chleba pod spodem ; ) Te które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać
Szybko Tanio Smacznietakże w kuchni. Zaprawiłam kolejną porcję ogórków po kanadyjsku . Wypróbowałam kilka nowych przepisów (będą już niedługo) i jeden z opublikowanych wcześniej. Tym przepisem była receptura na sałatkę jajeczną z szynką, papryką i cebulką dymką . Sałatkę zrobiłam z trochę mniejszej ilości składników, ponieważ tylko ja z domowników lubię paprykę. Sałatka wyszła bardzo smaczna
blog.moje-pasje.infoPodczas tegorocznego wyjazdu do brata i bratowej udało nam się zrobić domowe wyroby. Była kiełbasa, karczek, szynka i boczek - same pyszności. Mieliśmy okazję jeść także domową pasztetową i kaszankę. Oczywiście większość robił brat bo jest bardziej doświadczony niż ja i mąż. Ale jak to mówią praktyka czyni mistrza, więc sami będziemy próbować domowej produkcji. Tym czasem zapraszam po przepis
Ewa w kuchnipapryki * 2 cukinie * szklanka małych marchewek * 2 czerwone cebule * 1 żółta cebula * 2 łyżki oleju kokosowego * podwójny filet z kurczaka * 6 parówek z szynki * sól, pieprz * puszka pokrojonych pomidorów Przygotowanie : Warzywa pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić. Parówki pokroić w plastry. Rozgrzać olej, przesmażyć cebulę, mięso i parówki
Magiczne Życie Martysalaterek z groszkiem w bulionie. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem salaterki wstawiamy na chwilę do ciepłej wody aby łatwiej można było wyjąć galaretki na talerzyki. Podajemy z chipsami z szynki lub wstążkami z zielonego ogórka
Bon appetit mon amieśrednicy). Następnie tępą stroną noża nacięłam każdą bułeczkę „na krzyż”. Każdą bułeczkę posmarowałam roztrzepanym jajkiem i posypałam odrobiną tymianku oraz gruboziarnistą solą. Serwowałam ze znakomitą chorwacką oliwą, lekko osoloną, szynką dojrzewającą i parmigiano reggiano. Pyszne i proste
Kate's KitchenAlfatec niespełna szklanka ciepłej wody 1 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1/2 małej cebulki Na farsz: 2 gotowe mielone z szynki wieprzowej duża szczypta bazylii 1/2 czerwonej papryki 1 żółta papryka 1/2 małej cebulki passata pomidorowa od Alfatec (polecam) lub opcjonalnie ketchup na spód pizzy ser (najlepiej mozzarella, ale można użyć twardego żółtego sera
Słodkie okruszkicukinię omijamy etep podpieczenia w piekarniku, w tym przypadku nadziewamy surową i zapiekamy, starsze sztuki lepiej zapiec. Polecam. Składniki: 1 duża cukinia lub dwie średnie ½ kg mielonego mięsa od szynki 2 cebule 30 dag pieczarek 1 łyżka masła Jarzynka do smaku lub sól Pieprz świeżo mielony gruboziarnisty do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa Kruszonka: 1 jajko 3 łyżki bułki
Wanilia i Kardamonwidzicie że ryż wysycha dolewamy kolejną porcję. Powtarzamy to aż ryż będzie al dente. Gdy jesteśmy pewni, że jest gotowy zdejmujemy go z ognia i dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę, masło, parmezan oraz miód i przyprawy. Mieszamy dokładnie i serwujemy! Pozwolę sobie napisać jeszcze parę słów o użytym przez nas greckim miodzie. Miód sosnowy ze względu na niski
Gawron w rosolesię zatem przy jej tworzeniu ograniczyć kalorie do minimum. Kilka przerażających faktów: mała Margherita na cienkim cieście waży ok. 350g i zawiera ~616 kcal mała Capricciosa (sos pomidorowy, ser, szynka, pieczarki) zawiera ~845 kcal (waga bez zmian) pizzerka (pizza w formie "drożdżówkowej") waży ok. 100g i zawiera ~250 kcal Co zatem zrobić, aby nasza pizza była mniej kaloryczna i bardziej
Better Life By Auntie JuDzisiaj sezonowa cukinia w towarzystwie mięsa wieprzowego i papryki. Składniki: 500 g mięsa na gulasz (u mnie szynka pokrojona w kostkę) 1 cukinia 1 papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz pieprz cayenne słodka mielona papryka majeranek listek laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy olej do smażenia woda do uzupełnienia Sposób przygotowania: 1. Mięso obsmażyć na oleju z każdej
Kuchnia domowa Anidelikatnie mieszamy druga wersja jest taka, że sos wykładamy na makaron, ale największa przyjemność jest wtedy, kiedy makaron będzie dokładnie oblepiony sosem :) R dodał jeszcze od siebie szynkę parmeńską :) przepyszny dodatek Smacznego
Gotowanie z pasjąkotlety mielone :) Tylko dzisiaj zapraszam Was na moją małą wariację - z pieczarkami. Niby nic a taka zmiana. Polecam bardzo ! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego, np. z szynki 1 jajo starta mała cebulka 3-4 nieduże pieczarki ulubione przyprawy do mielonego - u nas sól, pieprz, lubczyk i odrobina papryki bułka tarta Przygotowanie: pieczarki ścierami na grubych oczkach mięso
Gotowanie z pasjąPolecam serdecznie szczególnie dla tych, którzy nie mają za dużo czasu, a chcą zjeść coś sycącego. Składniki: 300 g mięsa mielonego wołowego 700 g mięsa mielonego z szynki /łopatki 1 cebulka 1 nieduża kapusta pekińska 1 ugotowany woreczek ryżu przyprawy do smaku: sól, pieprz , papryka słodka i ostra, czubryca, piersi cytrynowy Przygotowanie: Mięso
Gotowanie z pasjątrzeba jej przed owijaniem blanszować. Podczas gotowania spokojnie zmięknie - tylko dobrze wytnijmy grubą część (to ta biała). Składniki: liście kapusty pekińskiej mięso mielone (miałam mieszane 700 g łopatki i szynki i 300 g wołowiny) 1 ugotowany woreczek ryżu 1 nieduża cebula ulubione przyprawy - sól, pieprz, oregano, papryka słodka pomidory z puszki - najlepiej z oregano i bazylią Przygotowanie: cebulę kroimy
Gotowanie z pasją