tarta kokosowa - 761 przepisów (strona:13/51)

Sezonowo: truskawki 160

truskawkami i bananami    Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami     Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym     Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką   Deser truskawkowy z lodami   Lekki deser truskawkowo-jogurtowy   Muffinki truskawkowe   Tarta truskawkowo-porzeczkowa      Koktajl truskawkowy z białą czekoladą      Koktajl ananasowo-truskawkowy

Passions hobbies life
Tarta makaronowa 111

gdyż eksperyment okazał się strzałem w 10. Tarta wyszła pikantna, z nutką słodyczy, chrupiącym spodem i lekko wilgotnym nadzieniem. Spokojnie możemy ją przygotować dzień wcześniej. Pycha! Składniki: 200g mąki 100g masła łyżeczka soli 3 łyżki wody Nadzienie: 3 papryczki chilli 1 czerwona papryka duża garść bazylii 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g sera Gorgonzola 50g makaronu penne(...)sól morska gruboziarnista pieprz kolorowy 50 g tartej mozzarelli 1/4 łyżeczki Karobu cebula  Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi rękoma. Wykleić nim formę, obciążyć i zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Cebulę, bazylię, paprykę i chilli zmiksować na gładką masę. Pastę usmażyć na oleju kokosowym i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietankę, karob

Wielki apetyt
Jesienne crumble ze śliwkami i imbirem 153

łyżki brązowego cukru 3 łyżki zimnego masła szczypta soli Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich świeży, tarty imbir i cynamon i dokładnie mieszamy. W oddzielnym naczyniu mieszamy płatki, wiórki kokosowe, mieszankę ziarenek, cukier i sól. Dodajemy zimne masło i ucieramy w dłoniach, aby powstała kruszonka. Do lekko natłuszczonych kokilek wkładmy solidną porcję

Zawsze głodna!
Kokosowe curry z krewetkami 165

ryż (u mnie jaśminowy) do podania limonka i liście kolendry (lub natka pietruszki) Krewetki rozmrażamy, porządnie płuczemy i osuszamy, zdejmujemy ogonki. Imbir trzemy na drobnych oczkach tarki, cebulę i czosnek drobno siekamy. Passatę łaczymy z mleczkiem kokosowym, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, zagotoujemy i gotujemy ok 15 minut na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy

Zawsze głodna!
Kolorowa pieczeń 166

papryka słodka,papryka wędzona - 2 łyżki masła - 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania formy - olej kokosowy Mięso na pieczeń kupuję u rzeźnika i na poczekaniu zostaje zmielone. Pokrojone szalotki, dymkę i połowę czosnku zeszkliłam na maśle. Do mięsa dodałam jajka, zeszklone cebule, tartą bułkę, starty ser, pozostały czosnek przeciśnięty przez praskę. Kolejno dodałam przyprawy: świeżo startą gałkę muszkatołową(...)wyłożyłam papierem do pieczenia (będzie potem łatwo wyjąć gotową pieczeń), wysmarowałam olejem i oprószyłam tartą bułką. Na dno formy wyłożyłam część mięsa, na które poukładałam paski papryki, kolejną warstwę mięsną, ponownie papryki – i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu ułożyłam papryki i olej kokosowy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175°C na 1 godzinę 15 minut. Po wyjęciu

mojewypiekiinietylko
26. Mini tarta na spodzie orzechowym z kremem awokado 164

jedno-porcjową mini tartę (do zjedzenia we dwoje podczas romantycznego wieczoru), krem w niej zawarty uniemożliwia krojenie jej na mniejsze kawałki, gdyż jest płynny. Jeżeli jednak chcemy uzyskać mniejsze porcje należy użyć foremek do tartaletek i postępować tak jak w przypadku większej formy (u mnie o średnicy 12cm).  Na zdjęciu widać mini tartę, ale z przepisu wychodzi 10 tartaletek(...)gorącą wodą i odstawiamy na 15-20 minut. Po upływie tego czasu odsączamy, osuszamy i przekładamy do malaksera dodając olej kokosowy i nasionka chia. Rozdrabniamy i mieszamy do uzyskania zwartej masy. Wyklejamy nią formę do mini tarty lub tartaletki i wstawiamy do zamrażarki na 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy krem. Wydrążamy łyżką miąższ z awokado (bez pestki

Be Fit Be Strong
Babka marchewkowo-kakaowa w polewie serowej 107

zastąpić go cukrem pudrem, wg. własnych upodobań. Czas przygotowania: Składniki: 150 g mąki pszennej, 100-130 g cukru pudru, 2 szklanki drobno tartej marchewki, 3 jajka, 3-4 łyżki kakao, 4 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej, skórka otarta z połowy cytryny, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, Polewa serowa (opcjonalnie) jest(...)drugiej misce dokładnie połączyć jajka z olejem, dodać do suchych składników razem z marchewką i skórką z cytryny, wymieszać. Formę z kominem posmarować masłem (można oprószyć mąką, bułką tartą lub mielonymi migdałami co ułatwi wyjęcie ciasta z formy), przelać ciasto, wyrównać łyżką i stuknąć kilka razy formą o blat żeby ciasto się równo rozlało.  Piec

SzczyptaSmaQ
PIZZA Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI ( z mąki kokosowej , low-carb, zdrowa ) + test patelni z linii TAURUS marki AMBITION 166

Jak już Wam oczywiście wspomniałam ( a pewnie z 5 milionów razy! ) od przeszło miesiąca ograniczyłam mąkę pszenną na rzecz mąki kokosowej, owsianej, gryczanej, amarantusowej czy też

Ostra na Słodko
64. Zupa z botwinki - odchudzony, rodzinny przepis 169

każdego talerza i posiekany koperek na wierzch Botwinkę dokładnie myjemy i usuwamy z żółknących liści i cienkich korzonków, siekamy wraz z listkami. Buraczek/buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach. Posiekane listki i buraka dusimy na oleju kokosowym przez 5-10 minut. Do duszonej botwinki wlewamy wywar, zagotowujemy i doprawiamy solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Jeżeli chcemy zabielić zupkę jogurtem

Be Fit Be Strong
Rolada ziemniaczana 204

ziemniaczaną rozprowadzamy na waflach i zawijamy w roladę. Kroimy je na plasterki, obtaczamy w rozkłóconym jajku i mleku oraz obtaczamy je w bułce tartej.  Smażymy nasze plasterki na tłuszczu - ja smażyłam na oleju kokosowym, czyli moim nowym odkryciu. Zdrowszy i bezwonny. Mniam! A do tego maślanka i kolacja, nawet dla zakochanych - gotowa

Lawendowe Niebo
Placek "black & white". 108

olejek waniliowy  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko) -masło -1/5 szklanki wiórek kokosowych

Magia jedzenia.
Ciasto kokosowe 82

wystudzić.Następnie dodać jaja,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Całość dokładnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 28cm. Przygotować wierzch. Składniki na warstwę kokosową:  400 cukru 6 łyżek mleka 240 g masła 500 g wiórek kokosowych  Sposób przygotowania: Masło rozpuścić wraz z cukrem i mlekiem

Wielki apetyt
CIASTO KOKOSOWE – ŁATWE I SZYBKIE 9714

jajka i miksujemy na gładką masę. Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. ( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ). Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40-45 minut., Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto z jeżynami i michałkami 127

oszczędni będą też mieć radochę podczas przygotowywania tego ciasta, a właściwie braku przygotowania. Ciasto z jeżynami i michałkami jest puszyste i wilgotne, tarte michałki zastępują w nim kruszonkę. Polecam też: Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam błyskawiczne ciasto z jeżynami i michałkami: 1, 5 szklanki mąki 1 jajko 1/3 szklanki oleju(...)papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, układamy jeżyny, posypujemy startymi 4 Michałkami Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp 180 C i pieczemy ok. 30 min. Ciasto wyjmujemy, posypujemy jeszcze jednym tartym Michałkiem. Ciasto jest najlepsze gdy jest jeszcze ciepłe, chociaż to nie jest zbyt zdrowe! Smacznego ! The post Ciasto z jeżynami i michałkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto wiewiórka 3431

łyżeczka sody 2-3 łyżki kakao 3 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: odrobina margaryny i bułki tartej do wysmarowania formy Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki 2 łyżki masła 2 łyżki wiórków kokosowych Ciasto:Jabłka kroimy w drobną kostkę i zasypujemy odrobiną mąki (by podczas pieczenia nie opadły na dno). Rodzynki zalewamy wrzątkiem(...)sobą drewnianą łyżką. Ciasto wylewamy do formy (keksówki) wysmarowanej margaryną i bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach C przez 40-50 minut (do suchego patyczka).  Polewa: czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i śmietanki. Polewamy nią wystudzone ciasto, następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Bon Appetit Małgorzaty