tarta ser - 1005 przepisów (strona:11/67)

Calzone 204

Następnie odkładamy na około 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie kroimy parówkę i salami lub dowolny inny mięsny składnik na który mamy ochotę. Groszek odsączamy z wody. Żółty ser trzemy na tarce. Po upłynięciu 30 minut odrywamy kawałek ciasta i wałkujemy go na okrągły placek. Smarujemy ketchupem lub sosem i na połowę placka nakładamy farsz: parówkę, groszek, cebulę, banan

Kolizje Smaków
Nadziewane patisony i kabaczki 194

przekroić wzdłuż, z patisonów odciąć wierzch. Za pomocą małej łyżeczki wydrążyć warzywa. Wnętrze kabaczków  i patisonów posmarować oliwą, oprószyć  solą. Warzywa wypełniać farszem. Posypać po wierzchu tartym serem. Zapiekać w temperaturze 170 stopni C przez około 30-45 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości warzyw. Podawać same lub z ulubioną sałatką. Smacznego

kolorowotorcikowo
Quiche w meskim stylu 171

smazenia polewa: 1 zoltko 200ml mleka 20g masla 20g maki 80g startego sera ementaler sol, pieprz wykonanie: ciasto: Wszystkie skladniki zagniatamy razem, wode dodajemy na koncu. Z ciasta formujemy kule, owijamy w folie i odstawiamy na 30 minut do lodowki. Po tym czasie wypelnaimy nim foremke do tart. Na ciasto ukladamy papier do pieczenia, wysypujemy np fasole by je obciazyc(...)lekko mleko. Mieszamy do chwili gdy sos stanie sie jednolity i gesty. Sciagamy z ognia i dodajemy zoltko. Doprawiamy sola i pieprzem. Polewe rozprowadzamy na baklazanach. Calosc posypujemy tartym serem. Quiche pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Smacznego

Przysmaki Karolki
Ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem 224

kolejnym po rozgrzewającej zupie z dynią i czosnkiem  pysznym dyniowym przepisem :) Zainspirowana kuchnią grecką, przygotowałam ślimaczki z ciasta filo nadziewane dynią, szpinakiem i serem feta. Coś na kształt tradycyjnej tarty spanakopita , jednak w fajnej, "zakręconej" formie. Takie zawijanie ciasta nazywane są w grecki  strifti pita , a po ang. spiral pie . Choć często robi się je jako(...)odkrój skórkę, zetrzyj miąższ na tarce o dużych oczkach i włóż do miski. Pora, szpinak, natkę pietruszki i szałwię drobno posiekaj i dodaj do dyni. Wkrusz ser feta, dodaj bułkę tartą i wszystko dobrze wymieszaj.  Duży arkusz papieru do pieczenia (trochę większy od arkusza ciasta filo) zgnieć i rozprostuj. Ułóż na blacie kuchennym i posmaruj go olejem

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym 376

dużą patelnie. Kiedy będzie już rozgrzana to wrzucamy kurczaka i smażmy na złoty kolor. Następnie zmniejszamy gaz i dorzucamy śmietanę. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Ser trzemy na tarce na dużych oczkach i dorzucamy na patelnie ¾ jego objętości. Mieszamy składniki i delikatnie dokładamy brokuł. Ponownie mieszamy uważając by brokuł się nie rozpadł. Wyłączamy gaz. Układamy makaron na talerzu

Kolizje Smaków
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami w sosie serowym 238

natkę pietruszki, zioła, sól i pieprz i po zagotowaniu wyłączyć. Składniki zapiekanki zalać sosem i delikatnie przemieszać. Piec ok 1/2 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia posypać wierzch tartym serem. Podawać posypane świeżą natką pietruszki

Czerwień i błękit
Przekąski z tortilli 271

placki tortilli 150 g szynki w plasterkach (np. polędwicy sopockiej) 200 g sera w kostce (np. edamski) 8 łyżek ketchupu 4 łyżki sosu chilli (np. Develey)  Przepis: Ser trzemy na grubych oczkach. Na placek tortilli nakładamy ketchup (2 łyżki) oraz sos chilli (1 łyżka), całość rozsmarowujemy na placku zostawiając ok. 2 cm wolnej przestrzeni od krawędzi placka. Następnie nakładamy

Emcia Pichci
Pudding chlebowy ze szpinakiem i kalafiorem 190

łyżka roztopionego masła  szpinak - u mnie świeży - 2 opakowania pomidory w puszce pół ugotowanego kalafiora (można pominąć) 3 ząbki czosnku pół cebuli 10 dag żółtego sera garść orzechów włoskich albo piniowych olej do smażenia sól, pieprz Wycinani skórki od kromek chleba. Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku. W miseczce mieszamy jajko z mlekiem, roztopionym masłem(...)chleba bez skórki, zalewamy masą jajeczno-mleczną, następnie układamy różyczki ugotowanego kalafiora, podsmażony szpinak z cebulą i czosnkiem oraz pomidory z puszki. Całość posypujemy tartym, żółtym serem. Na wierzch układamy posiekane orzechy. :) Całość pieczemy w 200 stopniach C przez około 20 minut do roztopienia się sera.  wykładamy dno naczynia chlebem chleb zalewamy

Bon Appetit Małgorzaty
Watruszki z ziemniaków z warzywami. 153

ziemniaków 1 jajko 20 dag kalafiora 2-3 marchewki 3 łyżki groszku zielonego 1/2 łyżeczki świeżego imbiru 1 łyżka masła 2 łyżki wody sól, pieprz 3 łyżki sera żółtego tartego Sos beszamel 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 150ml mleka sól, gałka muszkatołowa Zrobić zasmażkę z mąki i masła ,po czym rozprowadzić ją stopniowo wlewanym, gorącym mlekiem. Doprawić(...)moment do wrzątku. Z puree ziemniaczanego uformować dosyć grube,2-2,5 cm placki. W każdym zrobić duże wgłębienie i wypełnić je warzywami. Polać sosem i posypać startym serem. Ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu i zapiec w temp.200stop,do lekkiego przyrumienienia. Podawać ze szczypiorkiem

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka cesarska 274

Sałatę mieszamy z mięsem, pomidorami, pokrojonymi oliwkami i cebulą. Czosnek siekamy, mieszamy z jogurtem i musztardą. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy z sosem i tartym serem

prawdziwe jedzenie
Kolorowa pieczeń 192

innymi, przechodził niejeden raz metamorfozy. Składniki: - 800g mielonej wieprzowiny - 500g mielonej wołowiny - 3 kolorowe papryki - 3 szalotki bananowe - pęczek dymki - 4 jajka - 7 łyżek tartej bułki - główka czosnku - 4 łyżki startego sera (dałam cheddar) - sól, pieprz - rozmaryn,tymianek,gałka muszkatołowa, chilli,papryka słodka,papryka wędzona - 2 łyżki masła - 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania formy - olej(...)kokosowy Mięso na pieczeń kupuję u rzeźnika i na poczekaniu zostaje zmielone. Pokrojone szalotki, dymkę i połowę czosnku zeszkliłam na maśle. Do mięsa dodałam jajka, zeszklone cebule, tartą bułkę, starty ser, pozostały czosnek przeciśnięty przez praskę. Kolejno dodałam przyprawy: świeżo startą gałkę muszkatołową, sól, pieprz, rozmaryn, tymianek chilli, papryki. Masę mięsną dokładnie wyrobiłam (oczywiście najlepiej w jednorazowej rękawiczce

mojewypiekiinietylko
Cannelloni z mięsem mielonym 338

smaku czosnkiem solą i przyprawami. Zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej. Rurki cannelloni nadziewać mięsem - dość ciasno. Układać w naczyniu jedną przy drugiej. Sos pomidorowy doprawić - zalać makaron. Posypać tartym serem żółtym. Piec około 40 minut w 170 stopniach

kolorowotorcikowo
Oszukana pizza z patelni 204

domowe kucharzenie . Zapraszam do smażenia! :) Składniki (na jedną pizzę dla dwóch osób): odrobina oliwy 4 łyżki śmietany 18% 4 łyżki majonezu 2/3 szklanki mąki 2 jajka 100 g tartego żółtego sera kilka plasterków salami lub szynki szczypta soli szczypta cukru ketchup CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: W misce łączymy śmietanę, jajka, majonez, mąkę, doprawiamy solą

My Culinary Art
Banalnie prosta francuska zupa cebulowa z grzankami home-made i serem! MMNIIIAAAMM!!!! 312

oregano, majeranku świeżo zmielony pieprz (u mnie kolorowy) 1 niepełna łyżka masła klarowanego 2 bułki kajzerki (aby było zdrowiej, mogą oczywiście też być grahamki)   10 dkg wyrazistego tartego żółtego sera (u mnie Królewski) 1. Cebulę kroimy na większe kawałki. Podsmażamy na maśle klarowanym do zarumienienia. 2. Podsmażoną cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy kostki bulionowe. Zalewamy 2 szklankami wrzątku

Restauracyjka Literacka
Gryczana zapiekanka z twarogiem, cebulą, pieczarkami i papryką 184

małą ilość sodu, co wpływa korzystnie na organizm przy wielu dolegliwościach. Składniki:  - 250 g kaszy gryczanej (pełna szklanka) - 400 g twarogu półtłustego (2 kostki) + odrobina śmietany/jogurtu - ser żółty (do posypania wierzchu zapiekanki) - 3 duże jajka - 2 łyżki oleju - po łyżce koncentratu i ketchupu - cebula - papryka - kilka pieczarek (ok. 300 g) - sól, pieprz, papryka w proszku + tłuszcz(...)jajkiem. Dno naczynia żaroodpornego smaruję tłuszczem (w moim przypadku masłem), nakładam kolejno : pierwszą warstwę kaszy, warstwę serową i drugą warstwę kaszy. Na wierzchu kładę plasterki pozostałych pieczarek, posypuję tartym żółtym serem. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i piekę do 30 minut.  Smacznego

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania