Składniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchniSalami 2.mozzarella 3.kukurydza 4. chili 5.pieczarki 6. Papryka słodka czerwona 7. cebula 8. czosnek Wariant II - 1. Tuńczyk 2.pieczarki 3. kukurydza 4. mozzarella 5. szynka 6. cebula Sos pomidorowy: 1. 1 puszka pomidorów krojonych 2. 1 łyżeczka oregano i bazylii 3. 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4. sól i pieprz do smaku
vaniliowoczekoladowaprzywarciem do naczynia. Składniki (4 spore gołąbki) 4 spore liście kiszonej kapusty na farsz: 300 g surowych ziemniaków, 150 g ziemniaków ugotowanych, 100 g wędzonego boczku lub boczku i szynki - pokrojone w kostkę 100 g cebuli - pokrojona w kostkę 1 jajko majeranek sól,pieprz do zalania: 1/3 szklanki bulionu drobiowego 1/3 szklanki śmietany sok z kiszonej kapusty - opcjonalnie dodatkowo kiszona
Stare GarySkładniki: 125g ryżu, 10 niedużych ogórków konserwowych, 75g szynki gotowanej ( kilka plasterków ), 200-250g startego sera żółtego, puszka kukurydzy ( 285g po odsączeniu ), 1 świeża żółta papryka, 1 świeża czerwona papryka, szczypiorek, 6-8 czubatych łyżek majonezu ( rozdzielić na dwie części ), 4 łyżki ketchupu pikantnego, sól, pieprz. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u Monikiszynki z dzika, 4 łyżki smalcu, 6 jagód jałowca, garść świeżego rozmarynu, 5 nieobranych ząbków czosnku, 100 ml mocnego bulionu, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, Mięso umyć, osuszyć. Obsmażyć, w naczyniu do zapiekania, na rozgrzanym smalcu. Dodać przyprawy, wlać bulion i wino. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 4 godziny. Mięso wyjąć i odłożyć, sos przecedzić, zagotować
królestwo garówSERNIK WIEDEŃSKI · 9 months ago harrisa Oj,… SZYBKIE CIASTO Z JABŁKAMI I RODZYNKAMI · 10 months ago harrisa Z… CHLEB GRAHAM · 10 months ago Najnowsze wpisy CUKINIA FASZEROWANA SZYNKĄ I PAPRYKĄ CYTRYNOWE CIASTECZKA CYTRYNOWO- TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM
harrisaszklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (lub zwykłej) 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 2 jajka Szczypta soli 2 łyżki oleju Farsz: 500g mięsa mielonego z szynki 200g cukinii 300g grzybów leśnych lub pieczarek (świeże lub mrożone) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka oleju Sól Pieprz Sos chrzanowy: 150g serka
Fabryka pomysłówSKŁADNIKI na 20 sztuk: 20 arkuszy na wontony (odmrożone) 150 g chudego mielonego mięsa np. szynka wieprzowa lub pierś z kurczaka 150 g świeżego szpinaku 1 cebulka dymka ze szczypiorem 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżka wina ryżowego Shaohsing lub innego dobrego białego wina 1/4 łyżeczki mąki biały pieprz sól olej arachidowy lub inny do smażenia
Sztuka gotowania w/g SamiryPancakes czekoladowe z dodatkiem wiśni Jeżeli śledzicie mojego bloga to wiecie, że od czasu do czasu pozwalamy sobie z mężem na jakieś inne śniadanie niż kanapki z serem i szynką i pomidorem Zazwyczaj pozwalamy sobie na takie szaleństwo w niedzielę i serwuję wówczas: klasyczną jajecznicę, naleśniki z nutellą, omlet cesarski ( przepis tutaj ) lub też inne pyszności. I właśnie tej niedzieli
Relaxtimejeden z głównych składników na zupełnie inny, o innych właściwościach chemicznych i smaku, Pani liczyła na uzyskanie efektu „wow”? To nie jest odosobniony przypadek. Pulled pork: „Użyłam chudej szynki do i rano po pieczeniu była wiórem (piekłam bez przykrycia”. Karmel: „Postawiłam cukier na kuchence i się przypalił.” Kurczak: „Do pieczonego paprykowego kurczaka na dno włożyłam pieczarki zamiast ziemniaków, puściły
Karo in the KitchenGotować jeszcze 5 minut, dodając w tym czasie czosnek rozkrojony na pół i przyprawić do smaku. Składniki na klopsiki z białej kiełbasy: 1/2 kg mielonej wieprzowiny (łopatka lub szynka) 3 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Codziennik Kuchennywierzch zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. W tym samym czasie cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Możemy także dodać dro bno pokrojoną szynkę lub boczek. Powstałą omastą polewamy gotowe pierogi. Moje posty
Słodka Stronasię Waszym ulubionym? Sałatka ze szpinakiem serem petit brie od Lidl szpinak baby garść migdałów łyżka rodzynek kilka sztuk czerwonego winogrona olej z pestek dyni klika plasterków szynki parmeńskiej chleb arabski opcjonalnie Umyć szpinak, rozłożyć liście na talerzu do serwowania. Na wierzchu układać resztę składników. Całość polać olejem z pestek dyni. Podawać z chlebem arabskim z piekarnika
AZgotuj!plastry szynki sól pieprz mąka 200 g owoców cyklantery (dzikiego ogórka) oregano hyzop pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia gotowane ziemniaki. bazylia natka pietruszki Mięso rozklepujemy jak na schabowe, posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą. W rondlu rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojoną w paski paprykę, podsmażamy przez 10 min, dodajemy cyklanterę, przyprawiamy
Gotowanie jest łatwegotowania na parze wyciągamy brokuł na talerz . Brokuł po ypać delikatnie solą i zostawić do ostygnięcia. Do miski dodajemy brokuł, większe różyczki dzielimy na mniejsze. Dodajemy kukurydzę, szynkę, jajka, majonez dokładnie mieszamy. Próbujemy doprawiamy solą i pieprzem i gotowe. Życzę smacznego
Sprawdzone przepisy kulinarne