tani obiad - 3757 przepisów (strona:102/251)

Jak prawidłowo smażyć ryby? 150

Ryby są źródłem kwasów Omega-3 dla naszego organizmu. Sposobów na przyrządzenie ryb jest mnóstwo, jednak najczęściej decydujemy się je po prostu usmażyć. Jak się jednak

PysiaGotuje.pl
Jak przyprawiać ryby? 153

Często zastanawiamy się, jak doprawić rybę. Szeroką gamę smaków z pewnością oferują nam różnego rodzaju zioła. Są one praktycznie niezbędne do przygotowania wyśmienitej ryby z grilla

PysiaGotuje.pl
Krewetki – jak to ugryźć? 182

Krewetki są wyśmienitą opcją dla każdego miłośnika owoców morza, jak i zwolenników tradycyjnej kuchni. Najlepiej czują się w towarzystwie soku z cytryny, czosnku i aromatycznych ziół

PysiaGotuje.pl
Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? 202

Nuggetsy są wspaniałą przekąską, którą możemy przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu dla dzieciaków. W poniższym poradniku znajdziesz niezbędne informacje na temat przygotowania idealnie

PysiaGotuje.pl
Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 318

Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki

PysiaGotuje.pl
Domowe lody czekoladowe 162

Jeśli macie ochotę na intensywnie czekoladowe lody, możecie samodzielnie przygotować je w domu. To naprawdę proste! Co potrzebujemy? 0,5l dobrze schłodzonej śmietanki 30 lub 36

PysiaGotuje.pl
Marynaty do mięs – co do czego? 182

Mięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie

PysiaGotuje.pl
Ryż z jabłkami 252

3-4 40 min Łatwe Tanie Przepis na zapiekany ryż z jabłkami. Składniki 6 średnich jabłek 3 torebki ryżu odrobina cynamonu cukier troszkę masła Sposób przyrządzenia

PysiaGotuje.pl
Zioła – suszenie i przechowywanie 182

Świeże zioła kupimy prawie w każdym warzywniaku czy supermarkecie. Coraz więcej przepisów wskazuje na zastosowanie ziół, gdyż są one nie tylko bardzo aromatyczne, ale także wspomagają

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 176

Większość z nas w celu zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, kupuje produkty na zapas. Jednak niektóre produkty szybko się psują… co zrobić by

PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 195

Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony

PysiaGotuje.pl
Ryż na sypko – jak go ugotować? 374

Chcesz przygotować idealny ryż? Pierwszym krokiem, jaki powinniśmy wykonać w tym kierunku jest jego dokładne przepłukanie przed ugotowaniem. Takie działanie pozwoli na wypłukanie z ryżu skrobi

PysiaGotuje.pl
Jak ugotować idealny makaron 160

Makaron jest jednym z podstawowych składników kuchni włoskiej. Ze względu na rosnące zainteresowanie tą właśnie kuchnią, mam dla Was kilka cennych porad na temat gotowania idealnego

PysiaGotuje.pl
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 185

Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się

PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo topić czekoladę? 181

Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania