tarta kokosowa - 761 przepisów (strona:32/51)

Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem 145

wiórków kokosowych do dekoracji Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 170*C Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy następnie stopniowo: mleko, olej oraz powidła dalej miksując. Suche składniki czyli: mąka, kakao, proszek do pieczenia, soda- przesiewamy i stopniowo dodajemy do płynnej masy delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Blaszkę keksówke smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy

W Moim Magicznym Domu
Wegepasztet jaglany z cukinią, porem, fasolką adzuki i suszonym pomidorem 152

porcji dwie trzecie ugotowanej fasolki Adzuki  SKWORCU pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 duża cukinia 7 suszonych pomidorów biała część z pora pół puszki pomidorów 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczki suszonego koperku  SYS pół łyżeczki suszonego tymianku 2 duże ząbki czosnku- drobno posiekane 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki oliwy

Z Kuchni Do Kuchni
Domowe lody bananowe 157

kilka sekund, czekoladę trzemy na drobnych oczkach tarki. Zamrożone plasterki banana wyciagamy, kilka odkładamy, resztę wkładamy do wysokiego pojemnika. Dodajemy mleko prosto z lodówki i całość krótko blendujemy blenderem ręcznym. Dorzucamy odłożone wcześniej plasterki banana i mieszamy. Przekładamy do pucharków, posypujemy orzechami i czekoladą. Podajemy od razu. Moje sugestie: Zamiast normalnego mleka można użyć np. kokosowego. Jeśli Wasze banany

Zawsze głodna!
Kokosowy białkowiec 170

wiórków kokosowych 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy pół łyżeczki soli łyżeczka proszku do pieczenia  Rozpuszczamy margarynę. Do miski wsypujemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie ze sobą mieszamy. Dolewamy stopioną i wystudzoną margarynę i dokładnie mieszamy. Pianę ubijamy na sztywno i  łączymy ze składnikami w misce. Przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą keksówki. Pieczemy

Humanistka w kuchni
PEŁNOZIARNISTA TARTA ORKISZOWA Z KARMELIZOWANYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM 351

druga tarta (po tarcie z pieczonym jogurtem greckim i owocami) ale pierwsza całkowicie pełnoziarnista. Uwielbiam takie ciasta, nie dość, że zdrowsze, to jeszcze bardzo smaczne. Dzisiejsze jest w wersji bardzo light, tylko z dodatkiem karmelizowanych jabłek ale bardzo zaskakujące smakiem. Nawet nie spodziewaliśmy się iż będzie tak dobre ... Polecam tę tartę bo jest tego warta. Przepis znaleziony(...)orkiszową, oraz ilości gdyż moja forma ma tylko 24cm, oryginalny przepis był na formę 30cm. Składniki na ciasto: - 330g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie typ2000) - 100g masła - 20g oleju kokosowego nierafinowanego (zapachowy) - 3 łyżki ksylitolu - 1 nieduże jajko - 1 żółtko - 3 łyżki zimnej wody - szczypta soli Dodatkowo: - 4 średnie jabłka - 3 łyżki cukru trzcinowego - cynamon Wszystkie składniki ciasta umieścić

Smaczne Zdrowe
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami 147

wałkować ciasta, więc wylepiam nasmarowaną formę ciastem i w takiej formie schładzam przez około 30 minut (ekspres to 10 minut w zamrażalniku). Ps. te białe grudki to kawałki masła kokosowego, w sumie nie powinno ich być, bo podczas pieczenia mogą zrobić się „dziury: w cieście, ja z lenistwa zaryzykowałam, na szczęście nie było prześwitów. W między czasie przygotuj resztę(...)przypaliło, i w trakcie przewróć gruszki na drugą stronę. Krem: z podanych składników ugotuj budyń, a gdy już będzie bulgotał dodaj mus z gruszki, Dokładnie wymieszaj. Schłodzony spód tarty upiecz w temp. 200 C przez 20-25 minut. Przestudź. Wypełnij kremem, ułóż gruszki wciskając je w krem, pojej pzostałym karmelem. Smacznego! ps. Pewnie to będzie moje śniadanie

greenscarf
Tymiankowe placki cukiniowe z surówką z kalarepki 311

oleju kokosowego. Podajemy z łyżeczką jogurtu i kawałkiem gałązki tymianku w towarzystwie np. nasion granatu. Smacznego!   Składniki na surówkę z kalarepki: - 700-800g kapusty - 500g kalarepy - 200g marchewki - 2 łyżki majonezu (np. wegańskiego) - 2 łyżki jogurtu naturalnego (np. sojowego) - 3/4 łyżeczki ksylitolu - sok z połowy cytryny - sól, pieprz Kalarepę i marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych

Be Fit Be Strong
Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem 200

wiórków kokosowych cukier puder do posypania Wykonanie: W misce ucieramy masło ma puch. W innej misce ucieramy jajka z cukrem, aż do rozpuszczenia się cukru. Do masła pomału dodajemy jajka cały czas miksując. Następnie dodajemy jogurt, mąkę,  skórkę, proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy, (u mnie okrągła szklana forma do tarty

Kulinarne przygody Gatity
METROWIEC Z KOKOSEM 144

łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalać około 50 ml gorącą wodą , ale nie wrzącą rozpuścić). Do rozpuszczonej kawy dolać chłodnej wody do 200 ml. Posłodzić do smaku. Dekoracja: wiórki kokosowe   Przygotowanie:  Biszkopt :  Z cyt ryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szczyptę soli przesiać. Mikserem ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać(...)cytryny i wyciśnięty sok z cytryny oraz tyle samo mąki ile daliśmy kakao. Oda ciasta wylać do dwóch takich samych małych keksówek wcześniej posmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa budyniowa: z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości
Dietetyczne muffiny jabłkowo-makowe 109

tartymi jabłkami. Takich kalorii nie musicie się bać :) Składniki na 12 sztuk: Suche: 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża łyżeczka cynamonu 3 duże łyżki maku Mokre: 3 jabłka 2 jajka (osobno białka i żółtka) 4 łyżki płynnego miodu 100 jogurtu greckiego 3 łyżki płynnego oleju kokosowego 1. Jabłka obierz

Powiedz dietom nie
Czekoladowy karmel 155

szczypta wiórek kokosowych Przygotowanie: Suche składniki wymieszać, dodać zimną margarynę pokrojoną w kostki i rozgnieść widelcem. Następnie dołożyć jajko i pozostałe składniki. Wyrabiać, aż powstanie nam w miarę jednolita masa. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce min. pół godziny. Rozwałkować (gdy ciasto przykryjemy folią spożywczą nie będzie się kleiło do wałka) i wyłożyć nim formę do tart lub tortownicę

Karczma Honorietty
Rabarbar pod kruszonką 156

wiórek kokosowych 3 łyżki cukru brązowego ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki cukru waniliowego Gałązki rabarbaru obieramy oraz kroimy na kawałki długości około 1 cm. W garnuszku umieszczamy rabarbar, cukier oaz masło i lekko podgrzewamy wszystkie składniki około 5 minut. W misce umieszczamy wszystkie składniki na kruszonkę. Delikatnie ugniatamy opuszkami palców aż powstaną grudki. Rabarbar wykładamy na formę do tarty, posypujemy

Kolizje Smaków
Ciasto wyśmienite 1115

tartą.   Ciasto wyśmienite: Ciasto makowe wylać do blaszki o wymiarach 28 x 40 cm. Ułożyć warstwę biszkoptów. Posmarować powidłami. Wyłożyć ciasto z kakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

Słodkości i nie tylko
Baba Wielkanocna a tu Tort! ;-) 149

kokosowego - 3 jajka - 120 ml mleka - 220 g mąki z płatków owsianych - 150 g cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 20 ml soku z cytryny Żółtka ucieraj z cukrem na wysokich obrotach, dodaj mleko, olej, mąką i proszek, całość wymieszaj na gładką masę. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy. formy wysmaruj olejem i obsyp bułką tartą. Przelej

SMYKWKUCHNI
BARANEK I ZAJĄCZEK WIELKANOCNY 132

tartą.Wyłożyć ciasto do połowy foremek i piec ok 45 min w temp. ok. 180 st C. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia,następnie wyciągnąć z foremki.Ta ilość ciasta wystarcza na 2 porcje wiec baranka i zajączka piekłam równocześnie pilnując czasu - zajączek upiekł się wcześniej. Ozdabiamy wg gustu.U mnie baranek posmarowany lukrem dosyć rzadkim,następnie posypany wiórkami kokosowymi imitującymi

Niespełnione zdolności kulinarne
Szarlotka z papierówek 294

białek  pół laseczki wanilii 3/4 szkl. cukru kokosowego lub stevii 4 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej 0,5 szkl. oleju rzepakowego 1 kg papierówek drugie pół laseczki wanilii cukier kokosowy bądź syrop klonowy Masło z proszkiem przesiać do dużej miski, wrzucić masło i posiekać szybko nożem. Kiedy masło będzie już dobrze rozdrobnione, dorzucić żółtka i cukier albo syrop. Zagnieść(...)mniej więcej 20 minut, aż zrobi się lekko złotawe i ciemniejsze na brzegach. Kiedy ciasto się już podpiecze, wyjąć je na deskę razem z foremką, oprószyć lekko bułką tartą i wyłożyć na nie masę jabłkową. Następnie ubić schłodzone białka na najwyższych obrotach, jak piana będzie już sztywna po trochu wsypać słodzidło, nieustannie ubijając (na płynnych słodzidłach pianka opada

Przepysznik - BLW i nie tylko
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem 156

tartego parmezanu Przygotowanie: Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą, przelewamy wrzątkiem, po czym wrzucamy do 1/2 szklanki gotującej się wody i gotujemy aż do wchłonięcia całego płynu. W międzyczasie kroimy kurczaka na małe kawałeczki i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy na rozgrzanej patelni na małej ilości tłuszczu (polecam masło klarowane lub olej kokosowy

Moja Micha
Pomarańczowa tarta z batatów na jaglanym spodzie 271

rugie   życie   Kremu batate ,   czyli bataty i pomarańcze  tym razem w formie tarty na kruchym jaglano-orkiszowym spodzie. Do podania z plastrami świeżej pomarańczy lub  sosem owocowym. Składniki: Spód: 150 g mąki jaglanej, 50 g mąki orkiszowej, 20 g cukru pudru, 130 g masła, czubata łyżka kakao, 1 żółtko, 2-3 łyżki lodowatej(...)wody, szczypta soli.  Krem: 1 szklanka puree z pieczonych batatów , 2 pomarańcze, 200 ml mleka kokosowego z obniżoną zawartością tłuszczu, 70 ml likieru pomarańczowego (opcjonalnie), 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, agar-agar 10 g/litr kremu, ksylitol lub cukier do smaku . Przybranie: plastry pomarańczy. Przygotowanie: Kruchy spód: Masło schłodzić. W malakserze wymieszać suche składniki (tryb pulsacyjny), dodać zimne masło pokrojone

SzczyptaSmaQ
Curry z warzywami i ryżowe kotlety :) 166

kokosowe, które zagęszczą nam sos i nadadzą południowej nuty smakowej :) Na koniec dodajemy dużą łyżkę jogurtu naturalnego. Mieszamy i ew. dodajemy ostrej papryki lub pieprzu cayenne, jeśli lubicie ostre curry. Potrawa jest gotowa :) Teraz czas na kotlety ryżowe ! Składniki do kotletów: 2 torebki ryżu długoziarnistego 1 jajko surowe 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżka masła bułka tarta

vegetanie
Dyniowe ciasto 108

kokosowe) 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczeia 2 łyżeczki cynamonu 3 cm kawałek startego imbiru Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Dodajemy olej i mieszamy. Wrzucamy sypkie składniki - mieszamy. Następnie dodajemy dynię pokrojoną na drobną kosteczkę i startą na tarce oraz bakalie, calość dokładnie miksujemy. Blaszkę natłuszczamy i posypujemy mąką lub bułką tartą

charlotte gotuje

Proponowane wyszukiwania