tłuszczem, aby być smaczne. Wystarczy je po prostu upiec. Fanów wersji tradycyjnej odsyłam natomiast do starszego przepisu tutaj . Składniki na dużych 12 sztuk: 750g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 2 marchewki Biała cześć pora 100g makaronu ryżowego nitki 12 płatów papieru ryżowego 2-3 łyżki sosu sojowego 1 jajko 50g grzybków mun 2 ząbki czosnku Pieprz cayenne do smaku
Fabryka pomysłównaprawdę niewiele, gdyż większość sama się robi w piekarniku a zapewniam że efekt smakowy będzie wspaniały! Składniki (ok 16 sztuk): 500 g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie z szynki) 1 małą/średnia kapusta pekińska 1 cebula 2 łyżki oleju pół szklanki kaszy manny pół szklanki ryżu 2 jajka sól, świeżo mielony pieprz 3-4 ząbki czosnku polskiego przyprawy
Mój pomysł nagrupy B oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ponadto dobrze przygotowana jest bardzo smaczna i doskonała w kuchni do przygotowania wielu dań. Polecam :) Składniki - 70 dag mięsa wieprzowego np. szynki, łopatki lub karkówki ( u mnie chuda karkówka ) - 200 g cieciorki ( u mnie od Skworcu ) - 2 marchewki - kawałek selera - 4-5 ziemniaków - cebula - 2,5 litra wody - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
Kuchnia z widokiem na ogródZnakomity obiad lub kolacja Składniki • 0,6 kg mielonego mięsa z szynki lub łopatki • 1 torebka ugotowanego ryżu • 0,5 kg kapusty kiszonej (mam swoją kiszoną z marchewką i cebulką przepis w mojej kolekcji) • 1 cebula • 1 duży ząbek czosnku • 2 łyżki kaszy manny • 2 jajka • tarta bułka do panierowania • kumin • sól • pieprz • 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej • olej
W królestwie smaków Beatyroztapiający się ser żółty (u nas cheddar) ketchup sos wykałaczki SOS: 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka jogurtu greckiego sól pieprz * - polecamy parówki wieprzowe z szynki, które mają minimum 94 % mięsa Składniki sosu mieszamy ze sobą i odkładamy na bok, aby smaki się ze sobą połączyły. Parówki wrzucamy na niecałą minutę do wrzątku, aby się obgotowały
Kuchnia od dwojgaświeżej smażonej wieprzowiny... u nas jest to świeżonka :) i przepis jest bardzo prosty... Świeże ( nie mrożone) mięso wieprzowe, usmażone na patelni i potem podduszone razem z cebulą... Kupiłem szynkę... ale w opakowaniu i po otwarciu okazało się, że nie wygląda tak jak chciałem... powycinałem te kawałki, które nie nadawały się do pieczeni i tak uzyskałem mięso na świeżonkę :) Mięso smażymy
chleba naszegoSałatka królewska – jest hitem nie tylko na imprezy, ale świetnie się sprawdza jako sałatka na święta, czy po prostu jako kolacja lub sałatka do pracy
Kulinarne Przebojeokoło 20 minut do napuszenia się. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kiedy bułeczki podrosną, smarujemy je roztrzepanym jajkiem ( ps. resztę niewykorzystanego jajka możemy użyć do omletu np. dodać szczypiorek, szynkę, ser, pomidor i gotowe ) następnie ostrym nożem, bądź żyletką nacinamy każdą bułeczkę. Bułeczki pieczemy przez około 20-25 minut bez termoobiegu
Gotowanie...to proste !najlepiej całą noc i dopiero następnego dnia kroimy. Chleb taki z racji wielu ziaren troszkę się kruszy, ale jest to rzeczą normalną. Doskonale smakuje z sałatą, plastrem sera lub szynki, ale to już oczywiście wersja dla mnie, nie dla wegan ;) Smacznego
Kuchnia w czekoladziewymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej propozycji. Składniki: 1kg mięsa z szynki lub łopatki 2 średnie cebule 4-5 gałązki selera naciowego 3-4 marchewki 3 czerwone papryki 200g małych pieczarek 1l domowego przecieru pomidorowego lub mały słoiczek kupnego sól, czarny pieprz, słodka papryka
Pyry na Gaztalerz dodatkowo pomidora, zielonego ogórka, nawet kiszonego. Składniki: 2 podłużne prostokątne kromki ciemnego pełnoziarnistego pieczywa 1 mniejsza cebula 2 pieczarki 4 plastry żółtego sera 2 parówki z szynki 2 jajka opcjonalnie: natka pietruszki / szczypior do smacznej dekoracji (użyłam natki, bo szczypioru akurat zabrakło) sól, pieprz olej Przygotowanie: Cebulę i pieczarki obierz, pokrój w talarki. Parówki pokrój w ćwiartki
Zasmakuj Kuchnimasz pomysłu na drugie śniadanie dla siebie lub dla swojego dziecka? Chcesz, aby w szkole Twoja pociecha jadła smacznie i zdrowo? A może sam/sama masz już dość kanapek z szynką pałaszowanych na szybko w ciągu pracy? Moja Mama proponuje pyszną i pożywną granolę. Mieszankę różnych pełnowartościowych składników, podawanych ze świeżymi owocami, które aktualnie znajdziemy na targu. Mogą to być
Moja Mama Gotujeposmakiem rozpływającym się w ustach. Najbardziej cenioną odmianą mozzarella di bufala są produkty pochodzące z rejonu Campania. http://www.dietasrodziemnomorska.com.pl/pl/article/mozzarella-di-bufala-74.html Mozzarella nadaję się do sałatek (np. Caprese), szynki parmeńskiej, pomidorów i ziół. Zazwyczaj występuje w postaci obłych, pokrytych serwatką kulek. Może przybierać również kształty małych kuleczek, wałków, wiórków lub warkoczyków. Ser mozzarella znany jest
Moja Mama Gotujenadzieję :)), że to, co zdrowe nie musi być niesmaczne, a wręcz przeciwnie może być pożywne i dobre w smaku. Śniadanie też nie musi ograniczać się do kanapek z szynką i serem. Jajecznica, też często serwowana w niedzielę musi czasami "odpocząć". Są produkty, których spożycie nawet w małych ilościach i bez użycia sztućców zagwarantują nam siłę na długi czas. Dzisiaj kolejny
Moja Mama Gotujedomów są to trzy dni spędzone przy stole. Tradycja nakazuje świętujących narodzenie Jezusa ugościć i suto zastawić stół. Nie może dojść do sytuacji, kiedy z patery zniknie ostatni plasterek szynki, a ta da znać o swojej nagości odbijając światło pokojowej lampy. Co za gospodarz, który dopuszcza do takich sytuacji?! Wszyscy kiedyś, nawet Ci najwytrwalsi, do domu iść muszą. My zostajemy
Moja Mama Gotuje