Jak prawidłowo smażyć ryby? 172Ryby są źródłem kwasów Omega-3 dla naszego organizmu. Sposobów na przyrządzenie ryb jest mnóstwo, jednak najczęściej decydujemy się je po prostu usmażyć. Jak się jednak
PysiaGotuje.pl
Jak przyprawiać ryby? 171Często zastanawiamy się, jak doprawić rybę. Szeroką gamę smaków z pewnością oferują nam różnego rodzaju zioła. Są one praktycznie niezbędne do przygotowania wyśmienitej ryby z grilla
PysiaGotuje.pl
Krewetki – jak to ugryźć? 214Krewetki są wyśmienitą opcją dla każdego miłośnika owoców morza, jak i zwolenników tradycyjnej kuchni. Najlepiej czują się w towarzystwie soku z cytryny, czosnku i aromatycznych ziół
PysiaGotuje.pl
Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? 220Nuggetsy są wspaniałą przekąską, którą możemy przygotować na spotkanie z przyjaciółmi lub po prostu dla dzieciaków. W poniższym poradniku znajdziesz niezbędne informacje na temat przygotowania idealnie
PysiaGotuje.pl
Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować? 337Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki
PysiaGotuje.pl
Domowe lody czekoladowe 180Jeśli macie ochotę na intensywnie czekoladowe lody, możecie samodzielnie przygotować je w domu. To naprawdę proste! Co potrzebujemy? 0,5l dobrze schłodzonej śmietanki 30 lub 36
PysiaGotuje.pl
Marynaty do mięs – co do czego? 211Mięso jest podstawą prawie każdej diety. Jednak samo w sobie nie smakuje najlepiej – cała magia tkwi w jego przygotowaniu i przyprawieniu. Najlepszym sposobem na przyprawienie
PysiaGotuje.pl
Ryż z jabłkami 2763-4 40 min Łatwe Tanie Przepis na zapiekany ryż z jabłkami. Składniki 6 średnich jabłek 3 torebki ryżu odrobina cynamonu cukier troszkę masła Sposób przyrządzenia
PysiaGotuje.pl
Zioła – suszenie i przechowywanie 204Świeże zioła kupimy prawie w każdym warzywniaku czy supermarkecie. Coraz więcej przepisów wskazuje na zastosowanie ziół, gdyż są one nie tylko bardzo aromatyczne, ale także wspomagają
PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 196Większość z nas w celu zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, kupuje produkty na zapas. Jednak niektóre produkty szybko się psują… co zrobić by
PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 218Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony
PysiaGotuje.pl
Ryż na sypko – jak go ugotować? 400Chcesz przygotować idealny ryż? Pierwszym krokiem, jaki powinniśmy wykonać w tym kierunku jest jego dokładne przepłukanie przed ugotowaniem. Takie działanie pozwoli na wypłukanie z ryżu skrobi
PysiaGotuje.pl
Jak ugotować idealny makaron 182Makaron jest jednym z podstawowych składników kuchni włoskiej. Ze względu na rosnące zainteresowanie tą właśnie kuchnią, mam dla Was kilka cennych porad na temat gotowania idealnego
PysiaGotuje.pl
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 210Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się
PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo topić czekoladę? 206Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla
PysiaGotuje.pl