SUROWIEC -3,5 kg kl.1 z łopatki -2,5 kg kl.2 ścinki z szynki, schabu i łopatki -1,5 kg kl.2 ścinki wołowe -1,5 kg kl.3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony -1 kg podgardle PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -17 g peklosoli do mięsa kl.1 i 2 -17 g soli do kl.3 i podgardla -5 g/kg mieszanka przypraw ,,swojska premium
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Ciekawy pomysł na wykorzystanie cukinii🙂 Składniki 1 średnia cukinia lub kilka krążków dużej 40 dkg szynki wieprzowej 2 jajka 1 cebula 1 łyżeczka ostrego ajwaru słodka i ostra papryka, sól, … Czytaj dalej Mielone w cukiniowych krążkach
czarrna od kuchniprzełożyłam do wolnowaru , ustawiłam program i tyle ...mięsko piekło się w wolnowarze bez żadnego przewracania, zaglądania ..takie mięsko można także zrobić w piekarniku.Przepis podpatrzony tutaj 1 kg łopatki, szynki wieprzowej 1 łyżeczka soli 3/4 łyżeczki papryki wędzonej 3/4 łyżeczki słodkiej papryki 3 ząbki czosnku 4 gałązki rozmarynu 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1/2 łyżki syropu
Moje domowe kucharzenienajważniejsze - również w języku polskim! Nie będziecie mieć większego problemu, aby zamówić coś pysznego! Polecam dwa dania, których miałam okazję próbować - grillowaną pierś z kaczki z gnocchi z szynką i szpinakiem oraz marynowane żeberka wieprzowe z sosem z owoców dzikiej róży, konfiturą z czerwonej cebuli i marynowanymi cebulkami. Oba dania - palce lizać! Pierś kaczki była genialnie wypieczona, podobnie
Garniec Magaliedrobiowego (domowego) 10 dag serka topionego śmietankowego 2-3 łyżki masła klarowanego Jarzynka lub sól do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku 1 opakowanie pierożków tortellini z szynką serrano Sposób przygotowania: Por myjemy, kroimy w plasterki, czosnek obieramy zostawiamy w ząbkach, obrane ziemniaki kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, dodajemy wszytkie warzywa i przesmażamy około 5 minut
Wanilia i Kardamonciasta. Termin Gatelle określa jednak nie tylko ciasta, ale również powszechnie znane w kuchni francuskiej naleśniki z mąki gryczanej z pikantnym farszem, najczęściej pokryte tartym serem ementaler, plasterkiem szynki i jajka gotowane na galette, znany we Francji jako galette complète . Wróćmy jednak do ciasta, to wersją prostej, szybkiej rustykalnej tarty, można użyć dowolnych owoców, śliwek, jabłek, jeżyn, wiśni
Słodki Kompromisanchois, a w Viareggio – tuńczyka. Najbogatsza wersja panzanelli pochodzi zaś z okolic Garfagnany gdzie tzw. ‚Panzanella del Prete’ (czyli ‘sałatka księdza’) zawiera dodatkowo czerwoną cykorię (radicchio), fenkuł, marchewkę, paprykę, szynkę, ser pecorino, tuńczyka oraz filety anchois, kapary oraz jajka na twardo. Jednak – jak wszyscy zgodnie podkreślają – najważniejszy jest tutaj toskański chleb. Składniki: na 2 porcje Czas przygotowania
Słodki Kompromisnadają się na przetwory, doskonały pomysł na prezent typu DIY, wzbogaca każdy wypiek, keks, makowiec, ciasteczka, muffinki lub sernik, odnajduje się równie dobrze w towarzystwie mięsa, kaczki, indyka, gęsi, szynki wieprzowej, przy tej okazji, przypominam i polecam Wam szczególnie sos cumberland (przepis) . Ciastka są bardzo maślane, o waniliowym aromacie, z przyjemnym kontrastem słodkiej, białej czekolady i kwaskowatej żurawiny
Słodki Kompromiswykorzystałam parmezan, bo i on zawsze się znajdzie w mojej lodówce. Takie chrupiące paluchy jedzone bez dodatków znikają wystarczająco szybko, można je jednak podać z dipami, owijać w szynką parmeńską lub podawać jako przegryzka do zupy, a do jakiej pasują najbardziej to już wkrótce......;) Składniki na ok 12 szt Czas przygotowania: 20 min 1 opakowanie ciasta francuskiego* 1 jajko
Słodki KompromisSkładniki: -0,5 kg. mięsa mielonego (użyłam mięsa mielonego z szynki wieprzowej) -przyprawa Kamis "Greckie szaszłyki" -odrobina oleju -50 ml. zimnej wody Sposób przygotowania: Mięso mielone wymieszać z przyprawą, wodą i odrobiną oleju. Patyczki do szaszłyków przyciąć. Rękami formować szaszłyki i nabijać na patyczek. Smażymy z każdej strony na średnim ogniu na patelni do grillowania. Smacznego
Magia jedzenia.adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejna śniadaniowa propozycja: dwa plastry szynki długo dojrzewającej, plaster twarogu. mix sałat, pomidorki koktajlowe z makaronikiem z awokado, plasterki białej rzodkiewki z kiełkami a do tego dwie grzanki z masłem czosnkowym. Czy może być coś pyszniejszego? Pewnie tak, ale spróbujcie tego śniadania 😊 Szybko, pysznie, z bogactwem witamin. Do tego proponuję szklankę soku pomarańczowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne przemysleniaPizzerki świetne do wyczyszczania resztek po świętach #niemarnujjedzenia 5. Klasycznie Bruschetta musi się pojawić na każdej imprezie 6. Róże z ciasta francuskiego z serem i szynką . 7. Mini hot-dogi czyli parówki w cieście drożdżowym 8. Mini kotleciki mielone 9. Pieczarki faszerowane boczkiem i żółtym serem Genialne na ciepło oraz na zimno.. 10. Muszle
Wylizany Rondelwielkim atutem. Na świątecznym stole… i nie tylko karkówka dojrzewająca prezentuje się wspaniale. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne przepisy na wędliny dojrzewające znajdujące się na blogu: Szynki dojrzewające Schab dojrzewający paprykowy Schab dojrzewający Kiełbasa suszona dojrzewająca Wydrukuj przepis The post Karkówka dojrzewająca appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoParówki w cieście Nadziewana tortilla Boczek ze śliwką Rogaliki z serem Tortilla z papryką Kąski kurczaka Zapiekane kabanosy Hot dog Grilowany ananas Pieczone ziemniaki Rogaliki z kiełbasą Tortilla z szynką Grzanki z czerwoną cebulą Ziemniaki faszerowanee Focaccia z pomidorkami Pasty na kanapki Focaccia z rozmarynem Focaccia z kiełbasą Grzanki z krewetkami Krewetki w tempurze Kukurydziane kiełbaski Roladki z bakłażana Skrzydełka
Gotowanie i blogowanieburaka ze śledziem _______________________________ #2 Jajka faszerowane pastą z awokado _______________________________ #3 Kokosanki _______________________________ #4 Sałatka z jarmużem _______________________________ #5 Sałatka z mozzarellą _______________________________ #6 Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą _______________________________ #7 Sałatka z szynką i sosem czosnkowym _______________________________ #8 Serowy chlebek ze szczypiorkiem _______________________________ #9 Pierś z kurczaka w cieście francuskim _______________________________ #10 Dip łososiowy
Kolejny blog o gotowaniu