Zapraszam na bardzo prostą zapiekankę ze szpinakiem i makaronem lasagne. Jeśli lubicie lasagne polecam też: Lasagne z cukinią Lasagne z mięsem Lasagne z grzybami PRZEPIS NA
Dorota SmakujeChłodnik z buraków z rzodkiewką ogórkiem i pomidorem Zapraszam Was dzisiaj po przepis na chłodnik z buraków, z mnóstwem zieleniny i warzyw, bardzo zdrowy i smaczny
Dorota SmakujeTak wygląda jeden z ulubionych obiadów moich dzieci: domowy makaron (tak, robię na specjalne życzenie od czasu do czasu), twarożek, truskawki (świeże lub mrożone) z odrobiną
Dorota SmakujeZiemniaki Hasselback z czerwoną cebulą i masłem ziołowym Ziemniaki Hasselback , to już standardowa pozycja w naszym obiadowym menu . Co jakiś czas muszą trafić na stół . Szczególnie
Ogrodnik w podróżyZupa grysikowa – znacie taką? Ja za nią przepadam! Jest tania, prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Potrzebujemy wywar warzywny lub rosół – ja najczęściej wykorzystuję
Dorota SmakujeKiedy człowiek się spieszy, powstają czasami bardzo dobre rzeczy! Tą sałatkę zrobiłam z myślą że ma zastąpić mi obiad i lunch – cały dzień spędziłam na działce
Karo in the KitchenPierogi z serem na słodko – ulubione pierogi moich dzieci, w ogóle rodzinę mam kluskową bo kopytka, pyzy, pierogi, kluseczki zawsze są mile widziane i z
Dorota SmakujeSkładniki: 400 g dowolnego makaronu 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 puszki pomidorów krojonych (lub 800 g świeżych pomidorów obranych i bez pestek) 1 cebula
Qchnia po prostuSkładniki: 8 średniej wielkości ogórków kiszonych 200 ml zalewy z kiszonych ogórków 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka ciecierzycy
Qchnia po prostuPełna micha i micha się cieszy – bo Buddha Bowl to kolor, zderzenia faktur i samo zdrowie! Na ciepło lub na zimno – jak macie ochotę, bo w
Karo in the KitchenZima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy
Karo in the KitchenNic nie przebije w domu zapachu świeżo upieczonego chleba… Ten prosty chleb bez zagniatania, z suszoną żurawiną i chrupiącymi orzechami laskowymi, świetnie pasuje do wszelkiej
Karo in the KitchenSkładniki: 3 duże podłużne buraki 1 jabłko 1/2 cebuli 3 łyżki octu winnego 3 łyżki oleju roślinnego sól, pieprz ewentualnie 1/2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Buraki
Qchnia po prostuGulasz z indyka z warzywami, prosty i pyszny przepis na obiad Ponieważ za oknem zimno, wilgotno, to zjadłoby się coś pysznego, rozgrzewającego. Gulasz z indyka z
Kuchnia na wzgórzuCzy jest coś, co lepiej rozgrzeje i zaspokoi pierwszy głód niż talerz gorącej zupy? Francuska zupa cebulowa jest zdecydowanie bardziej znana od czosnkowej, którą nasi sąsiedzi
Karo in the Kitchen