szynka - 15543 przepisów (strona:745/1037)

Szynka z dzika pieczona w niskiej temperaturze 150

szynki z dzika, 4 łyżki smalcu, 6 jagód jałowca, garść świeżego rozmarynu, 5 nieobranych ząbków czosnku, 100 ml mocnego bulionu, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, Mięso umyć, osuszyć. Obsmażyć, w naczyniu do zapiekania, na rozgrzanym smalcu. Dodać przyprawy, wlać bulion i wino. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 4 godziny. Mięso wyjąć i odłożyć, sos przecedzić, zagotować

królestwo garów
BABKA RÓŻANA 187

SERNIK WIEDEŃSKI · 9 months ago harrisa Oj,… SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI · 10 months ago harrisa Z… CHLEB GRAHAM · 10 months ago Najnowsze wpisy CUKINIA FASZEROWANA SZYNKĄ I PAPRYKĄ CYTRYNOWE CIASTECZKA CYTRYNOWO- TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM

harrisa
Naleśniki z mięsem mielonym, cukinią i grzybami zapiekane w sosie chrzanowym 154

szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (lub zwykłej) 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 2 jajka Szczypta soli 2 łyżki oleju Farsz: 500g mięsa mielonego z szynki 200g cukinii 300g grzybów leśnych lub pieczarek (świeże lub mrożone) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju Sól Pieprz Sos chrzanowy: 150g serka

Fabryka pomysłów
Chrupiące Wontony z mięsem - łatwizna 175

SKŁADNIKI na 20 sztuk: 20 arkuszy na wontony (odmrożone) 150 g chudego mielonego mięsa np. szynka wieprzowa lub pierś z kurczaka 150 g świeżego szpinaku 1 cebulka dymka ze szczypiorem 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka wina ryżowego Shaohsing lub innego dobrego białego wina 1/4 łyżeczki mąki biały pieprz sól olej arachidowy lub inny do smażenia

Sztuka gotowania w/g Samiry
Czekoladowe pancakes – czyli pyszne śniadanie 193

Pancakes czekoladowe z dodatkiem wiśni Jeżeli śledzicie mojego bloga to wiecie, że od czasu do czasu pozwalamy sobie z mężem na jakieś inne śniadanie niż kanapki z serem i szynką i pomidorem Zazwyczaj pozwalamy sobie na takie szaleństwo w niedzielę i serwuję wówczas: klasyczną jajecznicę, naleśniki z nutellą, omlet cesarski ( przepis tutaj ) lub też inne pyszności. I właśnie tej niedzieli

Relaxtime
Po co mi ten blog… 138

jeden z głównych składników na zupełnie inny, o innych właściwościach chemicznych i smaku, Pani liczyła na uzyskanie efektu „wow”?   To nie jest odosobniony przypadek. Pulled pork: „Użyłam chudej szynki do i rano po pieczeniu była wiórem (piekłam bez przykrycia”. Karmel: „Postawiłam cukier na kuchence i się przypalił.” Kurczak: „Do pieczonego paprykowego kurczaka na dno włożyłam pieczarki zamiast ziemniaków, puściły

Karo in the Kitchen
Wielkanocny barszcz biały z klopsikami z białej kiełbasy 151

Gotować jeszcze 5 minut, dodając w tym czasie czosnek rozkrojony na pół i przyprawić do smaku. Składniki na klopsiki z białej kiełbasy: 1/2 kg mielonej wieprzowiny (łopatka lub szynka) 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego  1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

Codziennik Kuchenny
Pierogi z Brokułami i Mozzarellą 169

wierzch zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. W tym samym czasie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Możemy także dodać dro bno pokrojoną szynkę lub boczek. Powstałą omastą polewamy gotowe pierogi. Moje posty

Słodka Strona
Francuskie sery w Lidl i kilka wskazówek jak się rozkoszować smakiem sera 147

się Waszym ulubionym? Sałatka ze szpinakiem serem  petit brie od Lidl  szpinak baby garść migdałów łyżka rodzynek kilka sztuk czerwonego winogrona olej z pestek dyni klika plasterków szynki parmeńskiej chleb arabski opcjonalnie Umyć szpinak, rozłożyć liście na talerzu do serwowania. Na wierzchu układać resztę składników. Całość polać olejem z pestek dyni. Podawać z chlebem arabskim z piekarnika

AZgotuj!
Wieprzowe medaliony i duszona cyklantera 159

plastry szynki sól pieprz mąka 200 g owoców cyklantery (dzikiego ogórka) oregano hyzop pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia gotowane ziemniaki. bazylia natka pietruszki Mięso rozklepujemy jak na schabowe, posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą. W rondlu rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojoną w paski paprykę, podsmażamy przez 10 min, dodajemy cyklanterę, przyprawiamy

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z brokułami 165

gotowania na parze wyciągamy brokuł na talerz . Brokuł po ypać delikatnie solą i zostawić do ostygnięcia.  Do miski dodajemy brokuł, większe różyczki dzielimy na mniejsze. Dodajemy kukurydzę, szynkę, jajka, majonez dokładnie mieszamy. Próbujemy doprawiamy solą i pieprzem i gotowe. Życzę smacznego

Sprawdzone przepisy kulinarne
Burgery z szynki 158

świeże, gorące, prosto z pieca;) Można je jeść nie tylko w bułce, do tłuczonych ziemniaków, puree czy frytek też świetnie pasują;) Składniki: 500 g mielonego mięsa z szynki 1 średnia cebula ząbek czosnku 5 łyżek octu winnego sól, pieprz, słodka papryka - papryki dość dużo, ma nadać kolor (i smak oczywiście też;) tłuszcz do smażenia Wykonanie: Mięso włóż

Zasmakuj Kuchni
PROJEKT ŚNIADANIE: Wiosna w omlecie 105

byłam w szoku! Spieszę więc, by podzielić się z Wami tą śniadaniową pysznością :) Z czym podawać? Sam w sobie jest wyśmienity, ale ja lubię uzupełnić go moją ulubioną gotowaną szynką i świeżymi pomidorami. Co kto lubi! :) Patelnie na gaz! Ziołowy omlet z botwiną Potrzebujesz: 2 jaja 2 łyżki mleka 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
BITKI W SOSIE MYŠLIWSKIM MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 123

DZIŚ PODZIELĘ SIĘ Z WAMI PRZEPISEM NA MOJE UKOCHANE BITKI PO MYŚLIWSKU.ZAPRASZAM NA PODRÓŻ DO SMAKÓW DZIECIŃSTWA. 600g mięsa od szynki pieprz olej 3 cebule 1,5szkl.-2bulionu mięsnego z kostki 4suszone podgrzybki liść laurowy kilka ziaren ziela ang. kilka ziaren czarnego pieprzu oraz spora ilość utłuczonych ziaren jałowca 1/2szkl śmietany18% słodka papryka w proszku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso umyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Chili con carne 178

Składniki (na dwie porcje) - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g), - 2 cebule (ok.140 g), - 100 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, - puszka fasoli czerwonej bez zalewy (ok. 220 g), - papryka (ok. 150 g), - puszka krojonych pomidorów (ok. 400 g), - woreczek ryżu brązowego (ok. 100g), - przyprawy: papryka słodka, papryka wędzona, papryka ostra, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Cebulę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach