółtego - starty na grube wiórki Przygotowanie: Cebula, kiełbaskę, pomidorki kroimy w kosteczkę ( cebulę drobniej ), jajka musimy rozbełtać ( podoba mi się to określenie ). Formę do muffinek smaruję masłem i tylko delikatnie obsypuję bułką tartą.  Jak już wszystko już przygotowane, włączam piekarnik na 150°C i biorę(...)składników tak aby całość nie przekroczyła 2/3 każdej foremki. Zaczynam od cebuli, następnie kiełbaska, kukurydza, groszek, pomidor. całość zalewam ok 4 łyżkami rozbełtanego jajka a na górę kładę wiórki sera żółtego. Zapiekamy ok 10 minut w 150°C. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smakuje i wygląda wybornie. Smacznego

Mechanik w kuchni
Sezon na... #2 Rabarbar. Tarta z ostatniego toczenia 185

200st. przez 30- 40min. P.S. Zamiast ricotty pasuje każdy inny twaróg. Cukier trzcinowy też można zastąpić zwykłym. Moja tarta wyszła mało słodka, ale o to mi chodziło. Jeśli jednak wolicie posłodzić sobie życie, proponuję dodać trochę więcej cukru do sera

bastalena
Roladki nadziewane fetą z kuskusem i marchewką 203

i/lub sezam olej rzepakowy do smażenia kuskus Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć majerankiem. Ser feta pokroić w kawałki i zawinąć w mięso. Roladki panierować w jajku i bułce tartej lub sezamie (możne wymieszać bułkę z sezamem) i smażyć na złocisty kolor. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić

Monia miesza i gotuje
20 najlepszych przepisów z serami! 543

grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressingu Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki

Moja smaczna kuchnia