szynka - 15543 przepisów (strona:710/1037)

Kwiaty cukinii z ricottą zapiekane w tarcie 164

Składniki: 150 g mąki 75 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli farsz: ok. 10 kwiatów cukinii 150 g ricotty szczypiorek 2 ząbki czosnku 2 jajka 100 szynki po kawałki … Czytaj dalej Kwiaty cukinii z ricottą zapiekane w tarcie

czarrna od kuchni
Zapiekanka kebab / gyros z wieprzowiną i ryżem 755

jest bardzo znana, ale zazwyczaj podawana jest z kurczakiem:). Ja proponuję bardziej pasujące do niej mięso wieprzowe - dzięki temu smakiem zbliża się do prawdziwego kebaba:).  500g łopatki lub szynki wieprzowej 200g ryżu 3 papryki: żółta, zielona, czerwona 2 cebule  1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych  2 łyżki śmietany 4 ząbki czosnku 150g tartej mozzarelli  sól, pieprz

Szefowa kuchni
PROJEKT ŚNIADANIE: Tosty Popeye'a 111

totalny poranny odjazd! Można podać też do nich jajko sadzone, tak jak proponuje Jamie Oliver, jednak ja dużo bardziej wolę pomidorową wersję, dlatego też w masie szpinakowej zamieniłam plaster szynki na suszone pomidory. Rozgrzewające, sycące, zdrowe i naprawdę pyszne śniadanie w postaci tostów Popeye'a pomoże Wam dobrze zacząć chmurny poranek i doda mocy (szczególnie potrzebnej w poniedziałki!) :D Tosty

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Faszerowane pieczarki z serem i szynką 199

Odcięte nóżki kroję w kostkę razem z cebulką i podsmażam na łyżce oliwy. Resztę oliwy mieszam z odrobiną soli i wyciśniętym ząbkiem czosnku i dokładnie smaruje moje pieczarki.Sery i szynkę kroję w kostkę,mieszam razem. Do pieczarek nakładam po trochą podsmażonej cebulki z pieczarkami i na to nakładam wymieszane sery z szyneczką,wierzch jeszcze posypuję odrobiną bułki tartej. Piekę

Swojskie jedzonko
Palmiery z serem i makiem 182

smakują podawane zarówno na ciepło jak i na zimno. Palmiery smakują dodatkowo obłędnie wzbogacone domowymi dipami. Domowe palmiery można przygotować z pastą pomidorową, paprykową, serem, szynką, suszonymi pomidorami, fetą, szpinakiem, do woli. Każda wersja się sprawdzi, z ciastem francuskim można kombinować ile się da, nie tylko na słodko. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego tarty żółty

Zasmakuj Kuchni
Tarta z szynką i jajkami 158

Tarta z zapiekanymi jajkami z szynką i papryką, to propozycja nie tylko na śniadanie. W zależności od czasu zapiekania decydujemy o tym jaką konsystencję będą miały jajka, czy będą płynne, czy mocniej zapieczone

Przepisy Kulinarne
Pieczeń ze szpinakiem 135

Pyszny pomysł na obiad. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają szpinak. Pieczeń jest rewelacyjna - dobrze doprawiona, z posmakiem czosnku! 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 cebule 3 łyżki bułki tartej 3 jajka 100 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mrożone kulki szpinaku i dusimy

VioletoweKucharzenie
Idealne ciasto na pizzę 172

jakaś różnica w smaku Dodatki Do przygotowania tej pizzy użyliśmy zaledwie kilku składników: 250 g żółtego sera, 100 g sera pleśniowego oraz po kilka dużych, ale cienko pokrojonych plastrów szynki i bekonu. Dodatkowo Paweł posypał sobie swoją porcję drobno posiekaną papryczką jalapeno. To jakich użyjecie dodatków zależy tylko od Waszej fantazji. Przygotowanie Do naczynia miksującego włożyć żółty ser, rozdrobnić miksując

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bogracz z kiszonym ogórkiem i ziemniakami 373

pyszny bogracz z polskim akcentem, czyli ogórkiem kiszonym. A po przepisie zajrzyjcie na fotki z moich ukochanych Bieszczadów :) Składniki: 70 dag mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę (u mnie szynka) 1 duża czerwona papryka 1 duża cebula 1 duża marchewka 10 pieczarek kilka ogórków kiszonych 3 duże ziemniaki 1 puszka pomidorów lub kilka świeżych pomidorów obranych ze skórki sól, pieprz majeranek

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z kurczakiem, kukurydzą, selerem i ananasem 155

zjedzeniu odrobiny czuje się bardzo syta. Sałatka z kurczakiem i ananasem smakuje najlepiej podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem i intensywnie doprawiam pieprzem. Podobną wersję sałatki przygotowuję z szynką zamiast kurczaka, także możecie wypróbować. Jeżeli lubicie zaś orientalne smaki, możecie dodać do sałatki odrobinę curry, które ciekawie podkręci smak. Smacznego! Zobacz też: 10 przepisów na smaczne i pożywne sałatki Sałatka

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka ziemniaczana z parówkami. 1021

więcej napisać w takich okolicznościach? ;) Chyba to, żeby koniecznie zaopatrzyć się przed produkcją dania w (żonę?;)) odpowiedni rodzaj parówek! To nie mogą być parówki z 87, 93 albo 103% szynki - być może nawet bez fosforanów, ale niemal całkowicie jałowe w smaku. To muszą być dobrej jakości parówki w starym stylu, najlepiej z dużym dodatkiem cielęciny i koniecznie o mocnym wędzonym

zadanie-gotowanie
Pasta kanapkowa z cukinii i bakłażana 121

wystarczą po prostu zwykłe kanapki. I właśnie tutaj w grę wchodzą pasty kanapkowe, bo przecież kanapka nie musi być nudna. Można przygotować taką pastę z jajek, sera żółtego, z szynki, z ryby, a nawet z cukinii. Dokładnie tak! Pastę można przygotować z cukinii z dodatkiem bakłażana, fety oraz czerwonego pieprzu. Jest przepyszna! Pożywna, delikatna i niezwykle kremowa. Do kanapek idealna

Życie ze smakiem
Faszerowane jajka - zbiór przepisów 153

farsze do jajek. Jajka faszerowane makrelą Jajka faszerowane oliwkami  Jajka faszerowane pieczarkami i porem   Jajka faszerowane pieczarkami, porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka faszerowane szynką i marynowanymi pieczarkami. A więcej przepisów na Wielkanocne specjały znajdziecie TUTAJ

Lena Gotuje
Pikantny sos cebulowo - cytrynowy do mięsa 112

Składniki: ok 500 -600 g mięsa szynki, 2 duże cebule, 1 duży ząbek czosnku, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy, pieprz kolorowy, sól czosnkowa, sól - do smaku 2 łyżki masła klarowanego Przygotowanie: Mięso kroimy w plastry ok 2 cm. Obtaczamy w ziołach prowansalskich, dużej ilości pieprzu cytrynowego i świeżo zmielonego kolorowego. Odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Podsmażamy na łyżce masła

Lena Gotuje
Pieczeń z warzywami 148

pieczeni z żurawiną , przyszedł czas na pieczeń z warzywami. Składniki: 800 g mięsa mielonego z szynki, 8 średniej wielkości pieczarek, pół dużej czerwonej papryki, duża cebula, 2 łyżki posiekanego lubczyku, jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, sól czosnkowa, pieprz Przygotowanie: Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Pieczarki dokładnie myjemy i wraz z papryką kroimy w większą kostkę. Do mięsa

Lena Gotuje