Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla wody. Jeśli do masy dostanie się odrobina wody, czekolada zważy się i stanie się bezużyteczną pulpą. Jak więc prawidłowo topić czekoladę? W tym z pewnością pomoże Ci poniższy poradnik. Czekoladę połam na mniejsze kawałki. Dzięki temu łatwiej i szybciej się roztopi. Do garnka nalej kilka centymetrów wody i doprowadź do wrzenia. Na ga... czytaj dalej...
Na blogu KurkaNielotka znajdziesz zarówno przepisy na dania tradycyjne, jak i na kulinarne eksperymenty. Szybkie, tanie i smaczne dania z pewnością przypadną Ci do gustu. W serwisie znajdziesz także praktyczne porady związane nie tylko z gotowaniem, ale również z innymi czynnościami domowymi. Na stronie KurkaNielotka.pl na pewno znajdziesz coś dla siebie!