Jak nie płakać przy krojeniu cebuli? 218Krojenie cebuli przyprawia o ciarki niejednego z nas. Jest to jedna z najmniej przyjemnych rzeczy wykonywanych w kuchni, doprowadzająca do łez! Za łzawienie oczu odpowiedzialny jest
PysiaGotuje.pl
Jak odkamienić czajnik? 166Kamień osadzający się wewnątrz czajnika, jest spowodowany działaniem tak zwanej twardej wody. Nie dość, że nie wygląda on estetycznie, to dodatkowo negatywnie wpływa na działanie urządzenia
PysiaGotuje.pl
13 lipca Dniem Frytek – jak przygotować idealne frytki? 166Dziś obchodzimy dzień frytek. Te smukłe i opalone ziemniaczki są chyba najbardziej pożądanym dodatkiem do potraw pieczonych i smażonych. Frytki swoją historię rozpoczęły w Belgii i
PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo gotować ziemniaki? 448Mogłoby się wydawać, że gotowanie ziemniaków jest banalnie proste. I owszem. Ziemniaki są łatwe w przygotowaniu, jednak czy cały proces ich przygotowania przebiega prawidłowo? Aby ziemniaki
PysiaGotuje.pl
Darmowe gadżety dla Twojego dziecka – wspieramy akcję Mateusza Pawłowskiego! 176Blog kulinarny PysiaGotuje.pl został poproszony o wsparcie akcji „Darmowe gadżety szkolne”. Organizatorem akcji jest niewidomy 21-letni absolwent Technikum Administracyjnego przy SOSW dla Młodzieży
PysiaGotuje.pl
Jak obierać pomidory ze skórki? 173Jeśli chcemy przygotować jakąś potrawę na bazie pomidorów, zwykle wymagają one obrania. Wiadomym jest, że pomidory należą raczej do warzyw miękkich, ich obranie może sprawiać trudności
PysiaGotuje.pl
Jak obierać pomidory ze skórki? 173Jeśli chcemy przygotować jakąś potrawę na bazie pomidorów, zwykle wymagają one obrania. Wiadomym jest, że pomidory należą raczej do warzyw miękkich, ich obranie może sprawiać trudności
PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać czosnek? 202Przechowywanie czosnku wydaje się proste – i owszem takie jest, jeśli przechowujemy go krótko. Dłuższy czas przechowywania tego cennego warzywa może stać się kłopotliwy i zupełnie
PysiaGotuje.pl
Jak zapobiec ciemnieniu obranych i startych ziemniaków? 273Starte lub obrane ziemniaki ciemnieją w wyniku kontaktu z jednym z enzymów, który zawarty jest w powietrzu. Jeśli ziemniaki ściemnieją, nie musimy ich od razu wyrzucać
PysiaGotuje.pl
Czy znasz już pyszny drink kamikaze? 672Żadna dobra impreza nie może obyć się bez drinków. Dobra muzyka, dobre jedzenie oraz odpowiednia ilość drinków to gwarancja dobrej zabawy. Nie ma znaczenia jaką imprezę
PysiaGotuje.pl
3 kroki do założenia biznesu gastronomicznego 173Mała gastronomia to branża, która rozwija się niezwykle dynamicznie. Wielu młodych przedsiębiorców decyduje się na wejście w ten biznes, widząc w tym spory potencjał. Czy słusznie
PysiaGotuje.pl
Ciasto z truskawkami i galaretką 2246+ 60 min+ Łatwe Tanie Przepis na łatwe ciasto biszkoptowe z truskawkami, masą śmietanową i galaretką. Składniki Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru
PysiaGotuje.pl
Odmiany ziemniaków – jaki typ do czego? 243Polska słynie z ziemniaków, jednak co do upodobań ich typów jest dość podzielona. Na terenach Poznania, Łodzi czy Śląska królują głównie ziemniaki o żółtym miąższu, zaś
PysiaGotuje.pl
Odmiany ziemniaków – jaki typ do czego? 243Polska słynie z ziemniaków, jednak co do upodobań ich typów jest dość podzielona. Na terenach Poznania, Łodzi czy Śląska królują głównie ziemniaki o żółtym miąższu, zaś
PysiaGotuje.pl
Jak zrobić domowe chipsy? 490Domowe chipsy z mikrofalówki Domowe chipsy w przeciwieństwie do swoich sklepowych odpowiedników są całkowicie naturalne i pozbawione tłuszczu. Dzięki temu unikniemy spożycia tysięcy kalorii, a przekąska
PysiaGotuje.pl