Przepis na : obiad
Składniki: 350 g ciecierzycy (suchej) 3 średniej wielkości ziemniaki 2 marchewki 1 cebula 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 0,5 l przecieru pomidorowego 0,5 l wody 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 3 łyżeczki wędzonej papryki w proszku 2 łyżki oregano 2 łyżki oleju kilka listków świeżej bazylii około 15 dag sera żółtego (gouda) sól Sposób przygotowania: Dzień wcześniej ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na około 12 godzin (np. na noc) aby napęczniała. Następnie gotujemy ją (w tej samej wodzi... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...