Starte lub obrane ziemniaki ciemnieją w wyniku kontaktu z jednym z enzymów, który zawarty jest w powietrzu. Jeśli ziemniaki ściemnieją, nie musimy ich od razu wyrzucać – ciemnienie wpływa jedynie na sam wygląd i delikatnie zmienia smak ziemniaka. Jednak co zrobić, by ziemniaki nie czerniały? Ciemnienie startych ziemniaków – jak temu zapobiec? Wiadomym jest, że […] Artykuł Jak zapobiec ciemnieniu obranych i startych ziemniaków? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl . ... czytaj dalej...
Na blogu KurkaNielotka znajdziesz zarówno przepisy na dania tradycyjne, jak i na kulinarne eksperymenty. Szybkie, tanie i smaczne dania z pewnością przypadną Ci do gustu. W serwisie znajdziesz także praktyczne porady związane nie tylko z gotowaniem, ale również z innymi czynnościami domowymi. Na stronie KurkaNielotka.pl na pewno znajdziesz coś dla siebie!