Milk Yogurt Strawberry. Wykonanie Orzechy posiekać. Mąkę przesiać, dodać posiekane orzechy, słonecznik, wiórki kokosowe i płatki owsiane, wymieszać. Dodać cukier i posiekane masło. Palcami wyrobić kruszonkę. Owoce umyć, osuszyć, truskawki pokroić w ćwiartki. Żaroodporne naczynka natłuścić i delikatnie wysypać bułką tartą. Na dnie nałożyć odrobinę kruszonki, rozłożyć owoce i posypać kruszonką tak, by całe owoce były zakryte
Z miłości do słodkościwarzywa oraz inne dodatki, które lubimy, dobrą opcją są: orzechy, pestki i nasiona, suszone owoce, wiórki kokosowe, gorzka czekolada itp. Jednym z tych właśnie idealnych śniadań jest owsianka. Dlaczego? Po pierwsze - zawiera białko - mleko, po drugie - zawiera węglowodany złożone - płatki owsiane i po trzecie - możecie dodać do niej jakie tylko chcecie dodatki. Ja najbardziej lubię jeść ją z owocami. Jeśli
chili & sugarukochaną Babcię w wielkim garnku , którym częstowała mnie zawsze w letnie popołudnia, po różne wersje tart, crumble czy drożdżowych placków, wszytko co rabarbarowe przyrządzam i zjadam z wielką ochotą . Nie mogłam zatem przejść obojętnie obok przepisu na Coconut Creams with Rhubarb, czyli Kokosowego kremu z rabarbarem. Krem jest niezwykle łatwy w wykonaniu, a jego przygotowanie zajmuje maksymalnie
KUCHARNIAbezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 3 szklanki mąki 5 jajek 250 g margaryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g posiekanych orzechów 100 g wiórków kokosowych 1 szklanka cukru
Świat Ciastastopniach. Rewelacyjne na ciepło i zimno. Idealne na wieczór...do wina:) Sofija (sofija52@interia.pl) Trzecie miejsce minutnik otrzymuje bozenn1@wp.pl Owoce w czekoladzie. Potrzebne składniki; 5gron porzeczek 6 wiśni z ogonkami 6 truskawek z szypułka, około 200 gram białej kuwertury. Przygotowanie: Wiórki kokosowe prażymy a suchej patelni aż do uzyskania pięknego złotobrązowego koloru, następnie wsypujemy je na talerz i odstawiamy
Malinowe Pocałunkiszynki gotowanej 1 plasterek żółtego sera 1 duża śliwka pokrojona w plasterki mąka, jajko, bułka tarta szczypta ostrego chilli sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Dodatek: liście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Wykonanie: Filet z piersi kurczaka rozklepać
Kulinarny karnet Christopherałyżek mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia krem 500 ml śmietany 36% 2 tabliczki białej czekolady ( po 100g) 200g wiórków kokosowych dodatkowo 250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 100g płatków migdałowych 1 opakowanie śmietan fixu 70 dag truskawek przepis(...)wysypanej bułką tartą , pieczemy 30 minut w temp. 180 st. Po wystudzeniu biszkopt przekrawamy tak żeby powstały 3 krążki. krem Białą czekoladę łamiemy na kawałki a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, w czasie ubijania dodajemy po łyżeczce letniej czekolady. Pod koniec ubijania dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie
Smakowite Daniajajek. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 25x36cm. Piec około 35 minut w temp. 175 st. Ostudzić i przekroić na pół. Krem: 2 czerstwe bułki, 250g masła, 3 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 100g wiórków kokosowych, dowolny dżem. Bułki namoczyć w 2 szklankach mleka, rozgnieść
Z miłości do słodkościrozprowadzamy w pianie. Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut. Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku jabłkowego 2 brzoskwinie bez skórki Oddzielamy tłuszcz kokosowy
MamaOskarkaDodatkowo: 1 opakowanie krakersów solonych 1/2 puszki kajmaku waniliowego wiórki kokosowe Wykonanie: Przygotować ciasto biszkoptowe. 3 białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtko - ubić dokładnie. Mąkę przesiać, delikatnie połączyć z masą jajeczną. Kwadratową tortownicę o bokach około 25x25 cm posmarować tłuszczem, posypać dokłądnie bułką tarta lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać na blachę ciasto biszkoptowe. Piec(...)biszkopt wyłożyć 2/3 waniliowego kremu budyniowego. Na kremie ułożyć krakersy. Posmarować krakersy kajmakiem waniliowym i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na ciastka wyłożyć resztę kremu budyniowego, rozsmarować, posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej odstawić na kilka godzin, żeby krakersy zmiękły. Smacznego
kolorowotorcikowoolej, jajko, mleko kokosowe i zwykłe mleko - w sumie musimy mieć 1 szklankę mleka (kokosowe+zwykłe). Mieszamy dokładnie, dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły
Ciastkozercykoniec dodać partiami cukier kokosowy. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i wrzucić do piany żółtka, następnie powoli wsypać przesiane obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia, a zaraz potem kakao. Na koniec wlać olej i mieszać aż wszystko się połączy. Piec w okrągłej, dużej formie (28cm) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(...)jest przeznaczony dla dzieci, można jeszcze dodać jakiś alkohol, np. rum). Śmietanę ubić na sztywno, na koniec zmniejszyć obroty, wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki
Przepysznik - BLW i nie tylkoprzesianej mąki dodajemy masło i rozdrabniamy. Następnie dokładamy pozostałe składniki i ugniatamy ciasto. Odkładamy je do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu, ciasto rozgniatamy w foremce do tarty, brzegi odcinamy. Przykrywamy papierem do pieczenia, na który wysypujemy niewielką ilość ryżu, fasoli, grochu. Pieczemy w temp. 200 st. przez 20 min, a następnie po ściągnięciu papieru(...)papryka Na niewielkiej ilości oleju kokosowego dusimy szpinak. Dodajemy do niego zgnieciony czosnek oraz przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu, dodajemy łyżeczkę kurkumy, słodkiej papryki oraz garam masali. Z 200 g dyni robimy purre, blendując upieczone kawałki. Jajka roztrzepujemy i mieszamy z dyniowym purre. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz łyżkę kurkumy. Na przestudzony, upieczony spód tarty przekładamy szpinak, na niego
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!puszystą masę. Masę wymieszać z kwaśną śmietaną. Dodać mąkę, sól, płatki owsiane oraz wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Do masy dodać 2 łyżki wody i dołożyć owoce. Ciasto przełożyć do blaszki (u mnie tortownica o średnicy 21cm) wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej bułką tartą. Na wierzch ułożyć resztę owoców. Można udekorować płatkami migdałów i lekko posypać cukrem. Piec
Jacob Tasteskrem tak przyjemnie przeszedł orzeszkami… mniam ;) Składniki: 1 duża cebula 1 łyżka oleju kokosowego ½ pęczka selera naciowego 2 garście orzeszków ziemnych 3 szklanki bulionu (około 700-800ml, mniej jeśli zupa ma być gęstsza) Sól, pieprz, szczypta kurkumy Opcjonalnie: 70g sera żółtego tartego Przygotowanie: Cebulę podsmażamy na oleju (najlepiej w docelowym garnku, żeby nie brudzić niepotrzebnie innych
Jak gotować i nie zwariowaćporcjami miksowac do pozadanej grubosci ziarenek.Zmielona bulke przechowywac w zamknietym pojemniku jesli lubisz bulke tarta do panierowania z dodatkami proponuje zrobic to z mniejsza iloscia bulki tuz przed samym panierowaniem.Bulka bez dodatkow po prostu lepiej sie przechowuje.A smak panierki bardzo uszlachetni np.dodatek wiorkow kokosowych,orzechow mielonych lub ulubionych ziol Inna opcja to uzycie maszynki do mielenia miesa.Odradzam jednak
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon czarnej porzeczki uważam oficjalnie za otwarty. Choć nie przepadam za bardzo za tym owocem, skusiłam się na ciasto z jego udziałem.Tarta jest delikatnie kwaskowata co daje świetny efekt ze słodkim śmietankowym budyniem. Polecam ! Składniki na ciasto : 350g mąki pszennej 100 g margaryny 100g cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku(...)troszeczkę za słodkie) 5 łyżek wiórków kokosowych Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto wyłożyć na stolnicę (margaryna ma być w temperaturze pokojowej ! ) i zagnieść . Gotowe zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godz lub do zamrażarki na 30 min. Po tym czasie wyjąć ciasto i rozwałkować na kształt formy na tartę. Foremkę wysmarować masłem i przełożyć
charlotte gotujeubijaczki zaczną się formować miękkie wierzchołki piany. Dalej ubijając dodajemy po 1/3 porcji cukru, ubijamy do całkowitego wymieszania, dodajemy kolejną, ubijamy, dodajemy ostatnią – ubijamy. Wsypujemy do piany bezowej wiórki kokosowe, mąkę, wlewamy wybrany aromat i mieszamy. I teraz najważniejsze – dalej postępujemy z masą dwojako, w zależności od tego jak świeże są Wasze wiórki. Im świeższe wiórki – tym bardziej są wilgotne(...)jedno białko żeby dobrze się zlepiły. Trzecie białko po prostu do masy wlewamy, nie trzeba go osobno ubijać, a po dodaniu dokładnie wrabiamy je w masę. Sekretem kokosanek jest konsystencja – masa nie musi być napowietrzona, nie musi być lekka – musi być zbita i wilgotna. Wszystko razem trzeba dokładnie wymieszać. Gotową masę kokosową rozkładamy w małych odstępach na blasze
Karo in the Kitchenwiórków kokosowych 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Olej roślinny Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, słodka papryka w proszku, ostra papryka w proszki, mielona kolendra, oregano Kalafiora dzielimy na różyczki. Twarde łodygi zostawiamy np. na zupę krem. Różyczki umieszczamy w malakserze lub rozdrabniaczu i mielimy na drobne kawałeczki wielkości ziarenek ryżu. Marchewkę oraz pora myjemy i trzemy na tarce(...)minut co chwilę mieszając. Dorzucamy mięso i przyprawy: sól, pieprz, łyżeczkę słodkiej papryki, ½ łyżeczki ostrej papryk, ½ łyżeczki oregano i łyżeczkę mielonej kolendry. Dodajemy również żurawinę, mielone migdały i wiórki kokosowe. Smażymy do momentu usmażenia mięsa. Na sam koniec dorzucamy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na ciepło. Smacznego
Kolizje Smaków