prawda dziś tylko testy smakowe, tak żeby domowników wporwadzić w stan świąt makiem, ale taka tarta to ciekawa odmiana dla makowców. Składniki na formę o średnicy około 30 cm: ciasto: 100 g mąki pszennej 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g masła kokosowego 100 g daktyli 100 ml gorącej wody do namoczenia daktyli i późniejszego zblendowania masa(...)gust masa nie jest za mało słodka, i ewentualnie dodaj trochę brązowego cukru, ja obyłam się bez dodatku, ale różnie to z gustami bywa. Wypełnij masą makową podpieczony spód tarty, ułóż na wierzchu obrane gruszki pokrojone w plastry grubości 3-5 mm (były trzy, ale jakoś tak wyszło, że w trackie zjadłam jedną). Możesz polać jeszcze dodatkowo górę
greenscarflaskowych; 5 białek; 2 łyżki tartej bułki; 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia; 3 łyżki cukru kryształu; Wykonanie: 75 g orzechów zmielić, pozostałe 75 g posiekać.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać, aż piana będzie lśniąca. Do ubitej piany dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec jak ciasto kokosowe około 25-30 minut. Składniki
In my kitchendzieckiem w wolnym czasie. Składniki: 7 małych marchewek 35 g wiórków kokosowych 75 g miodu 70 g mąki 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 170'C. Marchewki obieramy i trzemy na drobnych oczkach do nich dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Gdy ciasto jest
cookplchwile mieszać mikserem aby składniki się dobrze połączyły . Krok 3 Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut do suchego patyczka . Krok 4 Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi . function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
CoolinarniePLprawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód: 100 g mąki ryżowej 50 g mąki jaglanej 50 g mąki gryczanej 50 g oleju kokosowego (następnym razem dam 70 g) 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie, w przypadku(...)opcjonalnie, dla koloru) Składniki na czekoladowy krem: 2 dojrzałe małe banany 1 dojrzałe awokado 1 łyżka syropu z agawy / miodu lub innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać
moj przepis nazagniatamy natomiast resztę chowamy do lodówki. Masa Kokosowa: 200 ml mleka 80 gr kokosa 1/2 szkl cukru 3. Do mleka wsypujemy cukier i gotujemy z około 5 min. Po tym czasie wsypujemy wiórki i gotujemy cały czas mieszając do odparowania płynu. 4. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tarta lub wykładamy tylko papierem do pieczenia, ciemne ciasto wałkujemy(...)nich wałki jak na kopytka, następnie wałkujemy na takie jęzory na długość naszej blaszki i nakładamy wzdłuż jednego boku cała długością marmoladę lub powidła. 6. Wystudzoną masę kokosową wykładamy na ciemne ciasto, następnie na tą masę układamy wzdłuż nasze rulony. 7. Wstawiamy do piekarnika nastawionego na 170 stopni na 1 godzinę. Studzimy. Masy Śmietanowe 400-500 ml śmietanki
Gotowanie...to proste !mąki szymanowskiej 2 kubeczki cukru 1 kubeczek oleju rzepakowego 4 jaja 3 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropelek zapachu kokosowego lub łyżkę likieru kokosowego. ok 1 kg śliwek ( mogą być również inne owoce - wiśnie, jagody, borówki, czereśnie, jabłka , itp)- u mnie było 40 dag Przygotowanie : Białka ubić z odrobiną soli, dodając cukier(...)Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę , u mnie był to prodiż( w przepisie blaszka 28 x 38 cm) Na wierzch ułożyć przekrojone, wypestkowane śliwki, posypać kruszonką. . Kruszonka: * 1 szklanki mąki * 0,5 szklanki cukru * 1/3 kostki masła * 1 jajo * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szkanki wiórków kokosowych Wszystkie składniki połączyć, wyrobić kruszonkę. Wyłożyć
Proste PotrawyTarta jabłkowa z rodzynkami i owocami goji Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 4 łyżki oleju (ja dałam słonecznikowy) 2 łyżki śmietany ryżowej 20 ml mleka ryżowego miód/agawa Pozostałe składniki: 5-6 dużych jabłek miód/agawa pół szklanki rodzynek pół szklanki
nietadietaSkładniki o temperaturze pokojowej : - 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 150 g masła - 120 g cukru kokosowy lub trzcinowy - 4 jajka - szczypta soli - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia - 100 ml mleka - śliwki lub dowolne sezonowe owoce - cukier puder do posypania - bułka tarta do obsypania blaszki Wykonanie : Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę ,im lepiej utrzemy
Wypieki Renekremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki
Ala piecze i gotujemogel do masy dać ser waniliowy z wiaderka i mikserem wymieszać do masy wsypać wiórki kokosowe, budyń i mikserem wymieszać na koniec dać ubitą pianę i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i tartą bułką na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik piec w 200C około 50 minut
W Mojej Kuchni Lubiępuszki mleka kokosowego (mleko kokosowe dzień wcześniej umieszczamy w lodówce) 1 białko 2 łyżki cukru pudru/ stewii 1 łyżka syropu z Agawy (można pominąć) łyżeczka kakao 2 łyżki cukru trzcinowego 3 kostki czekolady gorzkiej o zawartości kakao nie mniej niż 75% (u mnie o smaku kawowym) 1 filiżanka espresso odrobina tartej czekolady gorzkiej (można pominąć) Biszkopt Białka ubijam(...)umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 22 minuty. Studzę biszkopt, następnie szklanką wykrawam kółka, resztki kroję w kostkę. W ciepłym espresso rozpuszczam jedną kostkę czekolady. Krem Mleko kokosowe (powinno być w stanie stałym) ubijam z dodatkiem cukru. Osobno ubijam białko na sztywno. Powoli ubite białko dodaję do ubitego mleka kokosowego. Dodaję syrop z Agawy. Truskawki kroję w kostkę
Mango Papajaszklanki, bita śmietana - w opisie, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka "XL", olej, mleko, cukry utrzeć w robocie z 5 minut wsypać mąkę, proszek do [pieczenia, sodę i utrzeć z 3 minuty marchew starta na drobnych oczkach, wsypać do ciasta i utrzeć z 1 minutę tortownica 24 cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i piec około 50 minut(...)cukru pudru, śmietanfix, 2 łyżki soku z buraka z sokowirówki ubić na bitą śmietanę połowę śmietany nałożyć na blat i nakryć drugim, na cieście rozsmarować śmietanę i posypać wiórkami kokosowymi, schować do lodówki na godzinę ciasto jest przepyszne i warte zjedzenia............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzniknęła pierwszego dnia. Można ją zrobić także z malinami zamiast jeżyn. Rustykalna tarta z jeżynami: 1 szklanka + 1 łyżka mąki (czubata szklanka) 6 łyżek drobnej polenty (kaszki kukurydzianej) 2 łyżki cukru pudru + do posypania 100 g masła (pół kostki) 1 łyżka margaryny lub oleju kokosowego (użyłam oleju) szczypta soli 3-4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% koszyczek świeżych(...)jeżyny. Posypujemy cukrem pudrem. Krawędzie ciasta zwijamy do góry, tworząc rant (można zwilżyć dłonie, jeśli ciasto się lepi). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 20 minut. Post Rustykalna tarta z jeżynami pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuMilk Yogurt Strawberry. Wykonanie Orzechy posiekać. Mąkę przesiać, dodać posiekane orzechy, słonecznik, wiórki kokosowe i płatki owsiane, wymieszać. Dodać cukier i posiekane masło. Palcami wyrobić kruszonkę. Owoce umyć, osuszyć, truskawki pokroić w ćwiartki. Żaroodporne naczynka natłuścić i delikatnie wysypać bułką tartą. Na dnie nałożyć odrobinę kruszonki, rozłożyć owoce i posypać kruszonką tak, by całe owoce były zakryte
Z miłości do słodkości