tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:416/562)

Orkiszowa szarlotka z makową bezą 238

Kosz jabłek- i co dalej? jak to co, szarlotka! Dom pachnący szarlotką to szczęśliwy dom, pełen ciepła, tym razem postawiłam na orkiszowe ciasto, masę z winnych

Wanilia i Kardamon
Multiwitaminowa owsianka 172

Czyżby nastały dni w których budząc się będziemy mieć za oknem słoneczko? ;) mam ochotę usiąść na ławce i tak się wygrzewać ;) (a właśnie pani w pogodzie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ryba zapiekana z pieczarkami i cebulką 183

Dziś wielu z Was zastanawia się "Co na obiad?" Sama zresztą się nad tym zastanawiałam, bo akurat jestem z tych osób, które wszelkich postów starają się

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone zapiekane w piekarniku 182

Znudziły się Wam tradycyjne mielone? Jeśli tak, to z przyjemnością oddaję w Wasze ręce przepis na kotlety, faszerowane pieczarkami i serem, a następnie zapiekane w piekarniku

Kuchnia w czekoladzie
Sernik biało - czerwony 329

Cała Polska szaleje i kibicuje ,ja również postanowiłam jakoś się przyłączyć i dopingować naszych Piłkarzy :) upiekłam pyszny sernik w barwach naszej reprezentacji , Wygląda niesamowicie i tak tez smakuje...słodkie wilgotne ciasto połączone z waniliowym sernikiem ...masą z serka Philadelphia , serek ma słonawy posmak co wydaje się dziwnym dodatkiem do ciasta ale ta słoność idealnie podbija  smak reszty ciasta(...)połączenia składników ,     białka ubić na sztywną pianę ,dodać resztę barwnika      i wymieszać już łyżką z wyrobioną masą . Blaszkę nasmarować margaryna i posypać bułka tartą, masę wyłożyć do blaszki ,wyrównać , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40-50 minut ,do"suchego patyczka" Wyjąć i studzić na kratce. Sernik : Piekarnik nagrzać do 180 stopni

Wypieki Rene
Bulgur z warzywami 177

Uwielbiam kasze. Za smak i wszechstronność. Każdą z nich można podać na słodko i wytrawnie. Każda z nich idealnie komponuje się z owocami i warzywami. Smakoszom mięsa również powinno być z nimi po drodze. Dziś w roli głównej kasza bulgur. Jej drobną odmianę można przyrządzić tak samo jak kuskus – zalewając wrzątkiem. Jednak bulgur ma znacznie więcej błonnika, magnezu(...)podałam z warzywami – duszonymi na odkrytej patelni pieczarkami, cukinią i czerwoną papryką. Do kaszy dodałam koperek, co dodało jej jeszcze więcej lekkości. Część kaszy podałam dzieciom z tartym jabłkiem i łyżką jogurtu z miodem. Wyśmienity podwieczorek

Kucharzyca
Crostini z pate z watróbki z karmelizowaną gruszką 234

Proste, ale wykwintne. Wytrawno-słodko-ostro-ziołowe – mieszanka smaków pieszczących kubki smakowe z prostych składników. Składniki: 1 bagietka 100 g masła 3 ząbki czosnku, pietruszka, sól 500 g wątróbki z kurczaka 1 marchew gotowana 1 cebula 3 gałązki tymianku 1 gałązka rozmarynu 2 czubate łyżki śmietany 18% gęstej sól, pieprz 1 łyżka papryki ostrej gruszka 1-2 łyżki(...)kroimy ukośnie na kromki, smarujemy masłem czosnkowym. Wkładamy na blasze do rozgrzanego piekarniki i podpiekamy na chrupko. Smarujemy pasztetem, dekorujemy gruszką i listkiem z natki pietruszki. Podobne przepisy Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Inny tatar z łososia Wytrawne Babeczki vol au vent Roladki z wędzonego łososia .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo

Pociąg Do Kuchni
Ryżowo pieczarkowe kotleciki 250

Dziś zapraszam Was na pyszne ryżowo pieczarkowe kotleciki. Niezwykle proste w przygotowaniu i sycące. Takie kotleciki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu pomidorowego. Często do przygotowania

Słodkie okruszki
„Zapiekanka Ogrodnika ” pyszna i prosta 169

„Zapiekanka Ogrodnika ” pyszna i prosta Zapiekanka Ogrodnika , to przepis ratunkowy Moi chłopcy uwielbiają zapiekanki , szczególnie starszy syn, jest ich wielkim fanem i dobrze , bo

Ogrodnik w podróży
Madeira cake 195

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Na słodko lub wytrawnie
PUSZYSTA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA 182

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Słodkie zapomnienie
CIASTO ZEBRA 232

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Pulpety rybne z kaszą jaglaną smażone w oleju rzepakowym 205

„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego spożywany w towarzystwie morskich ryb stanowi cenny posiłek dla pracy naszego mózgu, serca, układu krążenia, dobroczynnie

Słodki Kompromis
Francja: Quiche Lorraine 190

smak wędzonego boczku, ciągnący się w środku ser (choć nie figurował on na liście składników pierwotnej wersji Quiche) i śmietanowo-jajeczna masa. Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu rodzaj tarty, nie wymagający szczególnie skomplikowanych składników, jest idealnym daniem na śniadanie bądź obiad. Jak już pisałam na początku, pochodzi z północno-wschodniej Francji, graniczącej z Niemcami, toteż nazwa(...)dodatku bardzo rozwijający, ponieważ wskazane jest przy niej eksperymentowanie, dodawanie ulubionych składników, warzyw, mięs, owoców morza, można nawet pokusić się o wariację na temat i przygotowanie Quiche na słodko z owocami. Czego tylko dusza zapragnie! Dziś jednak klasycznie, trzymając się grzecznie przepisu, mam Wam do zaprezentowania Quiche Lorraine z przepisu Cudawianki . Quiche Lorraine 250g maki pszennej 1 jajko 125g

Przepysznik - BLW i nie tylko
Salceson z dynią piżmową 179

Odkąd odkryłam zalety i słodki smak dyni piżmowej (masłowej) staram się eksperymentować i dodawać ją zamiennie np. zamiast jabłek. Ciasto salceson jest kolejną udaną próbą, gdyż dynia masłowa znakomicie nawilżyła ciasto, wprawdzie nie nadała smaku i aromatu, ale tę rolę doskonale spełniają dodane bakalie. Ciasto przygotowuję się szybko i zawsze się udaję. Zamiast dyni oczywiście(...)pieczenia, sodę, kakao i olej, cały czas bardzo delikatnie mieszając. Na końcu dodajemy dynię, rodzynki i orzechy. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i pieczemy w 170 C przez 45 minut. Ciasto możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania