Jak prawidłowo topić czekoladę?

Jak prawidłowo topić czekoladę?

Jak prawidłowo topić czekoladę?

Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla wody. Jeśli do masy dostanie się odrobina wody, czekolada zważy się i stanie się bezużyteczną pulpą. Jak więc prawidłowo topić czekoladę? W tym z pewnością pomoże Ci poniższy poradnik. Czekoladę połam na mniejsze kawałki. Dzięki temu łatwiej i szybciej się roztopi. Do garnka nalej kilka centymetrów wody i doprowadź do wrzenia. Na ga... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PysiaGotuje.pl

Autor

KurkaNielotkaKurkaNielotka

Na blogu KurkaNielotka znajdziesz zarówno przepisy na dania tradycyjne, jak i na kulinarne eksperymenty. Szybkie, tanie i smaczne dania z pewnością przypadną Ci do gustu. W serwisie znajdziesz także praktyczne porady związane nie tylko z gotowaniem, ale również z innymi czynnościami domowymi. Na stronie KurkaNielotka.pl na pewno znajdziesz coś dla siebie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, deser, desery, obiad, ciasto, szybkie ciasto, tanie ciasto, szybki obiad, obiad na szybko, tani obiad, ciasta z masa

Inne przepisy z PysiaGotuje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.