wymieszanym z odrobiną śmietany doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Wstawiamy salaterkę z sałatką do schłodzenia, aby smaki się przegryzły. Sałatkę dekorujemy natką pietruszki i podajemy do gotowanej szynki. Smacznego! The post Sałatka z warzyw z rosołu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębrak. Mięso wieprzowe dobrze doprawione z nutą cynamonu to strzał w dziesiątkę. Polecam i Wam przygotowanie ich na obiad. Błyskawicznie zapraszam Was do stołu! Składniki : * 600g mięsa mielonego z szynki wieprzowej * sól, pieprz * łyżeczka cynamonu * cebula, czosnek * łyżka bułki tartej * jajko * tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Mięso dobrze wymieszać z przyprawami. Cebulę i czosnek zetrzeć na tarce, dodać
Magiczne Życie Martychleba. Przykrywamy czystą lnianą ściereczką i trzymamy w temperaturze pokojowej. Zakwas jest gotowy po 3-4 dniach Składniki żurku wędzona noga wieprzowa (w sklepach bardzo często można kupić tzw. " szynkę z nogą ", kiedy jednak cała wędlina zostanie już skrojona, pozostaje dobrze uwędzona wieprzowa noga wraz ze sporą ilością mięsa, która doskonale nadaje się na żurek) Można ją oczywiście zastąpić wędzonymi
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadwie porcje): -800g dyni (hakkaido lub piżmowej) -jedna dojrzała pomarańcza -1/4 cebuli -ząbek czosnku -cynamon, kurkuma, imbir -pieprz, sól Dodatki: -prażone orzechy włoskie -podsmażona szynka szwarcwaldzka Wykonanie: Dynię obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebulkę i czosnek siekamy i razem z dynią wrzucamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem do połowy wysokości i gotujemy pod przykryciem
Gawron w rosolejuż niecałe cztery tygodnie czas zabrać się za gotowanie bigosu. U nas jest zazwyczaj wersja staropolska czyli taka na bogato. Z dużą ilością pieczonych mięs, dobrej wiejskiej kiełbasy, domowej szynki gotowanej oraz własnoręcznie suszonych grzybów i śliwek. Jak szaleć to szaleć. W końcu raz do roku można sobie pozwolić. Ja zazwyczaj gotuję podwójną porcję i część zamrażam bo po pierwsze
Wiem co jemnuty podkreślały smak wiejskiego twarogu i stapiały się koprem i popiołem z pora. 3. przystawka: schab ze świni złotnickiej, brukiew, jarzębina, rajskie jabłko i Merlot trocken 2013. Schab z szynki, ze świni rasy złotnickiej, dojrzewający, „ketchup” z brukwi, słodka kandyzowana jarzębina i rajskie jabłuszka, gotowane sous vide, w syropie. Merlot trocken 2013, winnica Rappenhof Unikatowe, aksamitnie miękki Merlot
królestwo garówrównież zapakować w pudełko i wziąć do pracy :) Makaron tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym – Składniki: 250 g makaronu tortellini z serem 500 g mięsa mielonego z szynki 2 średnie cebule 3 łyżki oliwy […] The post Tortellini z mięsem mielonym w sosie pomidorowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekolorach. Jeśli lubisz aby zupa była bardzo zawiesista, możesz zagęścić ją mąką pod koniec gotowania. Drukuj Zupa gulaszowa window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 0,5 kg mięsa ( u mnie szynka wp) 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 puszka krojonych pomidorów 3 ziemniaki 1,5 l bulionu 1 papryka czerwona sól, pieprz, papryka ostra, 3 liście laurowe
Mieszam w Garnkumajonez :). 1 puszka zielonego groszku 150g ulubionej wędliny 4 jajka 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę. 2. Szynkę kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Groszek odsączamy z zalewy. 3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Szefowa kuchniFrancuskie ślimaczki ze szpinakiem to świetna przekąska na imprezę andrzejkową, urodzinową, czy też Sylwestra ;) Polecam również ten przepis: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Francuskie ślimaczki ze szpinakiem – Składniki: 450g mrożonego szpinaku (lub świeżego) 270g sera feta 2 łyżki gęstej śmietany 18% oliwa z oliwek lub masło (do smażenia) 2-3 ząbki czosnku […] The post Francuskie
Kulinarne PrzebojeMiękka i aromatyczna. W mojej kuchni „karkówka” nie przejdzie, bo jak mówi Sławek – sama nazwa odstrasza. Ale „szynka” w śmietanie wszystkim smakuje i nawet biorą dokładki. Składniki: • 1 kg karkówki • 1 duża kwaśna śmietana 18% – 400 g • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oliwy • sól, pieprz, gałka muszkatałowa
To co kochamCzasami zamiast tradycyjnej szynki i sera żółtego warto przygotować coś zupełnie innego. Moja pasta z fasoli jest sycąca, aromatyczna i szybko się ją robi. Z dodatkiem marynowanego ogórka idealnie nadaje się na śniadanie. Składniki: • 1 puszka fasoli czerwonej • sok z 1/2 cytryny • 1 ząbek czosnku • sól do smaku Wykonanie: • Fasolę odcedzić
To co kochamniepalona (czyli biała) jest zdrowsza od kaszy gryczanej palonej (czyli prażonej) ponieważ podczas palenia traci około 50% witamin. Ma kremową barwę i delikatny smak, Składniki: • 300 g szynki wieprzowej • 1 torebka kaszy gryczanej białej • 3 brykiety mrożonych liści szpinaku • 6 pomidorów suszonych w oleju • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oleju z pomidorów • sól, pieprz
To co kocham