Rzadko robię mielone, ale jak już się za nie zabiorę to lubię coś dodać, np. jak tu pieczarki. Składniki: 500 g mięsa mielonego od szynki lub łopatki 1 cebula kilka pieczarek 1 jajko majeranek sól, pieprz 2 ząbki czosnku kasza manna do zagęszczenia masy mięsnej kilka łyżek zimnej wody olej do smażenia bułka tarta do panierowania Sposób wykonania: 1. Cebulę
Kuchnia domowa Anitakie szybkie dania, szczególnie latem. Polecam, z wędlinami i sosami można kombinować wg smaku:) Składniki: 1/4 główki sałaty l odowej 1 duży pomidor 2 serdelki z szynki sos czosnkowy sos remulada duńska ( lub inne ulubione) Sałatę lodową myję, następnie osuszam. Teraz kroję nożem do sałat i układam na talerzu. Sałatę polewam sosami. Pomidora także myję, wycieram
Takie tam pichceniesztuk): 5 parówek 5 plastrów sera żółtego np. Gouda 5 plastrów prosciutto Parówki zawinąć w plaster sera żółtego, a następnie w plaster prosciutto. Są też pyszne owinięte samą szynką, ser jest opcjonalny. Ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym na papierze do pieczenia i zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze w wersji surowej
Karola gotujechociaż raz nie spróbował tego połączenia? I choć nazwa sugeruje, że tort wywodzi się ze Schwarzwaldu, historia jego pochodzenia nie jest tak oczywista. O ile kwestia rodowodu wędzonej dojrzewającej szynki szwarcwaldzkiej nie budzi wątpliwości, gdyż rzeczywiście jest produkowana na terenie Szwarcwaldu w regionie Badenii-Wirtembergii, to pochodzenie Schwarzwälder Kirschtorte ma kilka wersji. Pierwsza z nich bazowana jest na wizualnym podobieństwie
Obiad gotowyniespodzianką. Sam w sobie bób wydawał mi się mdły, więc dodatek odrobiny czosnku i soku z cytryny lekko ten smak podkręcił. Na świeżym pieczywie, z dodatkiem pomidora i plastra szynki smakowała świetnie i gdyby ktoś nie wiedział z czego jest, przypuszczam, że miałby problem zgadnąć. Użyłam jej również do piknikowej "kanapki", na którą pomysł wrzucę ciut później :) Normal
Kuchnia w czekoladziePomysł na obiad - mięso mielone w sosie pomidorowym z batatami i sałatką z oliwkami i papryką. Składniki : - mięso mielone z szynki - sos pomidorowy passata - czosnek - oregano - chilli - bataty - sałata lodowa - czarne oliwki - pomidor - papryka - sok z cytryny - sól - pieprz Przygotowanie →Mięso 1. Rozgrzać olej na patelni, pokroić w kostkę czosnek i podsmażyć. 2. Dodać mięso i smażyć około 20 minut
Kuchenne innowacjemożna podawać jako samodzielne danie lub z gotowanymi młodymi ziemniaczkami. Warto posypać świeżym koperkiem. Farsz: 200g kaszy orkiszowej pełnoziarnistej Cenos 600 g mięsa mielonego np. z łopatki lub szynki 1 cebula 2 łyżki oleju sól, pieprz ząbek czosnku łyżeczka papryki w proszku 1/2 łyżeczki majeranku duża główka młodej kapusty 1 litr rosołu 300 ml domowego sosu pomidorowego Farsz
Smakołyki Asiteż znalazło się w niej to co najbardziej lubimy. Strombola przepis na pizzę stąd 0,5 szklanki sosu pomidorowego 10 plasterków salami 10 plasterków szynki 1 mozzarella 10 plasterków żółtego sera kilka suszonych pomidorów 2 łyżki pesto bazyliowego sól, pieprz, oregano jajko+ jedna łyżka mleka Ciasto przygotowujemy wg powyższego
Kuchnia na wzgórzusprawdzian dla tego miejsca. Wybraliśmy ostrą pizzę Diavoli z pikantnym salami i chilli, białą pizzę bez sosu pomidorowego, za to z 4 rodzajami serów – Formaggi oraz Porco z szynką, rukolą i pomidorkami. Każda z wybranych przez nas pizz była zupełnie inna w smaku, a jednocześnie ciężko było wybrać faworyta – wszystkie były równie dobre. Jeśli ktoś lubi pikantne pizze
Taste and Cookprzepis na frittatę z fasolką szparagową i fetą . frittata ze szparagami na dużą patelnię (30 cm) 6 jajek, 0,5 kg zielonych szparagów, 100 g wędzonego boczku lub szynki, 100 g ugotowanych ziemniaków, 5 suszonych pomidorów, 3 gałązki bazylii, 100 g pecorino (może być i parmezan, i bursztyn), 3 łyżki oliwy Rozgrzej piekarnik do 180 st. C, bo frittata
Eksperyment sobotniSkładniki – porcja dla dwóch osób: 300 gram szynki wieprzowej, 1 papryka, cebula, 500 ml bulionu, olej do smażenia, sól, pieprz, słodka papryka, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty. Krok 1 Mięso i cebulę kroimy w kostkę, paprykę kroimy w paski. Krok 2 Na rozgrzany olej wrzucamy mięso doprawiamy solą, pieprzem. Smażymy, aż się mięso przyrumieni. Krok 3 Do garnka
Coś bym zjadławymieszaj jogurt z majonezem, musztardą i dopraw solą. Wlej dressing do sałatki i wymieszaj. Do kanapki z ziemniaczaną sałatką możesz użyć dowolnie wybrane pieczywo. Przyrządziłam kanapki z sałatką i szynką parmenską. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Sałatka ziemniaczana z resztek obiadowych appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzenia10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spaghetti z cukinii z klopsikami – Składniki: Składniki na klopsiki: 250g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 mała cebula (ok. 60g) 1 jajko 4 łyżeczki kaszy manny 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku 1 łyżka mąki pszennej do otoczenia klopsików Składniki
Kulinarne Przebojepieczarek, 500 g mielonego mięsa (np. z indyka lub szynki wieprzowej), 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 jajko, 1 łyżka sosu sojowego, 3 łyżki bułki tartej, 1 i 1/2 szklanki bulionu drobiowego, 1/2 łyżeczki papryki w proszku. Dodatkowo: mąka pszenna, mąka ziemniaczana, 2-3 łyżki śmietanki 30%, oliwa, sól, pieprz i papryka. Dzisiejszą moją propozycją na danie
Świat Domowej Kuchnitrudnego,usmażone mięsko i nadziane na patyczek do szaszłyka.Podane z ogóreczkiem małosolnym, można zjeść z młodymi ziemniaczkami lub z samym ogórkiem. Składniki: 300 g mięsa wieprzowego ( szynka) 300 g mięsa wołowego 100 g boczku wędzonego zmielonego 1 cebula czerwona papryka czerwona ostra pół łyżeczki 2 ząbki czosnku sos sojowy 1 łyżka sól i pieprz do smaku
Różowa kuchnia