warzywa oraz inne dodatki, które lubimy, dobrą opcją są: orzechy, pestki i nasiona, suszone owoce, wiórki kokosowe, gorzka czekolada itp. Jednym z tych właśnie idealnych śniadań jest owsianka. Dlaczego? Po pierwsze - zawiera białko - mleko, po drugie - zawiera węglowodany złożone - płatki owsiane i po trzecie - możecie dodać do niej jakie tylko chcecie dodatki. Ja najbardziej lubię jeść ją z owocami. Jeśli
chili & sugarukochaną Babcię w wielkim garnku , którym częstowała mnie zawsze w letnie popołudnia, po różne wersje tart, crumble czy drożdżowych placków, wszytko co rabarbarowe przyrządzam i zjadam z wielką ochotą . Nie mogłam zatem przejść obojętnie obok przepisu na Coconut Creams with Rhubarb, czyli Kokosowego kremu z rabarbarem. Krem jest niezwykle łatwy w wykonaniu, a jego przygotowanie zajmuje maksymalnie
KUCHARNIAbezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 3 szklanki mąki 5 jajek 250 g margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g posiekanych orzechów 100 g wiórków kokosowych 1 szklanka cukru
Świat Ciastastopniach. Rewelacyjne na ciepło i zimno. Idealne na wieczór...do wina:) Sofija (sofija52@interia.pl) Trzecie miejsce minutnik otrzymuje bozenn1@wp.pl Owoce w czekoladzie. Potrzebne składniki; 5gron porzeczek 6 wiśni z ogonkami 6 truskawek z szypułka, około 200 gram białej kuwertury. Przygotowanie: Wiórki kokosowe prażymy a suchej patelni aż do uzyskania pięknego złotobrązowego koloru, następnie wsypujemy je na talerz i odstawiamy
Malinowe Pocałunkiszynki gotowanej 1 plasterek żółtego sera 1 duża śliwka pokrojona w plasterki mąka, jajko, bułka tarta szczypta ostrego chilli sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Dodatek: liście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Wykonanie: Filet z piersi kurczaka rozklepać
Kulinarny karnet Christopherałyżek mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia krem 500 ml śmietany 36% 2 tabliczki białej czekolady ( po 100g) 200g wiórków kokosowych dodatkowo 250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 100g płatków migdałowych 1 opakowanie śmietan fixu 70 dag truskawek przepis(...)wysypanej bułką tartą , pieczemy 30 minut w temp. 180 st. Po wystudzeniu biszkopt przekrawamy tak żeby powstały 3 krążki. krem Białą czekoladę łamiemy na kawałki a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, w czasie ubijania dodajemy po łyżeczce letniej czekolady. Pod koniec ubijania dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie
Smakowite Daniajajek. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 25x36cm. Piec około 35 minut w temp. 175 st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 2 czerstwe bułki, 250g masła, 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 100g wiórków kokosowych, dowolny dżem. Bułki namoczyć w 2 szklankach mleka, rozgnieść
Z miłości do słodkościrozprowadzamy w pianie. Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut. Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku jabłkowego 2 brzoskwinie bez skórki Oddzielamy tłuszcz kokosowy
MamaOskarkaDodatkowo: 1 opakowanie krakersów solonych 1/2 puszki kajmaku waniliowego wiórki kokosowe Wykonanie: Przygotować ciasto biszkoptowe. 3 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtko - ubić dokładnie. Mąkę przesiać, delikatnie połączyć z masą jajeczną. Kwadratową tortownicę o bokach około 25x25 cm posmarować tłuszczem, posypać dokłądnie bułką tarta lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na blachę ciasto biszkoptowe. Piec(...)biszkopt wyłożyć 2/3 waniliowego kremu budyniowego. Na kremie ułożyć krakersy. Posmarować krakersy kajmakiem waniliowym i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na ciastka wyłożyć resztę kremu budyniowego, rozsmarować, posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej odstawić na kilka godzin, żeby krakersy zmiękły. Smacznego
kolorowotorcikowoolej, jajko, mleko kokosowe i zwykłe mleko - w sumie musimy mieć 1 szklankę mleka (kokosowe+zwykłe). Mieszamy dokładnie, dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły
Ciastkozercykoniec dodać partiami cukier kokosowy. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i wrzucić do piany żółtka, następnie powoli wsypać przesiane obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia, a zaraz potem kakao. Na koniec wlać olej i mieszać aż wszystko się połączy. Piec w okrągłej, dużej formie (28cm) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(...)jest przeznaczony dla dzieci, można jeszcze dodać jakiś alkohol, np. rum). Śmietanę ubić na sztywno, na koniec zmniejszyć obroty, wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki
Przepysznik - BLW i nie tylkoprzesianej mąki dodajemy masło i rozdrabniamy. Następnie dokładamy pozostałe składniki i ugniatamy ciasto. Odkładamy je do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu, ciasto rozgniatamy w foremce do tarty, brzegi odcinamy. Przykrywamy papierem do pieczenia, na który wysypujemy niewielką ilość ryżu, fasoli, grochu. Pieczemy w temp. 200 st. przez 20 min, a następnie po ściągnięciu papieru(...)papryka Na niewielkiej ilości oleju kokosowego dusimy szpinak. Dodajemy do niego zgnieciony czosnek oraz przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, dodajemy łyżeczkę kurkumy, słodkiej papryki oraz garam masali. Z 200 g dyni robimy purre, blendując upieczone kawałki. Jajka roztrzepujemy i mieszamy z dyniowym purre. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżkę kurkumy. Na przestudzony, upieczony spód tarty przekładamy szpinak, na niego
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!puszystą masę. Masę wymieszać z kwaśną śmietaną. Dodać mąkę, sól, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Do masy dodać 2 łyżki wody i dołożyć owoce. Ciasto przełożyć do blaszki (u mnie tortownica o średnicy 21cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej bułką tartą. Na wierzch ułożyć resztę owoców. Można udekorować płatkami migdałów i lekko posypać cukrem. Piec
Jacob Tastes