tarta kokosowa - 761 przepisów (strona:22/51)

Tort makowo-migdałowy 144

cukru 4 jajka 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę: 250 g miękkiego masła 3 żółtka 20 g czystej wódki 150 g cukru pudru 50 g migdałów sok z połowy cytryny Dekoracja: Różyczki Dr Oetkera kilka listków melisy wiórki kokosowe rodzynki kakao Sposób przygotowania: Mak sparzyć i dwukrotnie przekręcić przez maszynkę(...)proszek. Dodać do maku. Oddzielić żółtka od białek, dodać cukier i zmiksować,  połączyć z makiem i migdałami. Masło rozpuścić na patelni i dodać do masy, dosypać bułkę tartą i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać do całości delikatnie wklepując  łyżką, nie miksować. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia

Gosia gotuje
DOMOWA NUTELLA, BEZ LAKTOZY, BEZ CUKRU 2409

szklanki syropu z agawy - 6-10 łyżek mleka (dałam ryżowe) - 1 łyżeczka oleju kokosowego (nie trzeba) Orzechy wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uprażyć w piekarniku nagrzanym do 200*C ok.6-10 minut (termoobieg). Następnie przełożyć je na czystą ściereczkę kuchenną, zawinąć i trzeć zawartością ściereczki kilka minut, w ten sposób orzechy pozbędą się skórki. Czym mniej skórki(...)namoczyć je na całą noc, wówczas krem będzie bardziej jednolity. Mielony ksylitol wsypałam do naczynia z 6 łyżkami mleka ryżowego i delikatnie podgrzałam, tylko do rozpuszczenia, dodałam także olej kokosowy by się rozpuścił. Orzechy odsączyłam z wody, przełożyłam do naczynia blendera i zmiksowałam kilka minut, na w miarę gładki pył, ok.3 minuty. Następnie dodać pozostałe składniki i jeszcze raz wszystko

Smaczne Zdrowe
Tort orzechowo- serowy z kremem chałwowym 382

łyżeczka kakao 10 dkg orzechów laskowych Wkładka serowa: 1/2 kg sera 3/4 szklanki cukru 10 dkg margaryny zwykłej 1 opakowanie sernixa 1 łyżeczka olejku śmietankowego 5 dkg wiórek kokosowych szczypta soli 6 dkg herbatników kakaowych 1/2 szklanki mleka Masa chałwowa: 600ml śmietanki 30% 300g chałwy sezamowej o smaku waniliowym 1/2 kg serka mascarpone Ponadto: 1 mały słoiczek wiśni w syropie(...)orzechy laskowe. Ponownie mieszamy i wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (tylko spód) tortownicy. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 35 minut.   2. Sernik: Margarynę topimy i odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy zmielony ser, wiórki kokosowe, sernix oraz olejek śmietankowy i mleko. Ucieramy na najmniejszych obrotach miksera. Białka ubijamy

Kuchnia w czekoladzie
Wyniki 157

gotujemy makaron al dente -szparagi kroimy na długość kilku cm -fasolkę z czosnkiem i szparagami podsmażamy na oleju kokosowym. Następnie dodajemy groszek, orzeszki piniowe i dalej smażymy. -szatkujemy dropno nać pietruszki -na patelnię wrzucamy makaron, dodajemy pietruszkę i wszystko razem mieszamy -trzemy parmezan na średnich oczkach i posypujemy danie Gotowe! Marta GRATULUJEMY serdecznie i prosimy o nadesłanie adresów do wysyłki

Z Kuchni Do Kuchni
Babka "Rafaello" 361

Jajka ubijam z cukrem i olejem na puszystą masę. Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Nadal ubijając do masy jajecznej naprzemiennie dodaję mleko oraz mąkę z dodatkami. Mieszam. 2. Ciasto przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy na babkę. Piekę 1 godzinę 20 minut w temperaturze 160 stopni. Przestudzoną babkę wyjmuję z formy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Meksykańskie ciasto czekoladowe z kawą i nutellą 673

maślanką i chwile mieszać mikserem aby składniki się dobrze połączyły . Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut  do suchego patyczka . Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi

Sama słodycz i szczypta chili
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 169

proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, jabłko winne 4 duże, cynamon 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, bita śmietana 330 ml, cukier puder 1 łyżka, wiórki kokosowe - ile potrzeba, śmietan fix 1 opakowanie jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałeczki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i wymieszać z jabłkami miękka palma, cukier utrzeć mikserem, dodać jajka i utrzeć(...)jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi ciasto jesr rewelacyjnie smaczne, łatwe i warte upieczenia..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami 165

Czekoladowo-cynamonowa tarta na kruchym spodzie z orzechami i migdałami. Niebo w gębie. Bez glutenu, mleka, cukru ale nie bez smaku! Na przekór złośliwym, którzy twierdzą że "dieta" jako zdrowe odżywianie to pasmo wyrzeczeń i zerowa przyjemność z jedzenia. Składniki (8 porcji): Ciasto: 1 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki kokosowej/drobnych wiórków 75 g oleju kokosowego/mas(...)łyżki mleczka kokosowego szczypta cynamonu 2 łyżki miodu + do posmarowania 3 łyżeczki domowego dżemu niesłodzonego (ewentualnie np. Łowicz 100% owoców) - najlepiej kwaskowatego dla zrównoważenia słodkiego kremu Dekoracja: 2 łyżki migdałów w płatkach 10 pokruszonych orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i ugnieć. Wstaw do lodówki na godzinę. 2. Wyłóż ciastem formę na tartę, bardzo dokładnie ugnieć

Powiedz dietom nie
Zupa kokosowo - szpinakowa z pulpetami 246

tajskiej pasty curry 1 x 400 ml puszka mleka kokosowego 500 g szpinaku baby 500 ml bulionu drobiowego 1 czerwone chili bez pestek  drobno pokrojone sok z limonki do smaku na pulpety 9 szt 200 g mięsa wieprzowego, mielonego 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 3 łyżeczki bułki tartej pieprz przygotowanie Szpinak opłukać, włożyć do garnka, podgrzewać(...)orzecha włoskiego. Zagotować bulion, włożyć do niego pulpety i gotować na małym ogniu ok 10 minut. W międzyczasie umieścić pastę curry w średniej wielkości garnku, dodać kilka łyżek mleka kokosowego, rozmieszać na pastę lekko podgrzewając. Dodać pozostałe mleko kokosowe i szpinak. Wymieszać, a następnie dolać bulion w którym gotowaliśmy pulpety. Doprowadzić zupę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować

Stare Gary
Tarta z malinami i białą czekoladą 152

Idealna na letnie popołudnia. Tarta z malinami i białą czekoladą – ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 150 g zimnego masła (3/4 kostki) 1 jajko 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Nadzienie: 200 g śmietanki 30% (3/4 szklanki) 100 g białej czekolady (1 tabliczka) 3 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych 150 g – 200 g świeżych malin(...)ponownie mieszamy. Nadzienie wlewamy na podpieczony spód. Układamy maliny. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez ok. 20-25 minut. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Post Tarta z malinami i białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik 346

pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto i wylać na nie masę. Piec w 200C przez 40 minut.  4.Pianka:  Ubić białka ze szczypta soli. Dodać cukier. 5. Po 40 minutach wyjąć sernik i wylać na ciasto ubite białka z cukrem. Wygładzić i posypać obficie wiórkami kokosowymi. Wstawić ciasto do piekarnika i piec jeszcze

Gotuj Z Muzyką
Ciasto jabłkowo-kokosowe z polewą chałwową 289

Składniki na ciasto: 1 kg jabłek 180 g cukru 7 łyżek cukru do piany z białek 1 kostka margaryny 220 g mąki 100 g wiórków kokosowych 8 jajek 1 małe opak. cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kakao Składniki na polewę chałwową: 200g chałwy kakaowo-waniliowej 2 łyżki cukru 10 g margaryny 4 łyżki mleka(...)dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ciasto z kakao wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, formy do pieczenia o wymiarach 24 x 29 cm (fot.1) . Pozostałe 4 białka ubić na sztywną pianę. Przed końcem ubijania dodać 7 łyżek cukru i wiórki kokosowe. Kokosową pianę wyłożyć na ciasto kakaowe (fot.2) . Następnie delikatnie ułożyć odciśnięte jabłka wymieszane z cukrem

Świat Ciasta
Babeczki kokosowe 163

lukier Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, mleko oraz mleczko kokosowe dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby(...)mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Przestudzone babeczki dekorujemy lukrem i „maczamy” w wiórkach kokosowych. Czerwonym lukrem (wystarczy do białej wersji dodać kilka kropel barwnika spożywczego) rysujemy serduszka na babeczkach. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
CIASTO TROPIKANA 464

mąki pszennej,  3 łyżki cukru,  3 łyżki zmielonych orzechów włoskich,  2 łyżki bułki tartej,  2 łyżki oleju Mus owocowy: 1 1/2 szkl. soku o smaku mango-pomarańcza,  2 łyżki cukru,  1 budyń waniliowy Masa śmietanowo-kokosowa: 250 ml śmietanki 30%,  4 wafelki kokosowe,  1 czubata łyżeczka żelatyny,  1 łyżka cukru

słodki bratek
Przydatny przelicznik kulinarny 99

łyżeczka = 3 g Wiórki kokosowe: 1 szklanka = 115 g 1 łyżka      = 8 g Kasza manna: 1 szklanka = 190 g 1 łyżka      = 12 g 1 łyżeczka = 4 g Bułka tarta: 1 szklanka = 150 g 1 łyżka      = 8 g Ryż suchy: 1 szklanka

The Sweet Damsel

Proponowane wyszukiwania