Wieprzowina świetnie nadaje się na szaszłyki , szczególnie karkówka, szynka i łopatka. Szaszłyki wieprzowe z duża ilością warzyw to ulubione specjały z grilla . Podczas sezonu na grilla nie może zabraknąć klasycznych szaszłyków z karkówki, boczku i warzyw. Biesiady na powietrzu, zapach grillowanego mięsa, dym z palonego drzewa...nie mogę doczekać się lata! Szaszłyki wieprzowe z warzywami to przepis na fantastyczne szaszłyki
codojedzeniasię 6 dni w tygodniu, wierzcie, że każda wolna chwila jest na wagę złota 😉 Fasolka po bretońsku to dobry sposób na "czyszczenie lodówki" z nadmiaru wędliny, boczku czy szynki. Czasem przyrządzam ją z z czerwonej fasoli , której smak bardzo lubię, a czasem po prostu z białej konserwowej. Tym razem jednak nabrałam ochoty na fasolkę po bretońsku ugotowaną
Walijskie Pichcenieholenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Zielone i białe szparagi kupujemy każdego roku od producenta, który mieszka kilka km od naszej miejscowości, najbardziej lubimy jednak
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużej uwagi i pracy.Danie mięsem , mało kaloryczne z mnóstwem warzyw.Mozemy je podawać same tak jak ja lub z makaronem ,ziemniakami czy kaszą.Polecam. 0.5 główki kapusty 4 kotlety z szynki wieprzowej 1 papryka czerwona 1 duża cebula 2 gałązki selera naciowego 0.5 litra bulionu 2 garście suchej soczewicy namoczonej 1 cukinia Sos pomidorowy w kartonie 2 ząbki czosnku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipikantna wykorzystałam domową pastę paprykową , domowy rosół , który został z niedzieli i ugotowany drobny makaron, który można zastąpić ziemniakami lub kaszą. Składniki: 3 duże smardze 1 cebula 400 g szynki wieprzowej 3 szklanki domowego rosołu, lub bulionu, albo rosołu z kostki sól i pieprz do smaku 1 łyżka pasty paprykowej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka czerwonej papryki zioła prowansalskie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrozpocząć już na tydzień przed pieczeniem. Tyle czasu bowiem trwa peklowanie. Dzięki temu schab nabierze pięknego różowego koloru ale również wspaniałego aromatu. W ten sposób przygotujecie również pyszną szynkę. Polecam, naprawdę warto! 1 kg schabu bez kości Zalewa: 2,5 l wody 100 g soli peklowej łyżeczka cukru po 5 ziaren jałowca, ziela angielskiego i pieprzu 5 liści laurowych
Smakołyki Asiposiłkiem uniwersalnym, to coś na kształt gulaszu z soczewicy, jednak jest nieco gęściejsza.U mnie wersja bez mięsa, jednak, gdy tylko macie ochotę możecie do niej dodać kawałki kiełbaski,szynkę czy kawałki pieczonego kurczaka. SKŁADNIKI 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 – 3 cebule 500 g kawałek dyni lub cukinia zielona, może być też kabaczek 2 szklanki czerwonej soczewicy 2 szklanki
Mała w garnku mieszamielone. Ja dziś podzielę się z Wami moim przepisem. Ja dodatkowo nadziałam je pieczarkami, nie jest to jednak konieczne :-) SKŁADNIKI -0,5 kg zmielonego mięsa (najlepiej łopatka wieprzowa lub szynka) -1 mała cebula -2 ząbki czosnku -1 bułka kajzerka -mleko -sól, pieprz -trochę vegety do smaku -1 jajko -3 łyżki bułki tartej -bułka tarta do obtaczania kotletów -olej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokublogu znajdziecie również inne pomysły na dania z grilla: Faszerowane pieczarki na grilla Grillowany ser halloumi z cukinią Grillowany ser halloumi z warzywami Grillowana ośmiornica Grillowany ananas z szynką parmeńską Kiełbaski na grilla Pljeskavica czyli serbskie mielone Grillowane bakłażany z fetą Soulvaki z grillowanymi warzywami ------------------------------------------------------------- Faszerowane pieczarki na grilla Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 6 dużych pieczarek 2 ząbki czosnku
Kulinarne przygody Gatityokres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie kiełbaski, mogą być np. frankfurterki albo zwykłe parówki z szynki. Po upieczeniu pokroić lub połamać i maczać w musztardzie lub keczupie. Składniki: – cienkie, białe kiełbaski – 1/3 płata ciasta francuskiego Wykonanie: – Rozwinąć płat ciasta francuskiego
To co kochamprostych i niezwykle smacznych przepisów ze szparagami w roli głównej. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie, bo szparagi są na prawdę cudowne! Polecam! Szparagi w szynce Mus szparagowy z krewetkami Frittata ze szparagami Szparagi z jajkiem na miękko Jajecznica ze szparagami Jajko w koszulce na szparagach Tarta ze szparagami Sałatka ze szparagów i truskawek Sałatka szparagowa
Codzienne Gotowaniesuszonym tymiankiem. Formowanie pizzy – ciasto podzielić na dwie części. Jedno z ciast rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach 35 x 25 cm. Całe ciasto posmarować sosem pomidorowym, obłożyć szynką i obłożyć podpieczonymi pieczarkami. Obsypać serem. Zostawić trochę sera na koniec do obsypania. Zawinąć ciasto. Zawinąć ciasto w wałek. Pociąć na 4 cm kawałki. Położyć na blaszkę obsypaną mąką. Lekko
Kuchnia PokoleńSkładniki: 70 dag mięsa mielonego (szynka lub łopatka) 1 cebulka 3 ząbki czosnku 1 jajko kasza manna majeranek sól, pieprz 25-30 dag pieczarek śmietana + mąka Sposób wykonania: 1. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju. 2. Do mięsa dodać podsmażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, surowe jajko, sól, pieprz i tyle suchej kaszy, by masa mięsna byłą
Kuchnia domowa Anibaskijska potrawa, którą robi się z papryki, cebuli i czosnku. Och, co to za zapach, smak i można jeszcze to urozmaicić przez dodanie np. pomidorów lub podsmażonej szynki. Ja poszłam na skróty i zrobiłam tak prosto i łatwo i szybko a przede wszystkim smacznie Składniki dla 2 osób: 1 cebula pokrojona w piórka po pół papryki: czerwonej, żółtej
Kuchnia u Krysi