Czy jest coś, co lepiej rozgrzeje i zaspokoi pierwszy głód niż talerz gorącej zupy? Francuska zupa cebulowa jest zdecydowanie bardziej znana od czosnkowej, którą nasi sąsiedzi
Karo in the KitchenRamen który robi się sam – ugotowany na pieczonym korpusie kurczaka i sokach, które wypłynęły z mięsa podczas pieczenia. To chyba najszybszy do zrobienia i pełen smaku
Karo in the KitchenAromatyczna zupa z boczniaków Zupa z boczniaków , to pyszna i łatwa propozycja na smaczny obiad. Jedyna zupa , którą moi chłopcy naprawdę uwielbiają . Jest nie tylko zdrowa
Ogrodnik w podróżySkładniki: Naleśniki: 3 szklanki mąki owsianej 4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 szklanki wody gazowanej (lub więcej, w zależności od konsystencji ciasta) 2
Qchnia po prostuSzybko, lekko i zdrowo! Delikatnie pikantny, słodko-kwaśny sos z pomidorków koktajlowych duszonych z białym winem i bazylią to świetny dodatek do polędwiczek z dorsza. Obiad
Karo in the KitchenZapiekanka z bakłażanem, szpinakiem – pełnia smaku Ostatnio mój wzrok zatrzymał się na bakłażanie w trakcie zakupów i cóż było zrobić kupiłam bakłażana :) Zapiekanka z bakłażanem
Kuchnia na wzgórzuW sezonie korzystam z nich ile tylko mogę – na blogu znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem szparagów . Najbardziej lubię je w formie grillowanej, która kondensuje i wyostrza
Karo in the Kitchensię sama. Wystarczy ugotować małe ziemniaki sałatkowe, pokroić suszone pomidory i polać sosem. Czy może być coś prostszego? Często podaję ją jako dodatek do obiadu zamiast klasycznych ziemniaczków. Dzięki temu, że jest łatwa i tania, sprawdzi się doskonale podczas letnich przyjęć w ogrodzie, na pikniku czy grillu . Gotując ziemniaki na sałatkę nie zapomnij o posoleniu wody. Wodę solę dopiero
Słodkie GotowanieTarta to świetny sposób wyeksponowania sezonowych produktów – ale co z tymi, którzy nie jedzą mąki? Czy to, że podstawą tarty jest ciasto ma ograniczać bezglutenowców? Niekoniecznie
Karo in the KitchenNie ma chyba potraw bardziej minimalistycznych niż włoskie pasty – tylko kilka składników, zawsze sezonowych i doskonałej jakości, plus prostota i szybkość przygotowania. W sezonie na szparagi
Karo in the KitchenPodstawowe składniki w odświeżonym wydaniu – ugotowane w koszulkach jajka podane z jogurtem mogliście znaleźć już w moim przepisie na turecki çilbir , a mocno doprawiona, smażona na
Karo in the KitchenDziś polecam Wam pieczone czosnkowo-paprykowe ziemniaczki . Pyszna propozycja na obiad. Idealnie smakują same, w towarzystwie zestawu domowych surówek , w towarzystwie ulubionych sosów, jako dodatek do
Słodkie okruszkiKlops to takie „mielone dla leniwych” – nie trzeba lepić pojedynczych kotletów, smażyć ich ani dopiekać – w klopsie wykorzystujemy samo mielone mięso i dodatki smakowe, piekąc je
Karo in the KitchenPomidory w puszce to jeden z żelaznych punktów mojej spiżarni – zawsze muszą być w pogotowiu przynajmniej dwa opakowania. Idealne na sos do makaronu, sos do pizzy
Karo in the Kitchen