tarta ser - 1005 przepisów (strona:44/67)

Tomato, basil & Parmesan quiche - Zapiekanka z pomidorami, bazlią i Parmezanem 174

rest of the parmesan on top. Bake for further 20-25 minutes. Trim the pastry. Serve with salad. Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180C. Wysmarowaną tłuszczem formę wysypujemy bułką tartą.  Ciasto przekładamy do formy i zostawiamy nadmiar. Najlepiej jest przycinać ciasto już po upieczeniu, gdyż wcześniej może się skurczyć. W osobnym naczyniu skrapiamy pomidorki oliwą i doprawiamy solą(...)czasie zdejmujemy groszek i pieczemy jeszcze 5 minut. W międzyczasie miksujemy jajka i powoli dodajemy śmietankę. Dodajemy bazylię i doprawiamy. Gdy ciasto jest gotowe, posypujemy je połową startego sera i wykładamy pomidory. Wylewamy na to kremowy mix. Posypujemy wierzch resztą sera i pieczemy 20-25 minut. Po upieczeniu przycinamy ciasto. Podajemy z sałatą. Smacznego

Kulinarna rozmowa
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 238

mąki owsianej bezglutenowej na ciastka i szklanka mąki bezglutenowej na ciastka) - cukier waniliowy domowej roboty - nie za dużo, - proszek do pieczenia (w przypadku diety - proszek bezglutenowy), 1 łyżeczka DODATKI: - ser mascarpone, - miód, - dżem ŁOWICZ - CZARNY BEZ, - cynamon. WYKONANIE BISZKOPTA: /Przed rozpoczęciem przygotowujemy szpinak - myjemy, osuszamy i szatkujemy./ 1. Całe jajka ubijamy, powoli dodajemy cukier i nadal ubijamy. 2. Gdy już(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy.  5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką. PIECZENIE: 1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową).  2. Wylewamy masę do tortownicy. 3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. 4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół. 5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę

Wypisz Wymaluj
Kotlety mielone wieprzowe 219

ząbki czosnku - natka pietruszki - 2 jajka - 3 łyżki musztardy (dałam sarepską) - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 1 łyżeczka nasion kolendry - 2 łyżeczki otartego majeranku - sól - świeżo mielony pieprz - bułka tarta do panierowania - tłuszcz do smażenia   Bułki namaczamy w mleku (można też w wodzie). Mięso mielimy (u mnie robi to rzeźnik przy zakupie). Namoczone bułki odciskamy. Przekładamy do blendera(...)patelni, aż się zeszklą, dodajemy do masy mięsnej. Ponownie bardzo dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na ok. 15 minut. Dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie formujemy owalne kotlety, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano, na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią, przykrywamy pokrywką i dosmażamy kotlety na wolnym ogniu przez ok.15 minut (co jakiś czas

mojewypiekiinietylko
Tarta z boczkiem i szparagami 152

Zainspirowała mnie: Dusia . Cudowne połączenie, szybkie do wykonania. Polecam :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pół pęczka zielonych szparagów pół kubeczka śmietany 18% 150 g wędzonego boczku jajko

Pasja Smaku
Proste kotlety mielone 282

bułki tartej. Wszystkie składniki wyrobić ręką na jednolitą masę. Z masy formować okrągłe i płaskie kotlety. Kotlety obtaczać w pozostałej części bułki tartej. Obtoczone w bułce tartej kotlety smażyć z obu stron, na rozgrzanym na patelni oleju, na złocisty kolor (przez około 15 minut). Podawać ciepłe/gorące. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi(...)drobno posiekanej cebuli sprawia, że kotlety są soczyste. Nie warto więc z nich rezygnować. W celu wzbogacenia smaku kotletów, do masy mięsnej, jeszcze przed uformowanie kotletów można dodać ser żółty pokorojony w drobną kostkę, pieczarki starte na tarce o drobnych oczkach, czy drobno posiekany szczypiorek. Natkę pietruszki można zastąpić 1 łyżeczką ulubionych, suszonych ziół np. rozmarynu, lubczyku czy tymianku

Gospodyni Miejska
Na jagody ! Co zrobić z borówek czernic i borówek amerykańskich ? 216

arbuzem, serem i jagodami   Deser z kaszki z owocami jagodowymi   Pianka z owocami     Koktajl jogurtowy z jagodami   Koktajl jagodowo-bananowy z melisą Dżem jagodowo-jabłkowy   Frużelina sado-laso        Pomysł na borówki amerykańskie    Tartaletki z borówkami i kremem waniliowym    Tarta z budyniem

Smaczna Pyza
Najlepszy sernik na świecie !!! 62862

waniliowym.  Stopniowo - na zmianę -  dodajemy ser i miękkie masło. Wlewamy  olejek pomarańczowy. Pod koniec dodajemy obie mąki. Całość przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej.  Wrzucamy rodzynki lub pokrojone brzoskwinie. Pieczemy w prodiżu (z górną grzałką) wysmarowanym masłem i bułką tartą  przez 38 minut.  Pozostawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik jagodowy 148

kostek białej czekolady; Herbatniki rozdrabniamy blenderem; czekoladę "kruszymy" lub trzemy na tarce i dodajemy do herbatników. Podobnie robimy z roztopionym masłem - dokładnie mieszamy. Do tortownicy wyłożonej papierem lub folią wykładamy powstałą masę i dokładnie ją dociskamy i wstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki. na masę potrzebne będą: 900g sera - ja użyłam takiego z "wiaderka"; 200g cukru; cukier waniliowy

Miksturownik
1542. Quiche jajeczny 197

już jakiś czas temu testując foremkę do tarty, która spisuje się idealnie...przepis leciutko zmodyfikowany z książki Ciasta Wytrawne. 20 dkg mąki 10 dkg masła 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli 2 jajka ugotowane na twardo 1 pętko kiełbasy cebula 1 łyżka masła 1 jajko surowe 2 lyżki sera żółtego sol, pieprz natka pietruszki [ nie dałam] Mąkę

Moje domowe kucharzenie
Tarta szpinakowo - serowa. 144

lubi tarty? Chyba nie znam takiej osoby. To co najfajniejsze jest w tarcie to fakt, że możemy zrobić ją tysiąc razy i za każdym razem zupełnie inaczej, wszystko zależy od naszej kreatywności. Składniki: ciasto: 250g mąki 125g masła 1 zółtko trochę soli 50 ml wody farsz: szpinak (najlepiej świeży ale może też być mrożony) ser pleśniowy

Brzuszki Łakomczuszki
Beef Burger całkiem domowy 196

bułeczek upiekłam z tej porcji ciasta 10) po trzecie - mięso zmieliłam samodzielnie, bo takiego gotowca, nawet jeśli oznaczonego 100% wołowiny, nie mam odwagi spróbować ...i jeszcze... po czwarte - cebulka była karmelizowana, na szczęście na szybko, bo już zaczęliśmy się robić głodni :) W bułce zatem mamy: burgera wołowego, sos barbecue , roszponkę, plasterek sera mimolette, karmelizowaną czerwoną cebulę, 2 plasterki podsmażonego wędzonego

Delicious Titbits
Chlebowe paluszki z oliwkami i parmezanem 180

soli łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki siekanych oliwek czarnych rozmaryn oliwa do smarowania Wykonanie: W ciepłym ( nie gorącym ! ) mleku, rozprowadzić drożdże. Posolić.  Powoli wsypywać mąkę i wyrabiać ciasto. Ciasto ma być pulchne, ale nie klejące. Jeśli jest za rzadkie, dodać więcej mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Ser, oliwki i rozmaryn - wymieszać. Do wyrośniętego ciasta

kolorowotorcikowo
Risotto con asparagi 139

risotto (arborio lub carnaroli) 3 łyżki oliwy 200 ml białego wina wytrawnego 800 ml bulionu warzywnego 1 cebula 5 pieczarek 2 łodygi selera naciowego pęczek zielonych szparagów sól, pieprz ser parmezan natka pietruszki       Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie w głębokim garnku zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i łodygi selera, smaż kilka minut. Do warzyw(...)gotowania dodaj pokrojone łodygi szparagów. Główki szparagów dodaj po zdjęciu garnka z ognia, będą wówczas al dente. Dopraw solą i pieprzem. Można też dodać łyżkę masła. Risotto podajemy posypane tartym parmezanem, posiekaną natką pietruszki, oprószone świeżo mielonym pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny