Salceson z dynią piżmową

Salceson z dynią piżmową

Salceson z dynią piżmową

Odkąd odkryłam zalety i słodki smak dyni piżmowej (masłowej) staram się eksperymentować i dodawać ją zamiennie np. zamiast jabłek. Ciasto salceson jest kolejną udaną próbą, gdyż dynia masłowa znakomicie nawilżyła ciasto, wprawdzie nie nadała smaku i aromatu, ale tę rolę doskonale spełniają dodane bakalie. Ciasto przygotowuję się szybko i zawsze się udaję. Zamiast dyni oczywiście można dodać jabłka. Składniki na średnią blachę: 4 jajka 0,6 kg dyni piżmowej (masłowej) 1 2/3 szklanki mąki psze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, ciasto, tarta, orzechy, jabłka, ciasta z jabłkami, orzechy włoskie, sok, polewa, polewa czekoladowa, bułki, dynia pieczona, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, tarta czekoladowa, ciasto z białek , lekkie ciasto, jabłka pieczone, pieczone jabłka, bułka pszenna, tarta z jabłkami, tarta na słodko

Inne przepisy z Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.