Upiecz na złoty kolor. Tak upieczone chlebki przekrój i nadziej tym, co lubisz. Czerstwe pieczywo przed podaniem zagrzej w tosterze na stelarzu do bułek. Ja moje poduszki napełniłam szynką pieczoną, serem i szpinakiem. Nie mogło zabraknąć odrobiny sosu pomidorowego
Gotuj Sam!Dodaj kaszę, wymieszaj wszystko razem i podgrzewaj powoli. Dopraw kaszę solą, pieprzem i imbirem do smaku. Podawaj kaszę z dowolnym mięsem i surówką. Ja podałam kaszę z pieczenią z szynki wieprzowej oraz surówką z kalarepki
Gotuj Sam!przepis. Zacznę od przękaski z makaronem w roli głównej. Można podać ją na branch lub kolację. Będzie daniem wegetariańskim, jednak mięsożercy mogą pod jajem przemycić pokrojoną w paseczki szynkę, kurczaka z rożna czy plasterki łososia wędzonego lub innej rybki. Możecie wykorzystać do niej makaron pozostały z dnia poprzedniego lub ugotować go w czasie przygotowania sosu i dodatków. Do przekąski
Gotuj Sam!pysznych kotletów mielonych z pieczarkami. Do kotletów użyłam soli himalajskiej Swojskiej Piwniczki , zainteresowanych ekologicznymi produktami zapraszam do https://swojskapiwniczka.pl/ Składniki na kotlety: 1 kg dobrego mięsa mielonego np: z szynki 1 duża cebula 2 jajka 2 namoczone w wodzie kajzerki pieprz i sól do smaku Farsz: 12 pieczarek pieprz do smaku sól himalajska Swojska Piwniczka do smaku
Sama słodycz i szczypta chilijeszcze naleśniki roti-ciasto w ogóle niepodobne do naszego, ociekające tłuszczem. W środku zazwyczaj z bananem (są tez opcje z ananasem, mango, kokosem, a nawet jajkiem czy szynką i serem), na wierzchu z nutellą, skondensowanym mlekiem lub inną słodką polewą. Bomba kaloryczna. Ale jaka pyszna! No i lody, koniecznie trzeba wspomnieć o lodach. Największe wrażenie robią te podawane w łupinkach
Zawsze głodna!Spaghetti bardzo lubimy. Dzisiaj zrobiłam z pomidorów z puszki i świeżych pomidorów oraz dodałam świeżej bazylii. Aromatyczne i apetyczne. Składniki: szynka lub łopatka wieprzowa 0.5 kg. czosnek 4 ząbki cebula 1/2 szt. olej 2 łyżki pomidory w puszce 1 puszka pomidory świeże 2 szt. bazylia świeża posiekana 2 łyżki zioła prowansalskie 1 łyżeczka woda 1 szkl. mąka ziemniaczana
Kuchnia Paulettespóźnych porach, ale jak raz czasem to przecież nic się nie stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad. Palce lizać ! Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka 0.5 kg. duża papryka czerwona 2 szt. cebula 1 szt. małe pieczarki 5-6 szt. ząbek czosnku sól 1 łyżeczka papryka słodka mielona 2 łyżki pieprz 1 szczypta
Kuchnia Paulettescukier 1 i 1/2 łyżki kucharek naturalny do smaku suszona natka pietruszki 3 łyżki śmietana 18% do zup i sosów 1/4 szkl. mięso mielone wieprzowe z szynki 300 g. pomidory z puszki krojone Łowicz 1 puszka koncentrat pomidorowy Łowicz 2 łyżki sól, pieprz do smaku woda 1/2 szkl. olej 2 łyżki papryka
Kuchnia Paulettesmama. Teraz i ja znam recepturę na najlepszy bigos. SKŁADNIKI: kapusta kiszona 4 kg. kiełbasa np. śląska ok. 1 kg. mięso mieszane (drobiowe, wieprzowe) np. łopatka, szynka, ćwiartki z kurczaka)800 g. wieprzowe, 3 szt. średnie ćwiartek z kurczaka boczek surowy wędzony 300 g. liście laurowe 5 szt. ziele angielskie 5 szt. suszone grzyby
Kuchnia Paulettescelu należy najpierw upiec pokrojoną dynie, a następnie po wystudzeniu zmiksować ją na puree. Bułeczki są bardzo smaczne, świetnie smakują z dodatkiem szynki i sera, ale równie smaczne są z białym serem i miodem Post Bułki dyniowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeSUROWIEC -boczek 2 kg -karkówka 2 kg -szynka 3 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pieprz czarny 2 g/kg -majeranek 0,5 g/kg -peklosól 20-21 g/kg -gorczyca 4 g/kg -cukier 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 4-7 g/kg -jelita wieprzowe 32-36 mm -sznurek wędzarniczy w razie potrzeby WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą. Kroimy w większą
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.propozycja na obiad. Jako, że nasza rodzina jest mięsożerna to regularnie przygotowujemy różne mięsne dania, które sę podstawą obiadu. Tym razem proponuję przygotować chudy Gulasz ze schabu zamiast z szynki wieprzowej , mimo, że tłuszcz jest doskonałym przekaźnikiem i wzmacniaczem smaku, to z chudego schabu można też zrobić pyszny gulasz. Gulasz ze schabu można podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami, kaszami, makaronem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwymieszanym z odrobiną śmietany doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Wstawiamy salaterkę z sałatką do schłodzenia, aby smaki się przegryzły. Sałatkę dekorujemy natką pietruszki i podajemy do gotowanej szynki. Smacznego! The post Sałatka z warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębrak. Mięso wieprzowe dobrze doprawione z nutą cynamonu to strzał w dziesiątkę. Polecam i Wam przygotowanie ich na obiad. Błyskawicznie zapraszam Was do stołu! Składniki : * 600g mięsa mielonego z szynki wieprzowej * sól, pieprz * łyżeczka cynamonu * cebula, czosnek * łyżka bułki tartej * jajko * tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać
Magiczne Życie Martychleba. Przykrywamy czystą lnianą ściereczką i trzymamy w temperaturze pokojowej. Zakwas jest gotowy po 3-4 dniach Składniki żurku wędzona noga wieprzowa (w sklepach bardzo często można kupić tzw. " szynkę z nogą ", kiedy jednak cała wędlina zostanie już skrojona, pozostaje dobrze uwędzona wieprzowa noga wraz ze sporą ilością mięsa, która doskonale nadaje się na żurek) Można ją oczywiście zastąpić wędzonymi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata