musicie sami zapewnić sobie wyżywienie w czasie wakacji. Sklep oferuje duży wybór włoskich produktów (sery, wędliny, świeże makarony, wino itd.) naprawdę niezłej jakości po przystępnych cenach. Dział mięsny był niesamowity. Niezliczone ilości wędlin, wszystko krojone przed sprzedawcę w cieniusieńkie plasterki. Nawet taka szynka: W dziale warzywnym natrafiłam na niewystępującą u nas zieleninę. Cavolo nero to odmiana kapusty spokrewniona
Chilli Czosnek i Oliwaświeżych warzyw i owoców. Dzisiaj naszła nas ochota na ser mozzarella, który jest bardzo lekki i sycący. Dorzuciłyśmy do niego to co było w lodówce i wyszła Wielka Pychota! Omomom!! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Opakowanie mix sałat Opakowanie małych kulek mozzarelli Opakowanie pomidorków koktajlowych Kilka plasterków szynki długodojrzewająca Oliwa z oliwek Oregano i bazylia Na talerzach
Kolizje Smakówjajek 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 140 g sera feta, pokruszonego 400 g ugotowanego i obranego bobu 2 dymki (zielona część), drobno posiekane 2 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty 5 łyżek tartego parmezanu świeżo mielony pieprz Dodatkowo: oliwa z oliwek do wysmarowania formy 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej do podania (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI
My Culinary Artmniam), trochę warzyw też można wrzucić, resztki sera mogą stworzyć nam sos serowy i dodać ciekawego aromatu. W takich daniach nic się nie zmarnuje. Tym razem wykorzystamy kabanosy, szpinak i odrobinę śmietany. Do przygotowania dania potrzebujemy: – makaron (ok 200 g suchego makaronu na 2 osoby) – 4 kabanosy (można zastąpić również szynką wędzoną czy podwędzaną kiełbaską) – 1/2 kubeczka(...)Gotujemy jeszcze ok 10-15 minut na małym ogniu. Do gotowego sosu dodajemy makaron, mieszamy na patelni. Przekładamy na talerze i zjadamy gorące. Jeżeli macie ochotę wierzch można posypać serem. Smacznego! Dajcie znać jakie makarony najbardziej lubicie
Szybko Tanio Smaczniebook #smakjęzyka i mielona szynka. opakowanie lazanii 0,5 kg mięsa mielonego puszka pomidorów bez skórki lub 4 świeże 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego keczupu łyżka majeranku łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżki oleju duża cebula 3 ząbki czosnku 1,5 szklanki tartego żółtego sera 2 łyżki gęstej śmietany czarny pieprz i sól
Dieta moja pasjasię śmieję I jeszcze kilka fotek potraw, już mojego autorstwa. na II śniadanie jajecznica z szynką i szczypiorkiem na grzance druga opcja II śniadania sałatka się robi i druga sałatka pierogi z nadzieniem z pasztetu i grzybów sałatka z selera naciowego, gruszki, orzechów i sera pleśniowego ze schabem sałatka z miksu sałat, z pomidorami i ogórkiem z golonką i dressingiem
Dzieje kuchennej WiewióryŚniadanie 125 g sera twarogowego chudego 105 g chleba razowego 60 g rzodkiewki 21 g sałaty 10 g szczypiorku 120 g pomidora Przepis: nanieść na chleb- sałatę, twaróg, rzodkiewkę, pomidora oraz szczypiorek . Szynka oraz warzywa pokrojone w plastry. Drugie śniadanie 100 g banana 5 g orzechów włoskich 36 g miodu pszczelego Przepis: obranego banana pokroić w drobne plasterki
Kucharzycastraciła na smaku, a ja zaoszczędziłam cenny czas. Składniki: - 2 pęczki botwinki - 250g wędzonej szynki, schabu lub chudego boczku - 250 startych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka), ja dałam mrożoną włoszczyznę pokrojoną w słupki - 1 łodyga selera naciowego - sól i pieprz do smaku Dodatkowo: - ser feta (u mnie oryginalna grecka z mleka owczo-koziego) - świeży koper - kwaśna śmietana (nie trzeba) Wędzonkę
Smaczne Zdrowetradycyjną warzywną zapiekankę, o mięsną "wkładkę". składniki dla sześciu osób 0,7 kg mięsa wieprzowego( szynka, łopatka) 1 cebula 6-7 pomidorów 1 cukinia 1 papryka 2 bakłażany 1,5 szklanki ugotowanego ryżu (najlepiej brązowego) 5 łyżek oleju 3 łyżki oliwy 150 g żółtego sera sól,pieprz szczypta słodkiej papryki świeża bazylia natka pietruszki Sposób wykonania Mięso myjemy pod bieżącą
Miód i pieprzdłużej stoi tym jest smaczniejsze, najlepsze było na drugi dzień (wówczas można nie sypac go serem, a zrobić to dopiero przy podgrzewaniu) Inne przepisy na pyszne mięsa pieczone w podobny sposób: Schab pieczony w plastrach pod pierzynką warzywno-serową Karkówka pieczona w plastrach Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulką Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulką
Kto ugości moich gości?pokrojona drobno szynka parzona i schab pieczony w domu, ale może to być każda szynka -grillowana papryka . Jak ugrillować paprykę w domu.Podpowiedz znajdziecie w tym miejscu -szczypiorek lub cebulka dymka -cukinia baby starta na dużych oczkach -oliwa z oliwek -brokuł ugotowany na parze -ser koryciński swojski suszony pomidor i szczypiorek od CZESŁAWY ZARZECKIEJ To wyjątkowy ser. Bardzo
Z Kuchni Do Kuchnibraku czasu i obfitości wrażeń proponuję szybki obiadek. SKŁADNIKI: 10 dużych muszli (Conchiglioni) 3 plastry szynki Szwarcwaldzkiej 1/2 strąka papryki żółtej 1/2 strąka papryki czerwonej 1/2 cukinii kilka małych różyczek kalafiora 2 garści świeżego szpinaku 5 pomidorków koktajlowych 5 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku ser grana padano pieprz kolorowy sól ziołowa olej rzepakowy A jak to zrobić: Makaron zagotować
Kuchnia w opałachhiszpańskich tapas ale i do dań z ryb , małży, homarów, krewetek. Manzanilla za to do grillowanych lub pieczonych ryb a nawet wędzonego łososia. Amontillado dobrze uzupełni lekkie sery, kiełbasę chorizo a nawet szisz kebab. Słodkie cream sherry do ciasta a nawet keksu. Słodkim Pedro Ximenes można polać lody, ale czy warto go w ten sposób marnować. Temperatura serwowania(...)kwiatowe. Smak wytrawny, świeży łagodny lekko gorzki. Podane z dojrzewającą szynką nie zachwyciło. Może wymaga bardziej różnorodnych tapas lub wręcz owoców morza. AMONTILLADO - w kolorze bursztynowym, dominują w nim aromaty orzechów laskowych, w smaku jest łagodne, lekkie, wytrawne ma długi posmak. My próbowaliśmy je z twardym aromatycznym żółtym serem. Dało radę. Dałoby również z daniami z kurczaka lub tłustych
królestwo garówpowstało crumble z cukini ą , serem feta i kawałeczkami boczku. Do kruszonki wykorzystałam m ą k ę razow ą , którą można zastąpić bia ł ą m ą k ą pszenn ą . Zamiast boczku można użyć szynkę albo całkowicie z niego
La grande e la piccola cuocaŚniadanie 125 g sera twarogowego chudego 105 g chleba razowego 60 g rzodkiewki 21 g sałaty 10 g szczypiorku 120 g pomidora Przepis: na kromki chleba nanieść- sałatę, twaróg, rzodkiewkę, pomidora oraz szczypiorek . Szynka oraz warzywa pokrojone w plastry. Ja zrobiłam trochę inaczej. Twarożek wymieszałam z warzywami i zjadłam z chlebem. Drugie śniadanie 200 ml mleka spożywczego
Kucharzyca