szynka - 15543 przepisów (strona:712/1037)

Szybka sałatka z makaronem, papryką i szynką 275

tylko tyle czasu co ugotowanie makaronu. Do sałatki dodałam jogurt  naturalny, by była lekka, ale śmiało możecie dodać majonez, też będzie pysznie, polecam. Składniki: 250 g makaronu 250g szynki 1/3 główki sałaty lodowej 1 ogórek zielony 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona cebula jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej

magiczna kuchnia Kasi
Pstrąg faszerowany boczkiem, tymiankiem i cytryną 117

Karola Okrasy. Polecam. Pstrąg z boczkiem, tymiankiem i cytryną 2 pstrągi 2 cytryny 2 ząbki czosnku 4 dymki ze szczypiorkiem świeży tymianek plastry boczku (dałam pół na pół z szynką) 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskiego sól, pieprz, oliwa Ryby filetujemy, nacinając skórę i mięso wzdłuż struny grzbietowej, odcinamy od kręgosłupa, ale nie do końca tak, aby pozostawić oba filety połączone

Pieguskowa Kuchnia
Muffinki z salami i serem 106

formie synowie nawet ich nie poczuli i wcinali z takim apetytem, że im się tylko uszy trzęsły Polecam każdemu, dodatki można komponować wedle uznania, w oryginale była szynka ale zastąpiłam ją ostrzejszym salami i takie mi bardzo smakowały:) Dodaję je jako propozycję do akcji piknikowej organizowanej przez Usagi Z podanej porcji wyszło mi 12 sztuk. Muffinki z salami i serem

Pieguskowa Kuchnia
GALARETA W „JAJKACH” 121

aromatycznej galarecie w kształcie jajka na pewno przykuje uwagę na świątecznym stole. Niewątpliwą zaletą jest możliwość dowolnej modyfikacji nadzienia do jajek z galarety. Świetnie będą smakować z ulubioną szynką zamiast mięsa drobiowego. Bazą jest dobrej jakości bulion bo to on nadaje smaku całemu daniu:) GALARETA W „JAJKACH” 10 jajek (wydmuszek) włoszczyzna (marchew, seler, pietruszka

Pieguskowa Kuchnia
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDOREM 196

mogę dodać, że makaron łączę z sosem nieco wcześniej, a pomidory dodaję tuż przed podaniem. Dzięki temu sałatka zawsze wygląda świeżo. SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDOREM makaron tortellini z szynką dojrzałe pomidory szczypiorek SOS CZOSNKOWY 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego czosnek w ilości wedle uznania szczypta soli Makaron tortellini ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić i przestudzić. Obrane

Pieguskowa Kuchnia
Kopenhaga 140

chleba pod spodem ; ) Te które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać

Szybko Tanio Smacznie
Kolejny tydzień za nami... 102

także w kuchni. Zaprawiłam kolejną porcję ogórków po kanadyjsku . Wypróbowałam kilka nowych przepisów (będą już niedługo) i jeden z opublikowanych wcześniej. Tym przepisem była receptura na sałatkę jajeczną z szynką, papryką i cebulką dymką . Sałatkę zrobiłam z trochę mniejszej ilości składników, ponieważ tylko ja z domowników lubię paprykę. Sałatka wyszła bardzo smaczna

blog.moje-pasje.info
Wiejska kiełbasa 128

Podczas tegorocznego wyjazdu do brata i bratowej udało nam się zrobić domowe wyroby. Była kiełbasa, karczek, szynka i boczek - same pyszności. Mieliśmy okazję jeść także domową pasztetową i kaszankę. Oczywiście większość robił brat bo jest bardziej doświadczony niż ja i mąż. Ale jak to mówią praktyka czyni mistrza, więc sami będziemy próbować domowej produkcji. Tym czasem zapraszam po przepis

Ewa w kuchni
Leczo z cukinią, kurczakiem i parówkami z szynki 142

papryki  * 2 cukinie  * szklanka małych marchewek  * 2 czerwone cebule * 1 żółta cebula  * 2 łyżki oleju kokosowego  * podwójny filet z kurczaka  * 6 parówek z szynki  * sól, pieprz  * puszka pokrojonych pomidorów  Przygotowanie : Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić w plastry. Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę, mięso i parówki

Magiczne Życie Marty
Galaretka z zielonego groszku z mięta 107

salaterek z groszkiem w bulionie. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem salaterki wstawiamy na chwilę do ciepłej wody aby łatwiej można było wyjąć galaretki na talerzyki. Podajemy z chipsami z szynki lub wstążkami z zielonego ogórka

Bon appetit mon amie
Pasta z jajek na kanapki 144

chrzanem, - z suszonymi pomidorami, - z drobno startym żółtym serem, - z twarożkiem i szczypiorem, - z kremowym twarożkiem lub gęstym jogurtem naturalnym, - z pieczarkami podduszonymi na maśle, - z drobno posiekaną szynką, - z kawałkami oliwek, - z kiszonymi lub konserwowymi ogórkami, - z marynowaną lub pieczoną papryką, - z niewielką ilością masła i przypraw, np. słodkiej i ostrej papryki. - dziś wersja ze szczypiorem. Jeśli go pominiecie

Zasmakuj Kuchni
Bułeczki oliwne z miętą 83

średnicy). Następnie tępą stroną noża nacięłam każdą bułeczkę „na krzyż”. Każdą bułeczkę posmarowałam roztrzepanym jajkiem i posypałam odrobiną tymianku oraz gruboziarnistą solą. Serwowałam ze znakomitą chorwacką oliwą, lekko osoloną, szynką dojrzewającą i parmigiano reggiano. Pyszne i proste

Kate's Kitchen
Chleb bezglutenowy (bez drożdży, paleo, keto) 187

dodać do niego zioła jak kminek, bazylia, tymianek, oregano itp. To prostu dobry przepis na chleb bezglutenowy, który warto mieć w zanadrzu jak najdzie nas ochota na kanapkę z szynką i pomidorem, albo z czym innym co lubicie Składniki: 2 szklanki mąki z siemienia lnianego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek ½ szklanki wody ⅓ szklanki oleju 2-3 łyżeczki ksylitolu

PaleoLife
Cebulowa pizza (na suchych drożdżach) 273

Alfatec niespełna szklanka ciepłej wody 1 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1/2 małej cebulki Na farsz: 2 gotowe mielone z szynki wieprzowej duża szczypta bazylii 1/2 czerwonej papryki 1 żółta papryka 1/2 małej cebulki passata pomidorowa od Alfatec (polecam) lub opcjonalnie ketchup na spód pizzy ser (najlepiej mozzarella, ale można użyć twardego żółtego sera

Słodkie okruszki
Cukinia faszerowana pieczarkami i mięsem z kruszonką 142

cukinię omijamy etep podpieczenia w piekarniku, w tym przypadku nadziewamy surową i zapiekamy, starsze sztuki lepiej zapiec. Polecam. Składniki: 1 duża cukinia lub dwie średnie ½ kg mielonego mięsa od szynki 2 cebule 30 dag pieczarek 1 łyżka masła Jarzynka do smaku lub sól Pieprz świeżo mielony gruboziarnisty do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa Kruszonka: 1 jajko 3 łyżki bułki

Wanilia i Kardamon