Pora Karnawału sprzyja moim eksperymentom w przygotowywaniu mięsa w szynkowarze (kupić można go tu ). Oto jeszcze jeden prosty sposób na wykorzystanie tego praktycznego urządzenia jakim zostałam obdarowana. Składniki : ok. 1 kg świeżego miąsa od szynki sól, pieprz, papryka ostra mielona 2 ząbki czosnku liść laurowy Przygotowanie : Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, posypać papryką mieloną i pieprzem Nakłuć widelcem, natrzeć drobno pokrojonym czosnkiem Pozostawić pod przykryciem na noc, albo przynajmniej na ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula